Exposicions Michael Snow. Seqüències (09.07.2015 – 01.11.2015) La Virreina Centre de la Imatge

Exposicions

Michael Snow. Seqüències

09.07.2015 – 01.11.2015

msnow_slidelength_2

 

 

 

 

 

 

 

La Virreina Centre de la Imatge dedica una gran exposició retrospectiva a l’artista canadenc Michael Snow.

La mostra ofereix un recorregut per la producció d’aquest artista multidisciplinari i reflecteix la pluralitat de mitjans i tècniques amb què ha treballat: música, films, vídeo, pintura, escultura, fotografia, llibres i instal·lacions. Les obres exposades comprenen tota la seva trajectòria i moltes d’elles es presenten per primer cop a Europa.

L’obra de Snow busca explorar les capacitats expressives del so i la imatge i desafia la dualitat visió/representació. L’aproximació creativa de Snow demana la participació de l’espectador, li suggereix que vegi l’objecte, que el percebi, que s’hi involucri. En les seves estratègies compositives hi ha una voluntat de dirigir l’atenció de diferents maneres i d’implicar el voyeur en el procés de creació. El traspàs de límits comporta no solament la interactivitat entre obres, siguin objectes o imatges, sinó l’apreciació de l’espai com un element visual, plàstic i sonor més que com a contenidor neutral de creacions.

Motivat per la seva curiositat, durant deu anys (1962-1972) desenvolupa la seva obra artística en paral·lel amb el seu treball com a músic professional de jazz. El film, amb incidència en l’exploració formal sobre la narrativitat, té un pes específic des de 1956 i sobretot a partir de 1967, any en què Wavelength guanya el Gran Premi a Exprmntl, el festival de cinema experimental de Knokke (Bèlgica), i es converteix en una peça emblemàtica d’un cinema que reflexiona sobre el seu mateix llenguatge.

Coincidint amb la mostra en La Virreina Centre de la Imatge, una selecció de la filmografia de Michael Snow es programarà en la Filmoteca de Catalunya. En les mateixes dates, la galeria Àngels Barcelona presenta Video Fields, l’últim projecte de Snow, que es podrà visitar fins al 31 de juliol.

Comissària: Gloria Moure

Inauguració: dimecres 8 de juliol a les 19h