FESTA MAJOR DE LA RAMBLA 2022 Del 7 al 9 d’octubre

FESTA MAJOR DE LA RAMBLA

Amics de La Rambla organitza des de l’any 1961 la Festa Major de La Rambla. La Festa del Roser és la celebració anual amb la qual l’Associació d’Amics de La Rambla vol convidar a barcelonins i visitants a (re)descobrir i gaudir de
La Rambla.
Són dies en què la cultura, el lleure i els actes populars, sempre presents a La Rambla, conviden a tothom a ocupar l’espai públic i a viure intensament de l’eix central de Barcelona.

FESTA MAJOR DE LA RAMBLA 2022 Del 7 al 9 d’octubre

Enguany celebrem la 61 edició de la Festa del Roser recollint la tradició i afegint noves activitats per convidar a tothom a Ramblejar.

Un any més hem volgut que les flors prenguin el protagonisme de la Festa i molts dels actes estan relacionats amb la tradició de les flors a La Rambla.

Flors, cultura, tradició i participació amb la intenció d’apropar La Rambla als barcelonins convidant-los a retrobar-se amb La Rambla i a gaudir-la més que mai.

20 espais decorats amb flors i 2 jardins visitables

27 activitats gratuïtes

3 rutes gratuïtes

Descomptes i ofertes per a establiments d’oci i hotels Menús de Festa Major a restaurants
page2image4981568
ACTES PREVISTOS
page3image11323648
“LA RAMBLA EN FLOR”
Decoracions d’art floral a diferents edificis de La Rambla

Del 7 al 12 d’octubre
“La Rambla en flor” és un projecte d’Amics de La Rambla que compta amb la complicitat de les entitats, comerços i veïns del passeig. Del 7 al 12 d’octubre es decoraran les façanes de diferents edificis i espais singulars de La Rambla. Aquest projecte es fa amb la col·laboració del Gremi de Floristes de Catalunya.

Edificis i llocs decorats:
Taquilla de “Las Golondrinas”
Garatge Atarazanas. 
Portal de Santa Madrona, 10
Arts Santa Mònica. La Rambla, 7
Museu de Cera de Barcelona. Passatge de la Banca, 7
Palau Marc. La Rambla, 8
Tablao Cordobés. La Rambla, 35
Passatge Bacardí
Intervenció de les catifaires del Raval. 
Pla de l’Os. La Rambla
Hostal Mare Nostrum. Sant Pau, 2
Palau de la Virreina. Una flor, un desig. La Rambla, 99
Intervenció de La Casa d’oficis de l’Espectacle i les Indústries Creatives. Primer pis del Palau de la Virreina. La Rambla 99
Palau de la Virreina La Rambla, 99
Quiosc Radio Rambles
Palau Moja. 
Portaferrissa, 1
Restaurant CentOnze. La Rambla, 111
Intervenció Parcs i Jardins. Rambla dels Estudis
Restaurant Moka. La Rambla, 126
Restaurant La Poma. La Rambla, 117
Intervenció Gremi de Floristes de Catalunya. Rambla de Canaletes Yurbban Ramblas Barcelona. La Rambla, 129

Jardins visitables:
Jardí de l’Ateneu Barcelonès. Canuda, 6. Dissabte, 8 d’octubre d’11 a 19h
Jardí de la Casa Ignacio de Puig. Hotel Petit Palace Boqueria Garden. Boqueria, 10De 10 a 19 h. S’hi pot accedir de dues maneres: travessant el vestíbul de l’Hotel Petit Palace Boqueria Garden o bé amb un ascensor situat al carrer d’Aroles.
page3image11313984
page4image11317248
PREGÓ DE FESTA MAJOR
Balcó de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona Divendres, 7 a les 11:30 h
Pregó de Festa Major a càrrec de l’actriu, cantant i show woman, Lloll Bertran.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ENJAULADOS”
Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin. La Rambla, 30-32
Divendres, 7 a les 18:30 h
Presentació del llibre “Enjaulados”, una novel·la que ens parla de l’amor, el dolor i la lluita per la superació dels trastorns mentals d’una parella a la recerca de la pau. Editada per Celebre Editorial a càrrec de la seva autora, la model i escriptora barcelonina Emma Fuhrmann Vidal.
Entrada lliure. Aforament Limitat.

