Escena Barcelona 2019 @ Apolo 15 de junio

L’Apolo presenta la programació de la segona edició d’Escena Barcelona

El pròxim 15 de juny La (2) i La (3) es convertiran en l’escenari del talent de la ciutat
La segona edició d’Escena Barcelona, el mini festival de l’Apolo dedicat a l’escena local, anuncia data i programació. El pròxim dissabte 15 de juny, 9 bandes, DJ’s i productors establerts a Barcelona presentaran les seves propostes musicals en una jornada d’un total de 5 h de música a La (2) i La (3) d’Apolo.

L’horari d’Escena Barcelona serà de 19,30 h a 24,30 h i enllaçarà amb l’habitual programació de Nitsa, club del cap de setmana. L’accés serà gratuït.

LINEUPL’Apolo s’ha volgut apropar a les diferents escenes i barris de la ciutat presentant un lineup amb varietat d’estils i propostes:

PUNK I GARAGE

Pel que fa als sons més garajeros i punks, trobem a les Surf&Fat, una banda a dues veus, formada per les barcelonines Barbara Eisele (guitarra) i Maria Morell (bateria), amb un so enèrgic i impetuós, amb lletres lleugeres però fermes i amb subtils tocs d’humor. El seu primer EP, editat en 2017, recopila quatre cançons de “pop-rock primitiu, fresc i enèrgic”, tal com descrivia la revista Mondo Sonoro després de seleccionar-les al Top10 de millors demos de l’any a Catalunya.

Meconio és la banda formada per la Dèlia, guitarra i veu, i la Leti, bateria i veu. No els hi agraden les etiquetes tot i que molta gent les troba molt properes al moviment Riot Grrrl per les seves consignes feministes i crits en contra de la violència masclista i sistema patriarcal. Però les seves reivindicacions no es queden només aquí i criden també en contra del capitalisme i altres mals que ens acompanyen en el nostre llarg camí anomenat vida.

Sin Bragas té membres de Leonors SS, Islam i Sistema de Entretenimiento. Sembla que siguin molts però en realitat són només dos, els mateixos de sempre, que busquen qualsevol excusa per a començar un projecte diferent: Anna Banana capatàs del Sick Sad Studio i l’il·lustrador -i personatge manga-ficció- Skip’o’Neil, fent soroll atrotinat entre el punk i, perquè no, la música disco, no la dels 80s, sinó aquesta atemporal que fa que davant el seu sol so ens facin venir ganes d’esclafir a ballar a la meitat de la pista.

POP I PUNK ROCK

Luces Negras és una banda nascuda a Barcelona fa a penes un any. Anna, Blanca i Pilar van gravar la seva primera demo a l’octubre d’aquest any, produïda per Víctor Saldaña. Els tres temes embolicats en melodies pop lluminoses tanquen un fons fosc on apunten les seves influències més pròximes al punk. Cruesa, amateurisme i empoderament femení.

Després d’estar molts anys des de dins de la maquinària del punk rock underground barceloní, treballant per a segells com Aloud Music, La Castanya i sobretot fundant Famèlic Rècords, Sergi Egea va fer el pas com a instrumentista fa cosa d’un parell d’anys gràcies a Polseguera. Ara presenta el seu treball en solitari, un projecte que ha donat els seus fruits publicant Coratge i Misteri.

Marta Delmont es va estrenar discogràficament amb Silver Blaze (Great Canyon Records), treball produït per la cantautora Joana Serrat i amb les col·laboracions dels canadencs Ryan Boldt (The Deep Dark Woods) i Gavin Gardiner (The Wooden Sky), i dels The Great Canyoners (banda que acompanya a Joana Serrat). Ara presenta Landlords (Great Canyon Records), amb un so més ambiciós, endinsant-se en atmosferes fosques i complexes.

URBÀBastint ponts entre el futur i el passat, amb estètica futurista i sota un halo de misteri, neix PRETTY PRETTY 2000. Un projecte originat entre Babylonia i Alexandria, ple de música urbana, soul, dembow y reggaeton. Benvingut a la “unlimited heterotopy” of music.

Sosa Monfrère va començar a escriure lletres i a rapejar amb els seus amics des de molt petit. Fa un parell d’anys va gravar els seus primers temes d’estudi i actualment té la seva pròpia discogràfica Audi Records, de la què formen part companys seus d’escena, com Burberry boy, Big xexu i Rich Prada, entre altres. Els seus referents són els francesos Niska, Ninho, Moha la squale. Sosa és un dels finalistes de l’edició especial Bala Perduda x El Bloque.

Sota el sobrenom de Malv, la Maria barreja r&b, soul i trap amb referents del pop britànic. L’any 2017 va presentar el seu primer EP “Powder”, produït per HBOSS i com totes les seves cançons, enregistrat en un estudi casolà. La barcelonina sovint connecta la seva música amb l’expressió gràfica, introduint elements del brutalisme arquitectònic als seus videoclips.

ELECTRÒNICA

Influenciada per la música dels anys 60’s, 70’s i 80’s, Spacer va descobrir la música electrònica en els clubs, el que immediatament la converteix en una addicta a la pista de ball. En els seus sets explora el so sense entendre de límits i cerca, més enllà del gènere, emocionar i connectar amb la gent. Actualment forma part del col·lectiu Habiti info: 9XX-271-218, establert a Barcelona.

