Estrenes de Teatre del 28 de febrer al 5 de març 2017

84991a5b-8d72-4ea1-8ed3-696a34b9ac02
 
  
 
El 28 de febrer arriba al Teatre Condal Homes, la comèdia musical, un muntatge de nova creació i autoria catalana signat per Carol López i Sergi Belbel que s’inspira en el fenomen teatral Homes! de T de Teatre (1994).
Una comèdia musical fresca i sorprenent amb música de Marc Parrot, protagonitzada per cinc actrius excepcionals amb grans dots còmiques: Anna BarrachinaAgnès BusquetsMireia PortasAlba Florejachs i Glòria Sirvent. El muntatge apel·la directament el públic i, mitjançant monòlegs àcids i cançons originals interpretades en directe, el fa reflexionar sobre què suposa ser un home i una dona avui en dia, i si els dos sexes estan condemnats a no entendre’s.
 
 
 

de l’1 de març al 2 d’abril de 2017 

Yerma Federico García Lorca

Teatre Akadèmia

Federico García Lorca direcció Marc Chornet Artells
 24d05ecd-d7f1-48a3-8ebc-f1cb58812fe8
 Sinopsi

Un entrellaçament de mitologia, mons poètics i realitats envolta uns personatges, Yerma i el seu marit, enfonsats per l’asfixia que genera l’estricta intromissió i vigilància dels habitants de l’entorn on viuen. A les relacions entre la dona i l’home no els és permesa la llibertat i l’espontaneïtat imprescindibles per a dur a terme el desig, saber qui són i com som. De manera que l’amor, queda sepultat per la turba.

 Repartiment:

Yerma – Alba José
Juan – Martí Salvat
Víctor – Xavier Torra
María – Ariadna Fígols
Vieja – Isabel Soriano
Muchacha – Roser Tàpias
Muchacha – Cristina López

http://www.catacultural.com/yerma-federico-garcia-lorca/

 DE L’1 AL 26 DE MARÇ

FAIRFLY La Calòrica (Catalunya)

Teatre Tantarantana

 

 320b783b13f6b591849dc82b8df81be8_M
La Calòrica (Catalunya)
Quatre amics intenten organitzar-se després que l’empresa on treballen els comuniqui l’obertura d’un ERE. La primera idea és lluitar per defensar els seus llocs de feina, és clar. Però de quina manera? I de què servirà? Realment val la pena lluitar per aquesta feina que tenen? No seria millor que ho deixéssim estar i intentessin convertir en realitat aquella brillant idea que van tenir uns anys enrere?

En un intent desesperat de maquillar les xifres de l’atur i acabar definitivament amb la consciència de classe, Govern i Mercat s’han unit per intentar demostrar que si la nostra vida professional és precària, infeliç i insatisfactòria és només per culpa de la nostra falta de “cultura emprenedora”. Per això, mentre es liberalitzen els acomiadaments i es retallen els drets laborals, proliferen les campanyes d’ajut a les start-ups i els eslògans motivacionals com: “Surt a complir el teu somni” o “Sigues el teu propi cap”. Tot i que – després de quasi deu anys de crisi – tots som conscient d’aquesta mena de trampes, no podem evitar pensar: “i si el nostre somni es complís? I si la nostra fos realment la idea que pot canviar el món?”.

Després d’El Profeta (El Cicló 2016) i Sobre el fenomen de les feines de merda (El Cicló 2015), Fairfly és la tercera participació de La Calòrica dintre del Cicle de Companyies Independents en Residència del Teatre Tantarantana EL CICLÓ. Un espectacle sobre la bombolla de l’emprenedoria i sobre la distància entre allò que ens proposem i allò que acabem fent cada vegada que comencem un projecte col·lectiu.

http://www.catacultural.com/fairfly-la-calorica-catalunya-de-l1-al-26-de-marc-teatre-tantarantana/

Teatre Romea

 e5d9ce85-e06e-421f-9f97-b90809edbe09

 

 

Sinopsi

L’obra, basada en proses autobiogràfiques i poemes de Verdaguer, construeix un fil argumental que acara un Verdaguer jove i terrenal amb un Verdaguer vell, savi i desenganyat. El llavi de maduixa de la Roser és la vida, i la missió d’una obra magna també és la vida. I encara és vida una infantesa natural, i els companys d’espellofada i tot allò que floreix en el nostre paradís iniciàtic. Però a l’altra banda del mirall hi ha les ombres, la tensió entre el triomf i la catàstrofe, tensions vitals difícilment solubles que es debaten entre el Jo i el Tot.
Un home sempre en tensió és l’arrel de la paraula i de la música d’aquesta obra que ens remetrà als nostres propis dubtes. L’espectador es podrà submergir en un oceà orgànic que nua arts i ànimes per presentar-nos un Verdaguer encara nou. 

http://www.catacultural.com/verdaguer-ombres-i-maduixes-de-l1-al-5-de-marc/

 

 del 2 de març al 9 d’abril

L’ÀNEC SALVATGE

Teatre Lliure

 de HENRIK IBSEN
adaptació MARC ARTIGAUCRISTINA GENEBAT i JULIO MANRIQUE
direcció JULIO MANRIQUE
 
lanec_esp

 Una societat blindada, que s’autoprotegeix, entra en crisi quan algú torna a casa i comença a destapar el passat. Un drama psicològic del 1884, i el primer Ibsen de Julio Manrique.