“UNA FLOR, UN DESIG” Acció Floral participativa
La Rambla 99, davant del Palau de la Virreina Dissabte, 8 d’octubre a les 11 h
Per desè any consecutiu i ja convertit en una tradició festiva de la ciutat després de l’èxit de les darreres edicions, Amics de La Rambla convida a barcelonins i visitants a participar en “Una flor, un desig” un projecte participatiu que té a les flors i la Rambla de les Flors com a protagonistes absoluts.

Anualment La Rambla de les Flors de Barcelona celebra la festa de la seva patrona, la Mare de Déu del Roser. La imatge es troba en l’espai exterior de la Virreina i era tradició que el Col·lectiu de Floristes de La Rambla li dediquessin una ofrena. Recollint aquesta tradició, i basant-se en una idea del dissenyador gràfic Claret Serrahima, l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya va dissenyar una acció floral perquè els ciutadans i visitants de la ciutat participin activament introduint una flor, sota el lema: “Una flor, un desig”.

A partir de la idea de Claret Serrahima, l’Escola d’Art Floral i Disseny de Jardins de Catalunya, va demanar a l’empresa Pont de Querós, especialitzada en arquitectura del salze i liderada pel Mestre Artesà cisteller Joan Farré, construir una cargolera de 4 m d’alçada x 1,5’ d’amplada teixida amb vímet per la base i la boca amb l’objectiu de deixar lliure la part central amb tela de galliner i així col·locar-hi les flors.
Posat que se celebra la diada de la Mare de Déu del Roser, les flors que s’hi col·locaran seran 4.000 roses que Amics de La Rambla reparteix entre el públic assistent.
page4image11317440page4image11318208
page5image5052928
Aquesta festa té la particularitat d’unir la tradició a les noves corrents plàstiques i culturals, en artesania de la cistelleria a l’art floral, creant una peça artística única i aconseguint que l’ofrena a la Mare de Déu del Roser sigui un acte de participació ciutadana. Aquesta acció és possible gràcies a la implicació de persones, entitats, escoles i empreses, que a partir de la seva col·laboració, aporten a la ciutat una nova manera d’entendre una ofrena floral.

TALLER AMB LEROY MERLIN
La Rambla, 99. Davant del Palau de la Virreina Dissabte, 8 a les 12 h

MAGAZÍN “RÀDIO RAMBLES A LA FESTA DEL ROSER”
Quiosc Ràdio Rambles Dissabte, 8 a les 11 h

TALLER DE MANUALITATS AMB JORGE OCHAGAVÍA
Vapiano Ramblas. La Rambla, 34 Dissabte, 8 a les 12 h i a les 13:30 h
Taller de manualitats de la mà de l’artista Jorge Ochagavía. Els nens participants, utilitzant materials de rebuig del propi restaurant tindran l’oportunitat de pintar els dissenys florals proposats per Jorge Ochagavía. Els nens es podran endur les seves obres d’art i el restaurant Vapiano els convidarà a dinar.page5image11332096
Dirigit a infants de 5 a 8 anys.
Places limitades. Inscripcions a hola@vapiano.es o per DM a @vapianobarcelona

CONCERT DE FESTA MAJOR

Joana Casanova
185é Aniversari del Conservatori del Liceu

Teatrino del Conservatori del Liceu Dissabte, 8 d’octubre a les 18 h
Amb Motiu del 185é aniversari del Conservatori del Liceu, Amics de La Rambla porta al seu concert de Festa Major al Joana Casanova.

