Teatro

España ingobernable (del 17 al 22 d’octubre de 2017) Teatre Romea

España ingobernable

del 17 al 22 d’octubre de 2017

espana_ingobernable_sl_581x32701

 

 

Sinopsi

Sempre hi ha hagut una Espanya ingovernable. Fins i tot quan no hi havia Espanya. Sempre hi ha hagut un impuls, una potència, algun gest col·lectiu en contra del mal govern. És llarga la tradició democràtica espanyola, la lluita pel govern de tots.

España ingobernable és un relat dels principals cicles de combats ciutadans contra el poder durant el segle XX, a través d’un grapat de cançons i textos diversos.
Esgarrifosos versos de Lorca, Cernuda, Miguel Hernández, Ángel González, Gloria Fuertes, Jorge Reichmann, Albert Pla. Davant d’aquestes paraules de dignitat, les ofenses proferides per Franco, el general Mola, el general Queipo de Llano, i la tebior mostrada per personatges de les últimes dècades com Juan Luis Cebrián i Felipe González davant l’exercici d’una democràcia directa, autèntica i en profunditat. La dignitat humiliada que acaba convertint-se en humiliació. Una selecció de textos i cançons indignats i indignants que repassen la història d’Espanya des de la Segona República fins al dia d’avui. Això són, en essència, els 75 minuts d’España ingobernable, un recital auster i emotiu creat i posat en escena -amb veu i guitarra- per Alberto San Juan i Fernando Egozcue. (Rafa Ruiz, El asombrario & Co).

Autors: Alberto San Juan Guijarro i Fernando Egozcue
Direcció: Alberto San Juan Guijarro i Fernando Egozcue
Intèrprets: Fernando Egozcue i Alberto San Juan Guijarro
Disseny d’il·luminació: Raúl Baena
Música original: Fernando Egozcue
Dramatúrgia: Alberto San Juan Guijarro

Una producció de Producciones Lastra SL

Caps tècnics del teatre: Sergio Lobaco i Raúl Martínez
Premsa: Anna Casasayas i Marta Ferrà
Màrqueting i comunicació: Publispec
Durada: 75 minuts