Els premis Time Out Cultura de Barcelona es lliuraran el 16 d’octubre a La Paloma


• Els guardons reivindicaran les propostes creatives que més han impactat en els darrers 12 mesos.

• En total es premiaran 10 categories: Millor creador o creadora, Millor artista emergent, Millor obra, Millor iniciativa social cultural, Millor exposició, Millor espectacle, Millor esdeveniment o festival, Projecte més innovador i Obertura de l’any.

• A la gala també es donarà a conèixer el Premi Time Out Barcelona, que reconeix la trajectòria professional d’un creador, projecte o col·lectiu de Barcelona.

La històrica sala de festes La Paloma acollirà el proper dilluns 16 d’octubre l’acte de lliurament dels premis Time Out Cultura de Barcelona. Prop de 30 nominats aspiren a algun dels 10 guardons que reconeixeran les propostes creatives que més han impactat en el darrer any. El jurat dels premis està format per l’actor, director i dramaturg Iván Morales, la periodista Montse Virgili, la il·lustradora i dissenyadora Queralt Guinart, Fanny Campeny (Client Service Director a IPG Mediabrands), Mireia Domingo (directora de CaixaForum) i quatre editors de Time Out Barcelona: Borja Duñó, Eugènia Güell, Rita Roig i María José Gómez.

En la categoria Millor creador o creadora, les nominades són la directora, actriu i guionistaElena Martín, la il·lustradora Rocío Quillahuamani la ballarina, coreògrafa i performer Aina Alegre, mentre que en la d’artista emergent hi ha la cantant Júlia Colom, el dibuixant Marc Torices i la dissenyadora Gina Guasch.

Dins la categoria de Millor obra hi consten ‘Riders of the Canyon’ (disc del grup homònim), ‘La història dels vertebrats’ (llibre de Mar García Puig) i el documental ‘Alteritats’; i els finalistes de Millor iniciativa cultural social són l’òpera col·laborativa ‘La gata perduda’, la Fundació Setba i Periferia Cimarronas.

Estan nominades a Millor exposició, ‘Constel·lació gràfica’ (CCCB), Amics imaginaris (Fundació Miró) i La mà guiada (MNAC); competeixen com a Millor espectacle ‘Dels intestins una soga i del cul un sac de gemecs’ (Sala Beckett), el concert de

Las Ninyas del Corro a la jornada inaugural del Cruïlla i l’actuació de Carles Viarnès & Alba G. Corral al Sónar; i el Millor esdeveniment o festival es disputa entre els recitals poètics de L’Horiginal, el Sarao Drag Futuroa i Jazztrònica.

Al Projecte més innovador hi ha Festival Real – 360o Experiències Binaurals, Jazz des del corredor de la mort, d’Albert Marquès, i La Infinita; mentre que a l’Obertura de l’any hi figuren Heartbreak Hotel i Espai Texas (ex aequo), La Conxita de Sants i La Paloma.

A la gala del 16 d’octubre també es donarà a conèixer el Premi Time Out Barcelona, que reconeix la trajectòria professional d’un creador, projecte o col·lectiu de Barcelona.