Joana Casanova (Cardedeu, 1998), s’inicià amb la música als 8 anys amb el piano. Més endavant descobriria el saxo i, seguidament el jazz. El 2012 va començar a estudiar amb Joan Chamorro, que més tard l’introduiria a la big band que dirigeix, la Sant Andreu Jazz Band. Amb aquesta formació, tindria l’oportunitat de formar part de diverses gravacions amb grans figures del jazz actual internacional com Scott Hamilton, Joe Magnarelli, Perico Sambeat, Enrique Oliver, etc. i també de començar a formar-se com a cantant.

El 2017 inicia els estudis superiors de saxo jazz al Conservatori del Liceu, on ha anat despertant interès per la composició i estils musicals com el folk i música d’autor.

Intèrprets:
Joana Casanova, veu i guitarra Alesander Peña, guitarra
Enric Fuster, bateria
Giuseppe Campisi, contrabaix
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.
page6image5045280
page7image11379136
MAREMAGNUM FEST Natalia Lacunza, Ganges i Xicu
Plaça Exterior del Maremagnum Dissabte, 8 d’octubre a les 18 h

La sisena edició del Maremagnum Fest arriba el dissabte 8 d’octubre amb concerts de Natalia Lacunza, Ganges i Xicu. El Maremagnum Fest és un festival musical gratuït, en horari de tarda – de 18 a 22 h – i amb el mar com a escenari de fons.

La cap de cartell d’aquest fantàstic festival és la navarresa Natalia Lacunza que ve a presentar el seu primer disc d’estudi “Tiene que ser para mí”. L’acompanyaran l’electrònica i el pop de Ganges i els catalans Xicu.
L’entrada al Maremagnum Fest és gratuïta, però com l’aforament està limitat, per garantir la vostra entrada podeu fer un registre previ a l’aplicació del centre comercial “Maremagnum & Yo”. Únicament us heu de descarregar l’aplicació i apuntar-vos a l’esdeveniment.

CERCAVILA DE XANQUERS AMB MOTIUS FLORALS
Entrada principal del Centre Comercial El Triangle
Dissabte, 8 d’octubre i diumenge 9 d’octubre a les 16 i a les 20 h

Animació de carrer a càrrec de xanquers amb motius florals.

TALLERS DE CARCASSES DE MÒBIL FLORALS
Centre Comercial El Triangle
Diumenge, 8 d’octubre i diumenge 9 d’octubre a les 11:30 h i a les 18:30 h

Taller per fer carcasses decorades amb flors premsades. S’explicarà la selecció de les flors, el procés de premsat, es donaran les eines necessàries i els participants podran elaborar la seva carcassa amb el seu disseny escollit.
Aforament limitat. Inscripcions presencials els dies 7, 8 i 9.

SKETCH & WRITE LA RAMBLA Diumenge, 9 d’octubre a les 9:30 h
A Amics de La Rambla ens agrada molt que La Rambla es dibuixi i que s’escrigui sobre ella, per això aquest any us proposem, el diumenge 9 al matí, una activitat que uneix la passió per l’sketching urbà i l’escriptura improvisada.
Sketch & Write La Rambla és una innovadora proposta cultural que busca fomentar la creativitat convidant a tothom a dibuixar i escriure en directe amb La Rambla com a escenari. És una experiència lúdica i participativa original que uneix l’sketch urbà i l’escriptura en viu.
page7image11348480
Sketch & Write La Rambla està obert al públic de qualsevol edat i proposa una ruta de dibuix i escriptura espontània que es pot practicar individualment o en grup.
Des de l’organització us suggeriran una ruta amb alguns punts “secrets” i durant dues hores els participants hauran de fer un recorregut a la recerca d’una petita història que explicar amb dibuix i paraules.
Per participar únicament heu d’anar el diumenge 9 d’octubre a les 9:30 h al Ribot del Museu de Cera de Barcelona (Passatge de la Banca 7). Allà us podreu inscriure i us donaran instruccions.

Els participants que s’apuntin a l’activitat rebran obsequis i seran convidats a compartir les seves històries a la xarxa.

Després ens trobarem a l’Escola Massana per compartir les creacions de tothom que vulgui en viu en un format de micro obert.

Veniu a dibuixar i a escriure La Rambla!!!

