Femarec celebra el seu 25è aniversari amb l’estrena del musical Els músics de Bremen in concert a la sala Barts (4 d´octubre)

 

Femarec celebra el seu 25è aniversari amb l’estrena del musical Els músics de Bremen in concert a la sala Barts

 130916181936_bremen_barts_gr

 
  •  
    • El 4 d’octubre arrenca la celebració dels 25 anys d’activitat de l’entitat d’acció social Femarec

 

  • El tret de sortida el donarà la seva companyia de teatre, Pot de Teatre, amb l’estrena del musical “Els músics de Bremen in concert

 

  • L’acte tindrà lloc a la sala Barts de Barcelona (avinguda del Paral·lel, 62) a les 20:30h del vespre

 

El proper 4 d’octubre arrenca la celebració del 25è aniversari de l’entitat d’acció social Femarec que, des de 1991, lluita per l’objectiu d’aconseguir una societat més justa i igualitària a través de la inserció social i laboral.

 

El tret de sortida de l’aniversari el donarà la seva companyia de teatre amb l’estrena del musical Els músics de Bremen in concert, una adaptació del clàssic conte dels germans Grimm. Dirigida per Albert Gràcia, comptarà amb tot de cançons originals composades pel músic Keco Pujol, cantades en rigorós directe pels actors i actrius de la companyia, i amb coreografia de Griselda Astudillo.

 

Una estrena carregada de novetats i emmarcada en una etapa de transformació amb l’ambiciós projecte de professionalitzar l’anterior Grup de Teatre Social després de 19 anys de trajectòria. Per això, la companyia, amb el valor afegit d’estar íntegrament composada per persones amb discapacitat, decideix donar un pas endavant i incorporar nou director, l’Albert Gràcia, i batejar-se com a Pot de Teatre. L’objectiu: fer del teatre la seva professió i aconseguir la plena inclusió en el món cultural.

 

Durant els seus 25 anys d’activitat, Femarec ha comprovat els efectes positius dels seus serveis tant en els seus participants i usuaris-treballadors, com en el seu entorn social. Una trajectòria brillant amb centenars d’insercions laborals cada any (750 l’any 2015), un centre de formació que atén milers de persones i que realitza centenars de cursos (566 l’any 2015); i un Centre Especial de Treball amb més de 140 treballadors amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental que ofereix diferents serveis i que ha gestionat 2.700 tones de residus només l’any 2015. Un projecte que va engegar amb la il·lusió de pocs però que any rere any suma més seguidors i col·laboradors.  

 L’estrena i acte de celebració tindrà lloc el dimarts 4 d’octubre a les 20:30h al teatre Barts (situat a l’avinguda del Paral·lel nº 62).

 

 

 Sinopsi

Vet aquí un gos, vet aquí un gat… i un ase i un gall i aquest conte tot just arrenca!

Quatre animals, quatre músics, que es coneixen camí de Bremen després de fugir de casa… els seus amos volien sacrificar-los per ser massa vells! Però mai s’és massa vell per al Rock&Roll!

Quan s’assabenten de la celebració d’un càsting per a la Banda Municipal de la ciutat, no s’ho pensen dos cops. Afinen veu i instruments i s’hi dirigeixen. Però per arribar-hi, se les hauran de veure amb el Mr. X, un furtiu que tractarà d’enxampar-los…

Canti qui pugui!!!

 La Companyia

El projecte de teatre de Femarec, amb 19 anys de trajectòria a les espatlles, dóna un pas endavant aquest temporada amb el seu nou espectacle: l’adaptació musical de l’obra “Els músics de Bremen” amb la incorporació de l’Albert Gràcia a la direcció.

Femarec, amb el Grup de Teatre Social, va ser pionera en apostar per una companyia de teatre íntegrament composada per persones amb discapacitat amb la voluntat de normalitzar l’accés d’aquest col·lectiu a espais de cultura i creació que fins aleshores els eren totalment aliens. Amb el pas dels anys i 20 espectacles consecutius de creació pròpia, vàrem aconseguir conformar un grup estable d’actors i actrius que han aprés l’ofici i que han esdevingut autèntics professionals de l’escena. És per això que ara Femarec fa un pas més enllà i crea la companyia Pot de Teatre, amb el repte de fer del teatre més que un instrument d’integració social i cultural, aconseguir que esdevingui l’ocupació professional d’aquests actors i actrius, i acomplir així l’objectiu bàsic que ens mou, afavorir la plena integració social, cultural i laboral dels col·lectius en risc d’exclusió amb tota l’exigència de qualitat i rigor que caracteritzen totes les nostres actuacions.

El nou espectacle anomenat Els músics de Bremen in concert és una adaptació en format musical del conte dels germans Grimm. Es tracta d’un projecte extraordinari, amb cançons originals composades expressament pel Keco Pujol per a l’ocasió i una acurada posada en escena. Una obra que fa un pas més enllà en la interpretació del nostre grup de teatre, alhora que incorpora temes cantats en directe i coreografies de Griselda Astudillo.

L’Albert Gràcia, que dirigeix aquesta obra, és actor i director de teatre amb una extensa experiència professional en el món dels musicals: ha participat, entre d’altres, a La Bella y la Bestia, El Rey León o Fang i setge.

 

L’entitat

Femarec SCCL és una entitat d’acció social que treballa, des de fa més de 20 anys, per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió, atenent a més de 9.000 persones anualment a través dels àmbits d’orientació laboral, millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Centre de Dia de Salut Mental, Centre Especial de Treball (CET), serveis a les empreses, activitats culturals i d’oci, prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.