Els Sorgenfresser són el peluix de moda a Europa: ja porten més d’1 milió d’unitats venudes

42300_Gruppe_300dpi

Acaben de rebre el Premi Ibertoy a Barcelona

Són els “menjapors” perquè els més menuts de la casa escriuen o dibuixen les seves pors i les fan “desaparèixer” a la boca-cremallera dels Sorgenfressers (“menjapors” en alemany).

Els Sorgenfresser són tot un fenomen a escala europea, creats pel alemany Gerd Hanhns porten més d’1 milió d’unitats venudes a tot Europa. Al nostre país acaben de rebre el Premi Ibertoy pre-escolar de la fira de la joguina que s’acaba de celebrar a Barcelona, al mateix temps han rebut importants premis a Anglaterra i França (Independent Toy Awards 2013, London Toy Fair Award 2014; Etoile du Jouet 2013) i és nº 1 en vendes a Alemania segons dades de NPD Group. Europa sencera està gaudint dels Sorgenfresser: fins i tot els trobem a Islàndia!

A l’Estat espanyol l’èxit està arrencant per Catalunya. Una de les claus dels Sorgenfresser és que en principi són els amics dels petits… però acaben sent els amics de tota la família! N´hi ha més de 15 diferents en gran, i 6 en format petit. Devir, l’empresa especialitzada en jocs de taula (Catan, Carcassone, L’Illa Prohibida, Enigmàrius…) present a 6 països i amb seu a Barcelona pel que fa a l’Estat espanyol, amplia el ventall del seus productes amb els “menjapors”, una aposta que esta resultant guanyadora.