L’AVENTURA DE NAVEGAR
Museu Marítim de Barcelona. Av Drassanes, s/n Diumenge, 9 d’octubre a les 12:45 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.

TALLER “LES FLORS, A LA RAMBLA”
Espai Boqueria. Mercat de la Boqueria
Dilluns, 10 d’octubre a les 17 h i dimarts, 11 d’octubre a les 12 h


Tallers gratuïts de floristeria.
Com a part del projecte “Les flors, a La Rambla” que té com a objectiu la promoció de les parades de flors de La Rambla, Amics de La Rambla i el Gremi de Floristes de Catalunya, amb el suport del Mercat de la Boqueria i l’Ajuntament de Barcelona, organitza aquests tallers oberts a tothom.

Dilluns 10 a les 17 h. SECRETS DE FLORS

Quines flors coneixes? Que saps d’elles? Com Tractar-les? Consells per tenir bé les flors a casa.

Dimarts, 11 a les 12 h. LA FLORISTERIA D’AVUI I DEMÀ

Demostració de treballs moderns i nous conceptes amb la tardor com a inspiració. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.page8image11380864page8image11380480
Heu pensat mai com seria posar-se en la pell dels navegants que travessaven l’Atlàntic a
bord de grans velers al segle XIX? Visita dinamitzada on cada família s’encarregarà de
“tripular el seu vaixell” i resoldre tot un seguit de proves per conèixer les tasques que fan a
bord els diferents membres de la tripulació, quins instruments de navegació feien servir, i
moltes coses més… Tothom a bord!
Activitat familiar dirigida a majors de 6 anys i vinculada a l’exposició Catalunya mar enllà.page9image11160576

TEATRE. “LA RAMBLA DE LES FLORISTES” De Josep M. de Sagarra
Teatre Poliorama (La Rambla. 115 Dilluns, 10 d’octubre a les 20:30 h
La companyia “Teatre pels descosits” representa aquest text de Josep M. de Sagarra al Teatre Poliorama, on es va estrenar el 21 de març de 1935.
El vers de Sagarra ens regala una comèdia costumista ambientada a mitjans del S. XIX amb La Rambla com a escenari i, també, com a protagonista.

Hi trobareu, senyors de bastó i barret de copa, floristes, “senyorasses”, escanyapobres, aprofitats, perduts, enamorats, baladrers i tota mena de passejants i badocs, que us faran riure, i emocionar.
Amics de La Rambla recupera, ja convertit en una tradició de la Festa del Roser, aquest text que parla de La Rambla i la nostra història.

Aforament limitat. Cal reservar entrada prèviament.
Més informació a
www.amicsdelarambla.ca
https://www.eventbrite.es/e/entradas-la-rambla-de-les-floristes-76207491659

LLIURAMENT DELS GUARDONS DE RAMBLISTA D’HONOR Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona
Dilluns, 24 d’octubre a les 18 h
En un acte institucional, presidit per l’Alcaldessa de Barcelona, Amics de La Rambla lliura els guardons de Ramblista d’Honor.
Aforament limitat.
page10image11172480
ENTRADES GRATUÏTES, DESCOMPTES, RUTES I VISITES GUIADES
Una de les intencions de la Festa del Roser és donar a conèixer el nostre patrimoni arquitectònic i cultural. Les visites guiades i les jornades de portes obertes són una de les millors oportunitats per descobrir La Rambla i alguns dels seus edificis i institucions més emblemàtics.
Totes les activitats són gratuïtes, però la majoria de les activitats tenen places limitades.

Entrades gratuïtes i visites guiades

Visita a la zona tècnica de l’Aquàrium de Barcelona
Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
Dissabte, 8 d’octubre i diumenge, 9 d’octubre a les 16 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.
Descompte de 5 euros en l’entrada a l’Aquàrium de Barcelona
Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
8 i 9 d’octubre
Per gaudir del descompte cal anomenar la “Festa del Roser” a la taquilla.

Música en directe al Jardí de l’Ateneu Barcelonès. Canuda, 6.
Dissabte, 8 d’octubre a les 12 h.

