Estrenes de Teatre del 24 al 29 d´octubre 2016

 
telon-para-teatro
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOTHOM HO SAP, homenatge a Leonard Cohen
del 24 al 27 d’octubre

Teatre Biblioteca Nacional de Catalunya
scope-290x221

 “Leonard Cohen és un poeta que canta, un cantant que escriu, un artista amb una veu única i un món que et transporta”.
Un recital proper que us acostarà a les paraules de Cohen i us farà descobrir la poètica que amaguen les seves cançons. 

Amb: Marta Marco, Marc Serra, Montse Vellvehí i Ernest Villegas.
Només 4 dies!

Si algú ens preguntés que és Tothom ho sap, podríem definir-lo com un espectacle de petit format on intentem compartir amb el públic l’univers Cohen, el més conegut, com són potser les seves cançons, i el més desconegut, el seu testimoni, les seves entrevistes, els seus poemes.  Una vegada més l’univers Cohen també ens ha portat a construir un espectacle que podria definir-se com un recital poètic-musical, o bé com una lectura acompanyada de música. Com passa amb el poeta és díficil quedar-se amb una única definició. Moltes vegades hem escoltat cançons com “Suzanne” o “The partisan”, però hem pogut de veritat deleitar-nos en cadascuna de les paraules, de la seva poesia? Doncs aquí intentem que les paraules del poeta ens ressonin per dins. I per fora.

http://www.catacultural.com/tothom-ho-sap-homenatge-a-leonard-cohen-del-24-al-27-doctubre-teatre-biblioteca-de-catalunya/

del 25 d´octubre al 15 de gener

La Treva (Time Stands Still)  

La Villarroel

964d5650-7606-4a49-9b79-4db1470de42c
 
  
A partir del 25 d’octubre La Villarroel presenta per primera vegada a l’Estat espanyol La Treva (Time Stands Still), un text de Donald Margulies, dirigit per Julio Manrique i protagonitzat per un repartiment de luxe: Clara Segura,David SelvasRamon Madaula i Mima Riera.  Sinopsi
Any 2009. Els Estats Units han envaït l’Iraq des del 2003. La Guerra continua. La Sarah, una prestigiosa fotògrafa de guerra, torna de l’Iraq al seu apartament, a Brooklyn. Ha resultat greument ferida a causa de l’esclat d’una bomba mentre cobria el conflicte. L’acompanya el James, també reporter de guerra, que després de patir una crisi nerviosa i abandonar l’escenari del conflicte, ha hagut de tornar-hi a buscar la seva dona. Un cop a casa, hauran de cicatritzar les ferides. La visita del Richard, editor i bon amic de la parella, acompanyat de la seva nova novia, la jove i ingènua Mandy, farà que la Sarah i el James revisin el seu projecte de vida i de parella. Un any de treva per a que cadascú decideixi, finalment, què vol fer amb la seva vida

Del 26-10-2016 al 20-11-2016

Sala Atrium

Amanda T (inspirada en la història d’Amanda Todd)

  1475751941

  Idioma: castellà

Durada: 80 minuts aprox.

Amanda Tés una obra que faula la tràgica història d’Amanda Todd, la jove canadenca que amb quinze anys es va suïcidar després d’anunciar els seus motius per la xarxa. Després d’aquest succés va haver-hi més casos similars en els quals també està basada l’obra. L’assetjament, el despit, la necessitat de reconeixement o la solitud, són temes que alimenten la història. Amanda T també pretén recollir la paradoxa i la fricció absurda, per moments fins i tot còmica, de la necessitat de visibilitat i èxit a les xarxes socials.

Dramatúrgia i direcció: Àlex Mañas

Repartiment: Greta Fernández i Xavi Sáez

Ajudant de direcció: Sarah Lena Martínez

http://www.catacultural.com/amanda-t-inspirada-en-la-historia-damanda-todd-del-26-10-2016-al-20-11-2016/?lang=es

A partir del 26 d´ octubre

EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT

Teatre Poliorama

  si_372_0

 Christopher Boone, un jove amb síndrome d’Asperger, descobreix una mitjanit el cadàver de Wellington, el gos de la seva veïna. Malgrat que el seu pare li demana que no s’hi obsessioni, en Christopher decideix investigar qui és l’assassí. El viatge que emprendrà per descobrir què va passar la mitjanit de l’assassinat li revelarà molts misteris de la seva vida, i també el farà redescobrir el seu món interior.

“El curiós incident del gos a mitjanit” és l’adaptació teatral de Simon Stephens de la popular novel·la homònima del britànic Mark Haddon. Guanyadora de 3 Premis Butaca 2015, 4 Premis de la Crítica 2015 (inclòs el de millor espectacle), i del Premi Ciutat de Barcelona de Teatre per l’actor Pol López, que encarna magistralment al jove Christopher.

La tercera temporada de l’espectacle, ara al Teatre Poliorama, ve precedida per l’èxit de les dues primeres al Teatre Lliure (amb totes les entrades esgotades), així com per l’aclamada versió del West-End de Londres, guanyadora de 5 premis Tony i considerada l’obra de text més exitosa dels últims anys de la capital anglesa.

