ActualidadGastronomia

Els Mainat obren un restaurant a la Costa Brava


Els Mainat s’estrenen com a restauradors amb El Magnífic, un espai gastronòmic a Empuriabrava

Pol Mainat, fill del popular productor audiovisual, dirigeix aquest restaurant amb botiga de productes gurmet a l’Alt EmpordàEl Magnífic. Amb aquest nom, un clar manifest d’intencions per a ser “magnífics i no baixar mai la qualitat”, Josep Maria Mainat i el seu fill Pol Mainat se submergeixen en el món gastronòmic i hostaler. Situat en el municipi empordanès d’Empuriabrava, El Magnífic és un “espai gastronòmic”, un restaurant on la cuina catalana clàssica va de la mà de filigranes i tècniques d’avantguarda, i on la qualitat prèmium de cadascun dels productes enlluernen a tots els paladars, com a grans protagonistes.“Sempre ens ha agradat cuinar i sortir a menjar bé -confessa Pol Mainat-. En la família hem tingut molta cultura gastronòmica. La meva mare cuinava ‘magníficament’. Per això, hem volgut iniciar aquesta aventura, aquest projecte en el qual dipositem tot el nostre esforç i ganes perquè surti bé”.

Per a la seva estrena, els Mainat han triat un local a Empuriabrava, “perquè ens sentim molt de l’Empordà i volíem fer-lo aquí”. Un espai amb capacitat per a 45 comensals i set més en la denominada Barra dels 7 Magnífics. Aquest, sens dubte, és el racó on s’arriba al clímax gastronòmic. Una barra enfront dels fogons, on menjar unes ostres núm. 3, assaborir exquisit caviar Beluga, obrir gana amb el millor pernil ibèric de gla o finalitzar una àgape amb uns formatges artesans de luxúria.

“M’encarrego jo mateix d’anar a buscar el millor producte. Invertim molt temps en això, buscant l’excel·lència. I m’he adonat que és un no parar: buscar, investigar, provar, fins que trobes el que volem oferir a El Magnífic”, apunta Pol Mainat.Però a més de matèria primera de qualitat, de proximitat, de temporada i sostenible (en la seva gran majoria), els plats d’El Magnífic són executats amb la màxima dedicació i minuciositat. “Som creatius de televisió, i això també es nota en el nostre restaurant i en el que volem oferir”, afegeix Josep Maria Mainat. I és que, la idea és clara. “Volem transformar l’escena culinària local amb una proposta única a la zona. Un lloc de trobada per als que volen menjar bé i gaudir del luxe gastronòmic”, puntualitza el productor, actor i empresari audiovisual. 

Per a aconseguir-lo, s’ha envoltat d’un equip jove i molt vital liderat pel xef Aniol Pararols, format en el Celler de Can Roca. Ell s’encarrega de transformar les matèries primeres en plats que ja són tot un èxit, com els ous ferrats del Pol i l’Aniol, amb tòfona i caviar; o les coliflors amb beixamel, oli de tòfona, xips d’all torrat i cansalada. El carpaccio d’alvocat amb caviar, salsa mola i gelat de guacamole també ha captivat ja a molts dels seus comensals, com també ho ha fet el cebiche de gambes amb carabiners, gelat de quicos, moniato i llet de tigre; o el rap a la planxa amb salsa beurre blanca, olivada i verdures. 

Un episodi a part mereixen les carns, de Carns Roca, una de les carnisseries més antigues de Catalunya, amb més de 200 anys d’història. Així, des del steak tartar d’angus fins al pollastre amb gambes i salsa americana, castanya i gelée d’orelluts són plats estrella. L’espectacle segueix amb els seus arrossos i peixos de llotja, i finalitza amb una carta de postres igualment “magnífica”, amb delicatessen dolces com el pa, xocolata, oli, sal i un toc de picant, un clàssic actualitzat que mai falla.

“Quan el meu pare i jo ens posem a fer alguna cosa junts volem fer-ho molt bé, i ser creatius, perquè ho portem en la sang. Per això, vam decidir anomenar-lo El Magnífic, un nom que ens recorda que no hem d’abaixar mai la guàrdia. Un lloc de reunió per a aquells que volen menjar bé a la Costa Brava”, apunta Pol Mainat.

