ESPECTACLE SOLIDARI: DE DAMASC A IDOMENI (12 de setembre)

 
 
         
 
 
 
 
ESPECTACLE SOLIDARI: DE DAMASC A IDOMENI

refugiats

El 12 de setembre el Teatre Lliure oferirà un espectacle solidari amb l’ONG Proactiva Open Arms, amb la participació de 60 grans noms de l’escena d’aquest país. Dues funcions el mateix dia, a les 20:00h. i a les 21:30h, amb l’objectiu de mantenir el vaixell de salvament marítim Astral en actiu durant un mínim de 15 dies.

L’OBJECTIU. El cost per mantenir el vaixell de Proactiva Open Arms en actiu durant 15 dies és de 22.400€. Si aconseguim omplir les dues funcions amb una aportació mitjana de 70€ per persona, repte assolit!

PER FER UN DONATIU. No es cobrarà entrada en el moment de fer la reserva ni abans d’entrar a la funció, sinó que els donatius es realitzaran a la sortida directament a l’ONG, en efectiu o amb targeta. S’ha establert un import mínim de 50€ per persona.

PER VENIR A LA FUNCIÓ. L’aforament de cada funció és només de 160 localitats. Si voleu assistir-hi, ja podeu reservar les vostres entrades!

 
reservar entrades
 
MÉS INFORMACIÓ:

L’ESPECTACLE es representarà a la Sala Fabià Puigserver. El pati de butaques es convertirà en una gran sala amb 20 taules independents disposades per acollir 8 espectadors cada una. A cada taula, simultàniament, un intèrpret explicarà un monòleg vinculat amb l’experiència de la guerra i l’exili. Els monòlegs seran d’un màxim de 5 minuts cada un, i els intèrprets aniran canviant de taula. Es calcula que durant els tres quarts d’hora que durarà la funció els espectadors de cada taula en podran presenciar entre 5 i 6, sense haver de moure’s del seient, i en la més curta distància.

EL PROJECTE. A partir d’una idea de Barcelona Playwrights, hem volgut unir 20 autors, 20 directors i 20 intèrprets en el compromís de fer visible aquesta crisi humanitària de primera magnitud, la més gran viscuda per Europa des de la fi de la Segona Guerra Mundial. Amb la col·laboració de representants de diverses entitats que han seguit estretament el conflicte, s’ha fet un treball previ amb voluntat de conèixer la realitat més enllà del que ens n’arriba a través dels mitjans i les xarxes. Així mateix, hem volgut reduir al mínim la distància entre aquesta realitat i nosaltres, un criteri que també ha conformat l’espectacle.

L’ONG. Fundada per socorristes voluntaris el 2015 per actuar en la crisi dels refugiats a les costes gregues, l’organització va establir el campament base a Lesbos, i actualment treballa en les noves rutes marítimes obertes cap a Europa des de l’acord entre la UE i Turquia per al tancament de fronteres terrestres el març passat. Per dur a terme aquesta activitat, els ha estat cedida una embarcació, l‘Astral, que han convertit en vaixell medicalitzat de salvament i vigilància, i han ampliat els equips per tal de fer disminuir els naufragis en aigües internacionals del Mediterrani.

Participen en aquest espectacle, en col·laboració solidària:
 
DRAMATURGS
Marc Angelet
Gemma Brió
Marta Buchaca
Jordi Casanovas
Clàudia Cedó
Cristina Clemente
Guillem Clua
Daniela Feixas

Marta Galán
Llàtzer Garcia

Josep Maria Miró
Pau Miró
Anna Maria Ricart

Pere Riera
Marc Rosich
Jordi Oriol

Marilia Samper
Mercè Sarrias
Victoria Szpunberg
Joan Yago

DISSENY LOGOTIP
Frederic Amat

DIRECTORS
Xavier Albertí

Sergi Belbel
Iban Beltran
Pau Carrió
Imma Colomer
Alícia Gorina
Carol López
Juan Carlos Martel
Xicu Masó
Josep Maria Mestres
Sílvia Munt
Lluís Pasqual

Carme Portaceli
Jordi Prat i Coll
Magda Puyo
Àlex Rigola
Ramon Simó

Carlota Subirós
Oriol Tarrasón
Ferran Utzet
INTÈRPRETS
Sílvia Bel
Ivan Benet
Jordi Bosch

Àlex Casanovas
Aina Clotet
Eduard Farelo
Lluís Homar

Míriam Iscla
Mònica López
Pol López

Marta Marco
Àurea Márquez
Nora Navas
Vicky Peña
Rosa Renom
Fina Rius

Rosa Maria Sardà
David Selvas
Toni Sevilla
Emma Vilarasau
 
texto imagen alt
 
   
entitat concertada amb