ESTRENA EUROPEA A HIROSHIMA DE LA NOVA CREACIÓ DE DANA MICHEL, UNA DE LES ARTISTES CANADENQUES MÉS AVANTGUARDISTES DEL MOMENT (11 de juny)

 

 

CAT / CAST

 
 
 

ESTRENA EUROPEA A HIROSHIMA DE LA NOVA CREACIÓ DE DANA MICHEL, UNA DE LES ARTISTES CANADENQUES MÉS AVANTGUARDISTES DEL MOMENT

Al juny i com a tancament de luxe a la segona temporada de la sala, Hiroshima porta a Barcelona, directament des del prestigiós festival FTA – Festival TransAmeriques de Montreal (Canadà), l’espectacle Mercurial George de Dana Michel, una de les artistes canadenques més avantguardistes del moment. 

20160502124846253_540_230_1_0

 
Mercurial George, de Dana Michel (Quebec, Canadà)
Dissabte 11 de juny, 21 h. Creació escènica / performance. 60 minuts

Mercurial George és una particular immersió en l’univers no convencional d’una artista inimitable. Dana Michel és un electró lliure, girant sota un cel sense límits; una coreògrafa que més que ballar, s’arrisca a inventar el seu propi llenguatge corporal, partint del questionament de les seves arrels. El seu estrany i particular treball, la seva audàcia i la seva imaginació desenfrenada han conquerit audiències a tot el món i s’ha convertit en una artista escènica cobejada.

Després de l’aclamada Yellow Towel, Mercurial George dibuixa i transforma allò banal, provocant un cert malestar. Travessant muntanyes de runes que romanen després de profunditzar en la marginalitat i l’herència cultural, Dana Michel ofereix un solo desestabilitzador. El cos vacil·la mentre busca l’equilibri i un punt de suport. Allargant el temps amb un moviment deconstruït i minimalista, Michel esdevé una arqueòloga de si mateixa. De forma estranya, però també còmica, el seu univers està submergit en la ingenuitat de la infantesa i en el misteri sagrat. Intuïtiva, lliure i disident, Dana Michel trenca els motlles i canvia els punts de vista.

Dana Michel va ser, segons el New York Times, el descobriment de l’American Realness Festival al Abrons Arts Center (New York City)».