El Magnífic. Espai Gastronòmic

Data d’apertura. Juliol 2023.
Xef. Aniol Pararols.
Director. Pol Mainat.
Superfície. 200 m2 entre local, botiga i dues terrasses.
Capacitat. 45 comensals asseguts en taules i 7, en barra.
https://www.elmagnific.com

Castellano

Los Mainat se estrenan como restauradores con El Magnífic, un espacio gastronómico en Empuriabrava

Pol Mainat, hijo del popular productor audiovisual, dirige este restaurante con tienda de productos gourmet en el Alt Empordà

El Magnífic. Con este nombre, un claro manifiesto de intenciones para ser “magníficos y no bajar la calidad”, Josep Maria Mainat y su hijo Pol Mainat se sumergen en el mundo gastronómico y hostelero. Ubicado en el municipio empordanès de Empuriabrava, El Magnífic es un “espacio gastronómico”, un restaurante donde la cocina catalana clásica va de la mano de filigranas y técnicas de vanguardia, y donde la calidad premium de todos y cada uno de los productos brillan como grandes protagonistas.

“Siempre nos ha gustado cocinar y salir a comer bien -confiesa Pol Mainat-. En la familia hemos tenido mucha cultura gastronómica. Mi madre cocinaba ‘magníficamente’’. Por eso, hemos querido iniciar esta aventura, este proyecto en el que vamos a depositar todo nuestro esfuerzo y ganas para que salga bien”.

page1image18869424

Para su estreno, los Mainat han elegido un local en Empuriabrava, “porque nos sentimos muy del Empordà”. Un espacio con capacidad para 45 comensales y siete más en la denominada Barra de los 7 Magníficos. Este, sin duda, es el rincón donde se llega al clímax gastronómico. Una barra frente a los fogones, donde comer unas ostras no 3, saborear exquisito caviar Beluga, abrir el apetito con el mejor jamón ibérico de bellota o finalizar un ágape con unos quesos artesanos de lujuria.

“Me encargo yo mismo de ir a buscar el mejor producto. Invertimos mucho tiempo en ello, buscando la excelencia. Y me he dado cuenta de que es un no parar: buscar, investigar, probar… Hasta que encuentras lo que queremos ofrecer en El Magnífic”, apunta Pol Mainat.
Pero además de materia prima de calidad, de proximidad, de temporada y sostenible (en su gran mayoría), los platos de El Magnífic son ejecutados con la máxima dedicación y minuciosidad. “Somos creativos de televisión, y eso también se nota en nuestro restaurante y en lo que queremos ofrecer”, añade Josep Ma Mainat. Y es que, la idea está clara. “Queremos transformar la escena culinaria local con una propuesta única en la zona”, puntualiza el productor, actor y empresario audiovisual..

Para ello, se ha rodeado de un equipo joven y muy vital liderado por el chef Aniol Pararols, formado en el Celler de Can Roca. Él se encarga de transformar las materias primas en platos que ya son todo un éxito, como los huevos fritos del Pol i l’Aniol, con trufa y caviar; o las coliflores con bechamel, aceite de trufa, chips de ajo tostado y panceta. El carpaccio de aguacate con caviar, salsa mole y helado de guacamole también ha conquistado ya a muchos de sus comensales, como el ceviche de gambas con carabineros, helado de kikos, boniato y leche de tigre; o el rape a la plancha con salsa beurre blanca, olivada y verduras.


page2image18516832  page2image18522240


Un episodio aparte merecen las carnes, de Carns Roca, una de las carnicerías más antiguas de España, con más de 200 años de historia. Así, desde el steak tartar de angus hasta el pollo con gambas y salsa americana, castaña y gelée de orejones son platos estrella. El espectáculo sigue con sus arroces y pescados de lonja, y finaliza con una carta de postres igualmente “magnífica”, con delicatessen dulces como el pan, chocolate, aceite, sal y un toque de picante, un clásico actualizado que nunca falla.

“Cuando mi padre y yo nos ponemos a hacer algo juntos queremos hacerlo muy bien, ser creativos, porque lo llevamos en la sangre. Por eso, decidimos llamarlo El Magnífic, un nombre que nos recuerda que no debemos bajar nunca la guardia. Un lugar de reunión para los que quieren comer bien en la Costa Brava”, apunta Pol Mainat.

El Magnífic. Espai Gastronòmic

●  Fecha de apertura. Julio 2023
●  Chef. Aniol Pararols
●  Director. Pol Mainat
●  Superficie. 200 metros cuadrados distribuidos entre local, tienda y dos terrazas
●  Comensales. Capacidad para 45 sentados en mesa. 7 en barra
 https://www.elmagnific.com