Expedient K (del 26 de febrer al 2 de març) Circol Maldà

expedient-k-web-1

Expedient K

Dates: Del 26 de febrer al 2 de març. De dimecres a dissabte a les 20.30h.
Diumenge a les 19h.
Durada: 60min.
Circol Maldà Carre del Pi, 5 escala dreta (08002 Barcelona).
Reserva d’entrades aquí http://circolmalda.cat/reserva-dentrades/

Expedient K
El Carles un tècnic de so i DJ ocasional, a qui els seus amics anomenen K, ha aconseguit, per error, una feina molt peculiar: enregistrar psicofonies. Sí, sí, veus de fantasmes.
Després de recórrer alguns camps de concentració per tota Europa, inclòs el de Terezin, la feina el porta a un estrany castell, en una illa prop de Creta que pertany a la família Reichel. Família amb un tèrbol passat al costat del nazis.
Què enregistrarà? Què és un gòlem? Com les gastaven els nazis a Terezin? Què hi fa en Franz perdut en una obra de fantasmes? I sobretot, on és el lavabo?

Quan un matí, Franz Kafka, va despertar d’un somni neguitós, va adonar-se que s’havia convertit en un escriptor monstruós. Tan monstruós que tot sovint es fa servir l’adjectiu “kafkià” per descriure situacions errònies, absurdes, malentesos burocràtics.

Una situació kafkiana va ser la que ens va portar a fer una dramatúrgia, primer de “La carta al Pare” (Kafka té un gran epistolari, enginyós, cruel, irònic), després d’altres textos del mateix autor.

És una tasca complexa, doncs a més de submergir-nos en l’obra de Kafka, hem d’intentar donar forma a allò que de dramàtic tenen els seus textos. Sens dubte, la feina no s’acabarà aquí. Sempre apareixen noves idees, noves cartes, noves anècdotes sobre la seva vida i la seva obra. Però com ell mateix diu a l’aforisme de Zürau número 5: “A partir d’un cert punt ja no hi ha retorn. A aquest punt cal arribar-hi”.

Direcció: Alex D. Capo

Dramatúrgia: Susanna Garcia-Prieto

Ajudant de direcció: Marina Rodríguez

Actor: Dafnis Balduz

Espai escènic: Quim Roy

Vestuari: Montse Figueras

Il·luminació: Oriol Ibáñez

Aquest espectacle està dedicat a la memòria de l’Anna Lizaran.

Agraïments: Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, Círcol Catòlic de Vilanova i la Geltrú, Montse Bundó, Laura Ràfols, Carles Ràfols i Enric Majó.