ActividadesExposiciones

EXPOSICIÓ MIRÓ – PICASSO des del 20 d’octubre fins al 25 de febrer de 2024


Amb motiu de la celebració del cinquanta aniversari de la mort de Pablo Picasso i el quaranta aniversari de la de Joan Miró, i emmarcada en els esdeveniments de la Celebració Picasso 1973-2023, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso Barcelona organitzen des del 20 d’octubre fins al 25 de febrer de 2024 una exposició conjunta i única que celebra la relació d’amistat i complicitat d’aquests dos artistes incomparables, que van revolucionar la història de les avantguardes i de l’art.L’exposició podrà veure’s simultàniament en tots dos museus. Una àmplia seleción que comptarà amb més de 250 obres procedents de les principals col·leccions públiques i privades de tot el món, així com una representació important de les pròpies col·leccions de totes dues institucions.

Miró-Picasso està organitzada conjuntament per la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso i els seus respectius directors, Marko Daniel Emmanuel Guigon, i ha estat comissariada per Teresa Montaner i Sònia Villegas de la Fundació Joan Miró, i Margarida Cortadella i Elena Llorens del Museu Picasso Barcelona.

Miró-Picasso ha estat possible gràcies a una suma de moltes complicitats. Compta amb el suport de la Comissió nacional espanyola per a la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso i el Musée national Picasso-Paris, impulsors del programa internacional Celebració Picasso 1973-2023 recolzat pels governs d’Espanya i França i que compta amb Telefónica com a empresa col·laboradora a Espanya. A més, el projecte compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació BBVA, patrocinador principal de la Fundació Joan Miró i copatrocinador d’aquesta exposició.