Un ànec ferit conviu amb altres animals a les atrotinades golfes d’una casa humil, en una petita ciutat d’un petit país del nord d’Europa on sempre fa fred. Com si els ocupants de la casa, els pobres però raonablement feliços (això és, evidentment, només una opinió) membres de la família Ekdal, haguessin arrencat un tros de bosc o n’haguessin inventat un per donar sortida a les seves fantasies, o als seus deliris, segons com es miri. Però, com adverteix en un moment donat l’avi Ekdal, tard o d’hora “el bosc es venja”.
intèrprets
Andreu Benito Werle / Ivan Benet Hialmar / Jordi Bosch Relling / Laura Conejero Gina / Pablo Derqui Gregor / Miranda Gas Soerby / Jordi Llovet Petersen, Molvik / Lluís Marco Ekdal / Carles Pedragosa músic / Elena Tarrats Heda, Hedvige

http://www.catacultural.com/lanec-salvatge-del-2-de-marc-al-9-dabril-teatre-lliure/

del 02 al 26 de Març de 2017

 
 cartel-Mary-Frankenstein-Shelley-site1-495x700
 

SINOPSI

Víctor Frankenstein se pasea por la mente de Mary Shelley, observando a través del esperpéntico espejo de la paternidad científica y literaria.

Aun no ha sido publicado, pero se gesta en el interior de la autora inglesa una monstruosa creación compuesta por recuerdos, culpa, soledad, sangre y muerte.

Un relato fantástico y grotesco a 4 voces.

Un relato que camina entre el miedo y el perdón, entre la desesperación y la sonrisa, entre la incredulidad y el deseo, entre el humor y la lucha contra nuestros propios monstruos.

 Escrit i dirigit per Felipe Cabezas

 del 3 al 5 de març

MARTIN ZIMMERMANN per primer cop al Mercat de les Flors

Mercat de les Flors

  Zimmermann_Hallo_11_Foto Agustin Rebetez

 Del 3 al 5 de març podrem veure al Mercat Hallo, un solo de l’artista Martin Zimmermann. Es tracta d’una peça de circ, coreografia i comèdia en què Zimmermann «agafa el millor de Marcel Marceau, de Jacques Tati o de Buster Keaton, fins i tot de Chaplin, ho galvanitza i ho col·loca al moll de l’actualitat», segons el crític de dansa Thomas Hahn. Amb una escenografia en constant moviment, Hallo mostra la supervivència d’un home davant d’uns objectes que cobren vida i unes parets que cauen al damunt.

http://www.catacultural.com/martin-zimmermann-per-primer-cop-al-mercat-de-les-flors-del-3-al-5-de-marc-mercat-de-les-flors/

 del 3 al 26 de març

FUITA I MARTIRI DE SANT ANDREU MILÀ

Teatre Gaudi

  

   Banner_MARTIRI

 Autor: Miquel Àngel Riera
Concepte de l’espectacle: Joan Gomila
Dramatúrgia i interpretació: Sebastià Adrover Roca i Joan Gomila
Direcció: Frederic Roda

Sinopsi
Andreu Milà juntament amb dues persones més han comès un crim. Fugen en un cotxe a tota velocitat. Duen segrestada la filla de la dona assassinada. A un revolt del camí cauen per un barranc. Al llarg d’un parell de dies resten atrapats i ferits. El qui té més sort és Andreu, que resta amb les cames atrapades pel cotxe, els altres van morint. Dins aquesta caiguda als inferns, Milà recorda la seva vida; la manca d’estima dels pares; l’aridesa d’aquella geografia mallorquina; recorda com va conèixer els plaers solitaris del seu cos, com va conèixer la seva dona per primera vegada, com va decidir a fer-se frare i entrar al convent i com descobrí la seva veritable sexualitat. I també en una fugida endavant com abandona el convent i s’entrega a la maldat del delicte. I des d’aquest record surt, immensa, la bellesa de la seva ànima fins al punt d’immolar-se, per a no perjudicar els familiars dels altres delinqüents.

http://www.catacultural.com/fuita-i-martiri-de-sant-andreu-mila-del-3-al-26-de-marc-teatre-gaudi/

5 de març

EL LLAC DELS CIGNES Sant Petersburg Festival Ballet

Teatre-Auditori Sant Cugat

 

 archivo2-espectacles-882

 “Sense cap mena de dubte, aquest ballet és dels més coneguts i populars del món per la seva concepció, la seva admirable coreografia i la meravellosa música de Txaikovski.”
El Sant Petersburg Festival Ballet és una gran companyia que combina l’estricta elegància clàssica i un aire fresc del segle XXI amb acurades posades en escena. La companyia, composta per grans ballarins i excepcionals solistes, ha realitzat gires a Alemanya, Àustria, Itàlia, Finlàndia, Suècia, Polònia, Islàndia, la República Txeca, Hongria, Croàcia i Eslovàquia.
La ciutat de Sant Petersburg està inextricablement vinculada a la gran figura del ballet clàssic que va ser Màrius Petipà, qui va crear més de 50 ballets i va revisar nombroses obres creades per altres coreògrafs, moltes de les quals són les versions tal com les coneixem avui.
El llac dels cignes és el primer dels tres ballets que va compondre el compositor rus Piotr Ilitx Txaikovski a petició de l’Òpera de Moscou. Es va estrenar al Teatre Bolxoi de Moscou el 1877. En aquell moment, no va ser ben rebut, però, el 1895, es va reestrenar amb noves coreografies de Marius Petipà i va tenir un gran èxit al Teatre Mariinski de Sant Petersburg.

http://www.catacultural.com/el-llac-dels-cignes-sant-petersburg-festival-ballet-5-de-marc-teatre-auditori-sant-cugat/