Estrenes de Teatre del 13 al 18 de juny

 

A partir del 15 de juny
CAÏM I ABEL / Teatre Biblioteca de Catalunya
Quan un món acaba, en comença un altre. 

caim_web

 U n vigilant que apunta amb una arma a un home. És de nit i fa fred. Som en un platja. Avui, en una frontera. Tots dos homes és la primera vegada que es veuen, que parlen, però aquesta trobada sense ells saber-ho els canviarà per sempre.

La història de dues famílies. Una viu en costat de la tanca – tan semblant a la nostra- i l’altra viu quilòmetres enllà, no sabem on. Caïm i Abel parla de supervivents. Dues generacions, dues maneres d’entendre la realitat. En pocs anys – dels vuitanta fins avui – el món s’ha precipitat cap a una vida global, el capitalisme ens ha inserit un grapat de necessitats que no existeixen, i nosaltres carregats a l’esquena de la millor Europa (o del millor occident) hem decidit què és el que està bé i què no per a la resta del món. Més enllà de la tanca no sabem què hi ha, potser no ens fa por, però preferim ignorar-ho, en aquest costat de la tanca el món no és tal i com l’hem imaginat.

Direcció i text: Marc Artigau i Queralt
Amb: Jordi Figueras, Berta Giraut, Clara De Ramon, Marc Rodríguez, Sergi Torrecilla i Lluís Villanueva.

http://www.catacultural.com/caim-i-abel-teatre-biblioteca-de-catalunya-a-partir-del-15-de-juny/

15 i 16 de juny
El poeta Ovidi 

00b7ff38-affa-42ac-8253-60c57b18c8ea

Teatre Goya

El poeta Ovidi

2 úniques funcions: dimecres 15 i dijous 16 de juny

El poeta Ovidi proposa una selecció de textos de Jordi Tormo i Jana Montllor que explora alguns dels poemes inèdits que va escriure al llarg de la seva vida i els micropoemes del poemari Dels quaranta estant, que va publicar el 1985, sense oblidar les cançons i poemes que tots coneixem.
Les veus de Mercè Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives recitaran les paraules del poeta en dues úniques funcions, del 14 al 15 de juny.

http://www.catacultural.com/el-poeta-ovidi-15-i-16-de-juny/

 Del 15 al 22 de juny i del 23 de setembre al 3 d’octubre
Dona no reeducable
Teatre LLiure Gràcia
 donanoreeducable_esp_2-300x132

 

 

 

Segon monòleg de l’italià Stefano Massini: Dona no reeducable, que tracta de la periodista Anna Politkóvskaia, assassinada el 2006 per anar en contra del posicionament rus en el conflicte txetxè. Les funcions  s’alternen amb CrecEnUnSolDéu, que tracta la vida quotidiana a la franja de Gaza, durant el setembre (consulteu els horaris), i al juny també la podeu veure.

 intèrpret Míriam Iscla veus en off Miquel Cabal, Xènia Dyakonova, Lluís Marco i Manuel Nuñez Yanowsky

Més informació http://www.catacultural.com/dona-no-reeducable-del-15-al-22-de-juny-i-del-23-de-setembre-al-3-doctubre-teatre-lliure-gracia/

 Del 17 al 26 de juny
huMÔ(r) De y con CARLO MÔ
LA FÈNIX.
  
CARTEL~1
 
  ¿Qué pasaría si vas a ver una obra de teatro, con todas las entradas agotadas y al llegar resulta que la sala está en llamas …?
 
Estas circunstancias harán que CARLO Mô se enfrente cada noche a un espectáculo diferente con un nuevo punto de vista, nuevos estilos, sorpresas, novedades, colaboraciones … que harán que cada noche sea única.
 
Este es el nuevo reto, un nuevo giro en la carrera de CARLO Mô!
  
Cía: Carlo Mô & Mr. Di
 
Creación e interpretación: Carlo Mô
 
Producción: Factoría DimÔ
  
 
  Del 17 al 19 de juny
Venus i Adonis
Teatre Goya
b0158959-d96e-426e-95ef-ded2c9d07d5f

 3 úniques funcions: del 17 al 19 de juny

 Venus i Adonis és una proposta escènica d’Emma Vilarasau i Jordi Bosch amb guió musical de Lluís Claret del poema Venus i Adonis de William Shakespeare.

Dl 17 al 19 de juny el Teatre Goya acollirà la singular posada en escena d’aquest poema amb volades retòriques exquisides, sensualitat i erotisme tant intensos com desinhibits.

http://www.catacultural.com/venus-i-adonis-del-17-al-19-de-juny-teatre-goya/

  Del 17 de juny al 3 de juliol
MONTSERRAT ROIG: PARAULES D’AVUI / MARIONA CASANOVAS
La Seca-Espai Brossa
 Paraules_d_avui_1_679
SALA  Palau i Fabre

SINOPSI

Fa 25 anys que la Montserrat Roig ens va deixar. Per aquesta raó, volem retre-li aquest sentit homenatge portant en escena aquesta meravellosa obra que ha rebut l’aplaudiment unànime tant de públic com de crítica arreu de Catalunya. L’obra està basada en un recull d’articles que va escriure Montserrat Roig a la seva columna diària al “Diari Avui” fins pocs dies abans de la seva mort. Un retrat de l’ésser humà exposat amb tendresa i que deixa la reflexió oberta a l’espectador. ”

A través del pensament de la Montserrat Roig podem, encara ara, cercar de comprendre i dialogar amb els grans i petits esdeveniments que vertebren el nostre dia a dia. És per això que, els mots escrits ahir esdevinguin “Pessics”, actuals i imprescindibles.

 http://www.catacultural.com/montserrat-roig-paraules-davui-mariona-casanovas-del-17-de-juny-al-3-de-juliol-la-seca-espai-brossa/

 

16 i 17 de juny
Erre que erre estrena RESET al Mercat Dins del Sònar 2016 ( )
Mercat de les Flors

 unspecified

  La companyia de dansa contemporània Erre que erre estrena RESET els dies 16 i 17 de juny al Mercat de les Flors, amb música en directe de Sincro i Nuu, dues bandes emergents establertes a Barcelona, i amb visuals de Román Torre (Rotor). L’esdeveniment s’emmarca dins del Sónar 2016.

 Enguany la companyia Erre que erre, fundada l’any 1996, celebra els seus 20 anys d’activitat.

 Sobre l’obra

 RESET revaloritza el cos, el moviment, les relacions humanes i la pertinença al grup. Una temàtica connectada al context actual, ja que vivim en una constant i imperiosa reinvenció, de la qual ressorgeix el poder de la col·lectivitat i la presa de consciència que és necessària la creació de llaços més enllà de l’individualisme, per construir noves realitats. Un espectacle amb el qual el col·lectiu Erre que erre celebra el seu particular homenatge a la dansa, després de 20 anys en moviment.

http://www.catacultural.com/erre-que-erre-estrena-reset-al-mercat-dins-del-sonar-2016-16-i-17-de-juny-mercat-de-les-flors/