es Jazz Sessions de L’Auditori acullen la presentació a Barcelona del nou espectacle de Mayte Martín Al flamenco por testigo (4 de febrer)

Les Jazz Sessions de L’Auditori acullen la presentació a Barcelona del nou espectacle de Mayte Martín Al flamenco por testigo

 

 

 foto_IsabelCamps

 

 

 

 

 

 

La programació de jazz de L’Auditori arriba aquest dissabte a la seva segona cita de la temporada. Mayte Martín presenta a Barcelona el seu nou espectacle Al flamenco por testigo en el qual segueix recuperant cants antics, aportant al flamenco la seva particular filosofia, una estètica artística i musical radicalment diferent.

La cantaora posa, una vegada més, al servei de les grans obres del cant clàssic la seva sensibilitat única, les seves infinites capacitats comunicatives són el secret del que aconsegueix transmetre a escena.
Cadascuna de les incursions de Mayte Martín en el repertori antic acaba sent una exquisida obra d’arqueologia i restauració reconeguda aplaudida per entesos i profans; de la seva mà, totes aquestes obres conserven la seva bellesa i la seva idiosincràsia, però els infon un tractament refinat i subtil que les converteix en delicatessen. Peces comprensibles i que podran gaudir fins i tot les oïdes més desacostumades. Mayte Martín s’ha acompanyat per a aquest nou espectacle dels músics Salvador Gutiérrez, guitarra, Pau Figueres, guitarra i Chico Fargas, percussió.

 

 

Pablo Martínez revisita les Goyescas de Granados

 

Les Jazz Sessions de L’Auditori seguiran el 10 de febrer amb una nova proposta. Amb motiu el centenari de la mort del compositor lleidatà Enric Granados, L’Auditori ha encarregat al trombonista i cantaor Pablo Martínez revisitar l’obra Goyescas des del prisma del jazz i el flamencoPablo Martínez Group Revisiting Goyescas pren com a punt de partida aquesta obra del compositor lleidatà. Una obra mestra originalment escrita per a piano que després va donar lloc a l’òpera homònima. Des del prisma del jazz i el flamenco, estils que treballa Martínez, l’obra arriba a una nova dimensió tant per la seva adaptació estilística com per la mateixa formació de la banda, on el pes melòdic va a càrrec de Lluc Casares al saxo i el mateix Pablo Martínez al trombó, recolzats per una secció rítmica de luxe amb Xavi Torres al piano, Marc López a la guitarra flamenca, Joan Lligadas al contrabaix i Joan Terol a la bateria. El cant flamenco de Pablo Martínez també hi serà present, donant a l’espectacle el punt definitiu per aconseguir un genuí so de flamenco-jazz.