Una producció original del Teatre Lliure, dirigida per Julio Manrique.

Durada: 2 hores i 25 minuts (amb una pausa de 15 minuts)

Idioma: Català

A partir de la novel·la de Mark Haddon «The curious incident of the dog in the nighttime»
Adaptació de Simon Stephens

  • Mireia Aixalà Siobhan
  • Ivan Benet Ed
  • Carme Fortuny Sra. Alexander, entre d’altres
  • Cristina Genebat Judy
  • Pol López Christopher
  • Gemma Brió Sra. Shears, entre d’altres
  • Norbert Martínez Sr. Gayscone i altres
  • Jordi Collet Roger i altres
  • Julio Manrique, director

 http://www.catacultural.com/el-curios-incident-del-gos-a-mitjanit-a-partir-del-26-doctubre-teatre-poliorama/?lang=es

 

estrena 26 d´octubre

El Teatre Gaudí presenta el SHAKESPEARE EN BERLIN

 un viatge temporal que ens posarà al descobert la supervivència i els valors ètics d’una societat tocada per la barbàrie.

 

SeB-1-150x100 

Sinopsi

Berlín 1933. Aquesta é la historia de tres amics, Martin y Elsa, una parella de recent casats vinculats al món del cinema alemany de l’època, i Leo, un actor de teatre d’ascendència jueva.

 

Els tres comparteixen la vida alegre dels anys 30. El cine dels estudis U.F.A., el teatre i els cabarets berlinesos… però el seu món es veurà truncat per l’ascensió del nazisme al poder.

Surant quatre períodes diferents concrets (1933, 1938, 1941 i 1946) assistirem al pas del temps i les seves conseqüències a la vida d’aquests tres personatges. Els aconteixements marquen els seus rumbs i les seves relacions (l’incendi del Reichstag, la nit dels vidres trencats, la guerra, i el dinal dels judicis de Nüremberg).

Text original i direcció: Chema Cardeña
Una producció d’Arden Producciones (València)

 Repartiment:
Juan Carlos Garés (Martin)
Iria Márquez (Elsa)
Chema Cardeña (Leo)

 http://www.catacultural.com/el-teatre-gaudi-presenta-el-shakespeare-en-berlin-estrena-26-doctubre/

 

a patir del 26 de octubre

PRISCILLA – “REINA DEL DESIERTO”

Teatre Tívoli

big-400x570642

  Basado en la película ganadora de un Oscar, el musicalPRISCILLA narra las divertidas experiencias de tres artistas drag que atraviesan el desierto australiano a bordo del desvencijado autobús que da nombre al musical, representando su atrevido espectáculo en un viaje en búsqueda del amor y de la amistad.

Con los mayores éxitos de la música disco – desde Tina Turner a Madonna – su banda sonora es la más bailada de toda la historia, en un desfile ininterrumpido de canciones y coreografías que convierten a PRISCILLA en el musical “feelgood” por excelencia.

PRISCILLA se representa en España con la puesta en escena original con la que se estrenó en Londres, incluyendo 40 artistas en escena, 500 trajes extraordinarios, 200 pelucas delirantes, un autobús real totalmente robotizado, junto a la técnica teatral más compleja y sofisticada, ofreciendo un espectáculo total para una experiencia feliz e inolvidable.

Ganador de premios OscarTony y Olivier, y elegido como el MEJOR MUSICAL 2015 en España por los Premios Broadway WorldPRISCILLA ya ha sido visto por más de 3 millones y medio de espectadores en BroadwayLondresSidneyEstocolmoTorontoItalia (gira), Buenos Aires yMadrid, en donde ha ofrecido 511 representaciones y sido aclamado por más de 400.000 espectadores en las temporadas 2014/15 y 2015/16.

http://www.catacultural.com/priscilla-reina-del-desierto-teatre-tivoli-a-patir-del-26-de-octubre/

del 29 d’octubre al 6 de novembre

MARIA PAGÉS Óyeme con los ojos

MARÍA PAGÉS_Óyeme_foto David Ruano 5 petita

Aquest solo de María Pagés pren el títol d’un poema de Sor Juana Inés de la Cruz que conta la vida i inquietuds d’una dona que té com a vocació i professió el ball. Acompanyada de 6 músics, la peça és un compendi de paraula, ritme, cante i melodia, de zapateado i percussió, d’humor i d’ironia, amb una protagonista propera i humana.

La bailaora i creadora María Pagés ha desenvolupat un llenguatge molt personal que li ha reportat grans èxits i col·laboracions amb artistes de la talla de Mijaíl Barýshnikov i Sidi Larbi Cherkaoui, aquest últim amb l’aclamat Dunas. Ha treballat també amb el Nobel  José Saramago, que va començar la seva carrera amb el mestre Antonio Gades. Pagés va crear la seva pròpia companyia l’any 1990; des de llavors ha realitzat nombroses peces per les quals ha rebut importants reconeixements.

http://www.catacultural.com/maria-pages-oyeme-con-los-ojos-del-el-29-doctubre-al-6-de-novembre-mercat-de-les-flors/