En Teo celebra el seu 40è aniversari! 1977 – 2017 Quatre dècades divertint els més petits…

C1-rPRDWIAE7hZ_ (1)En Teo celebra el seu 40è aniversari! 1977 – 2017
Quatre dècades divertint els més petits…

Des de 1977:
Més de 10 col·leccions
Més de 150 volums publicats
6 milions d’exemplars venuts
Traduït a més de 13 idiomes: francès, anglès, alemany, danès, japonès, italià,
grec, afrikaans…

LA HISTÒRIA D’EN TEO
Durant 40 anys en Teo ha esdevingut un referent i ha format part de l’imaginari de tot un seguit de generacions que han après a descobrir el món i a gaudir del llibre a través dels seus contes. Els llibres d’en Teo s’han mantingut al llarg del temps, s’han incorporat nous temes i s’ha diversificat el seu format conservant la puresa del dibuix i la senzillesa de les aventures.

En Teo va ser creat originàriament per Asun Esteban i Carlota Goyta, sota el pseudònim de Violeta Denou. La primera col·lecció, En Teo descobreix món, va aparèixer el 1977 amb tres títols: En Teo va amb tren, En Teo va amb avió i En Teo va amb vaixell, editats per Timun Mas. Aquests llibres tenen la particularitat d’oferir històries molt properes a la vida quotidiana dels nens i amb el valor afegit de la guia didàctica i pedagògica per aprofitar al màxim la lectura i fer que nens, pares i educadors gaudeixin dels llibres.
Els llibres tenen com a protagonista un simpàtic i eixerit nen pèl-roig vestit amb un jersei ratllat blanc i blau i una granota de color taronja. En Teo ràpidament es va fer popular i identificable entre els nens de totes les edats.
A l’Estat Espanyol els llibres d’en Teo s’han traduït al català, castellà, gallec i euskera. Arreu del món els llibres d’en Teo s’han traduït a 13 idiomes, entre els que destaquen: el francès, l’anglès, l’alemany, el danès, el japonès, l’italià, el grec i l’afrikaans; i s’han venut més de 6 milions d’exemplars.

Els llibres d’en Teo han obtingut diversos guardons literaris entre els que destaquen:
Premi Libro de interès infantil, atorgat pel Ministeri de Cultura.
Premi Provincia di Trento, IX Premio Europeu di Litteratura Giovanile d’Itàlia.
Premi Critici in Erba, atorgat durant la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, l’any 1981.
Medalla d’Or al Mèrit a les Belles Arts