ESP

Apolo presenta la programación de la segunda edición de Escena Barcelona

El próximo 15 de junio La (2) y La (3) se convertirán en el escenario del talento de la ciudad
La segunda edición de Escena Barcelona, el mini festival de Apolo dedicado a la escena local, anuncia fecha y programación. El próximo sábado 15 de junio, 9 bandas, DJ’s y productores afincados en Barcelona presentarán sus propuestas musicales en una jornada de 5h de música en La (2) y La (3) de Apolo.

El horario de Escena Barcelona será de 19,30 h a 24,30 h y enlazará con la habitual programación de Nitsa, club del fin de semana. El acceso será gratuito.

LINEUPApolo ha querido acercarse a diferentes escenas musicales y barrios de la ciudad, presentando un lineup con diferentes estilos y propuestas.

PUNK Y GARAGE

Los sonidos más garajeros y punks los encontramos con Surf&Fat, un grupo a dos voces, formado por las barcelonesas Barbara Eisele (guitarra) y Maria Morell (batería), con un sonido enérgico e impetuoso, con letras ligeras pero firmes y con sutiles toques de humor. Su primer EP, editado en 2017, recopila cuatro canciones de “pop-rock primitivo, garajero, fresco y enérgico”, tal como describía la revista Mondo Sonoro tras seleccionarlas en el Top10 de mejores demos del año en Cataluña.

Meconio es la banda formada por Delia, guitarra y voz, y Leti, batería y voz. No les gustan las etiquetas a pesar de que mucha gente las encuentra muy próximas en el movimiento Riot Grrrl, por sus consignas feministas y gritos en contra de la violencia machista y sistema patriarcal. Pero sus reivindicaciones no se quedan solo aquí y chillan también en contra del capitalismo y otros males que nos acompañan en nuestro largo camino denominado vida.

Sin Bragas tiene miembros de Leonor SS, Islam y Sistema de Entretenimiento. Parece que sean muchos pero en realidad son solo dos, los mismos de siempre, que buscan cualquier excusa para empezar un proyecto distinto: Anna Banana capataz del Sick Sad Studio y el ilustrador -y personaje manga-ficción-  Skip’o’Neil, haciendo ruido escacharrado entre el punk y, por que no, la música disco, no la de los 80s, sino esa atemporal que hace que ante su solo sonido nos den ganas de romper a bailar en mitad de la pista.

POP Y PUNK ROCK

Luces Negras es un grupo nacido en Barcelona hace apenas un año. Anna, Blanca y Pilar grabaron su primera demo en octubre de este año, producida por Víctor Saldaña. Los tres temas envueltos en melodías pop luminosas encierran un fondo oscuro donde asoman sus influencias más cercanas al punk. Crudeza, amateurismo y empoderamiento femenino.

Después de estar muchos años desde dentro de la maquinaria del punk rock underground barcelonés, trabajando para sellos como Aloud Music, La Castanya y sobre todo fundando Famèlic Records, Sergi Egea dio el paso como instrumentista hace cosa de una par de años gracias a Polseguera. Ahora presenta su trabajo en solitario, un proyecto que ha dado sus frutos publicando Coratge i Misteri.

Marta Delmont se estrenó discográficamente con Silver Blaze (Great Canyon Records), trabajo producido por la cantautora Joana Serrat y con las colaboraciones de los canadienses Ryan Boldt (The Deep Dark Woods) y Gavin Gardiner (The Wooden Sky) y de los The Great Canyoners (banda de Joana Serrat). Ahora presenta Landlords (Great Canyon Records), con un sonido más ambicioso, adentrándose en atmósferas oscuras y complejas.

URBANOTendiendo puentes entre el futuro y el pasado, con estética futurista y bajo un halo de misterio, nace PRETTY PRETTY 2000. Un proyecto originado entre Babylonia y Alejandría, lleno de música urbana, soul, dembow y reggaeton. Bienvenido a la “unlimited heterotopy” of music.

Sosa Monfrère empezó a escribir letras y a rapear con sus amigos desde muy pequeño. Hace un par de años grabó sus primeros temas de estudio y actualmente tiene su propia discográfica Audi Records, de la que forman parte compañeros suyos de escena, como Burberry boy, Big xexu y Rich Prada, entre otros. Sus referentes son los franceses Niska, Ninho, Moha la squale. Sosa es uno de los finalistas de la edición especial Bala Perduda x El Bloque.

Bajo el apodo de Malv, María mezcla r&b, soul y trap con referentes del pop británico. El año 2017 presentó su primer EP «Powder», producido por HBOSS y como todas sus canciones, grabado en un estudio casero. La barcelonesa a menudo conecta su música con la expresión gráfica, introduciendo elementos del brutalismo arquitectónico en sus videoclips.

ELECTRÓNICA 

Influenciada por la música de los años 60’s, 70’s y 80’s, Spacer descubrió la música electrónica en los clubs, lo que inmediatamente la convierte en una adicta a la pista de baile. En sus sets explora el sonido sin entender de límites y busca, más allá del género, emocionar y conectar con la gente. Actualmente forma parte del colectivo More info: 9XX-271-218, afincado en Barcelona.