“Els millors tenors del món” comparteixen fotografies i vivències en una exposició al Palau Robert (del 27de març al 26 d´abril)

“Els millors tenors del món” comparteixen fotografies i vivències en una exposició al Palau Robert

PLAFONS FLOREZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Festival Castell de Peralada torna a programar una exposició del fotògraf de Johannes Ifkovits amb els tenors com a eix central.

El Festival Castell de Peralada homenatja la figura del tenor amb l’exposició “Els millors tenors del món”, que es presenta del 27 de març al 26 d’abril, al Jardí del Palau Robert.

La mostra es basa en el llibre del mateix nom en què 44 tenors de prestigi mundial parlen de les seves carreres, costums i secrets, i comparteixen fotografies privades.

L’exposició, que arriba de la mà del Festival del Castell de Peralada, aplega 18 fotografies de Johannes Ifkovits, que també és l’autor dels textos, i de l’Òpera Rifko Verlag. La mostra compta amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya, i els ajuntaments de Barcelona, Girona i Roses. En són els comissaris Johannes Ifkovits i Laia Tous.
Els protagonistes de la mostra són els tenors: Roberto Alagna, Jaume Aragall, Fabio Armiliato, Piotr Beczala, Lawrence Brownlee, Joseph Calleja, Javier Camarena, Josep Carreras, Plácido Domingo, Giuseppe Filianoti, Juan Diego Flórez, Vittorio Grigolo, Yosep Kang , Jonas Kaufmann, Neil Shicoff, Ramón Vargas, Rolando Villazón i Klaus Florian Vogt.
Els tenors són protagonistes destacats en l’òpera. Cap altre tipus de veu inspira l’audiència a anar a l’òpera com la d’un tenor. Els compositors sempre els han reservat les seves millors músiques i són els encarregats de seduir amb el seu cant apassionant, i resulta difícil pensar en una òpera sense ells.

Després de l’exposició que es va poder visitar Festival Castell de Peralada l’any 201, l’Òpera cuina (Die Oper Kocht), basada en el llibre de fotografies de cantants d’òpera relacionades amb la gastronomia, torna en exclusiva pel Festival castell de Peralada el fotògraf Johannes Ifkovits amb aquest nou llibre i l’exposició que l’acompanya.
Després del Palau Robert, l’exposició es presentarà a Girona, durant el Temps de Flors, Roses i Peralada, durant el festival els mesos de juliol i agost.