Càpsula de llavors d’obsequi als visitants del Centre Comercial El Triangle Plaça Catalunya, 1

Del 7 al 9 d’octubre
El Centre Comercial El Triangle entregarà càpsules de llavors als visitants de El Triangle. A més, tots els que vulguin participar, participaran en un sorteig d’un val regal de 150 € per gastar a les botigues del Centre Comercial.

Visita guiada a la Fundació Enric Miralles
Passatge de la Pau, 10 bis, entr.
Divendres, 7 d’octubre a les 11:30 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.

Govern Militar de Barcelona
Plaça Portal de la Pau, s/n
Exposició “Enginyers, soldats i savis”
Entrada gratuïta de dimarts a dissabte de 10 a 14 h.

Visita al Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51- 59
Dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre a les 15:45 h.
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.

Visita guiada a l’antiga Casa de Convalescència – Institut d’Estudis Catalans Carme, 47
Dijous, 7 d’octubre a les 11 h i a les 12 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.

La Virreina Centre de la Imatge
La Rambla, 99

Exposició: “Mrs. Death. Amèlia Riera”
Entrada gratuïta de dimarts a diumenge y festius d’11 a 20 h.

Viatges gratuïts amb “Las Golondrinas”
Dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre
Las Golondrinas i el Port de Barcelona fem arribar les flors de La Rambla fins el mar. Per celebrar la Festa del Roser volem fer un ram de flors al Port Vell. Si portes una flor de la Rambla (amb tiquet de compra) a la taquilla de Las Golondrinas seràs obsequiat amb una entrada per a fer una passejada amb Golondrina pel Port i pel mar de Barcelona. Els menors de 10 anys poden portar la flor dibuixada o pintada. Places limitades.

Descompte del 50% al Museu de Cera de Barcelona
Passatge de la Banca, 7
Del 7 a l’11 d’octubre
50% de descompte en la compra online de les entrades del Museu de Cera de Barcelona, aplicant codi promocional ROSER22 https://tickets.museocerabcn.com/es/564-tickets/3245-visita-el-museo-de-cera-de- barcelona

Entrada + Visita guiada al Museu de l’Eròtica de la mà de la Marilyn del Museu a 10 €.
La Rambla, 96 bis
Divendres, 7 d’octubre a les 16 h
Dimarts 11, d’octubre a les 16 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (administracion@erotica-museum.com).

Entrades gratuïtes pel Palau Güell
Nou de la Rambla, 3-5
Dissabte, 8 i diumenge, 9 d’octubre
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia (93 317 29 40).

Descompte del 50% al Tablao Flamenco Cordobés La Rambla, 35
Del 7 al 12 d’octubre
Cal reservar directament utilitzant aquests enllaços: 07/10/2022 Show + beguda 22:30h: https://bit.ly/3bMCEgj
08/10/2022 Show + beguda 22:30h: https://bit.ly/3QxnUR3
09/10/2022 Show + beguda 22:30h: https://bit.ly/3PiGkUx
10/10/2022 Show + beguda 22:30h: https://bit.ly/3QeLaUi 11/10/2022 Show + beguda 22:30h: https://bit.ly/3p9fnbs 12/10/2022 Show + beguda 22:30h: https://bit.ly/3vTETVL

Teatre Poliorama La Rambla, 115
“El mètode Grönholm”
Entrada gratuïta per a les Rosers dies 8 i 9 d’octubre
Aforament limitat. Cal presentar DNI a la taquilla el dia de la funció.

• Santa Mònica La Rambla, 7
Exposició: “Dorm en l’accident que provoca”
Entrada lliure de dimarts a diumenge, d’11 a 20:30 h.

Rutes

Captivats per La Rambla. De Sissi Emperadriu a Albert Einstein Dissabte, 8 d’octubre a les 11 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.

Barcelona en Femení
Diumenge, 9 d’octubre a les 10 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.

La Rambla 1930. Ruta literària per La Rambla
Diumenge, 9 d’octubre a les 11 h
Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a la web d’Amics de La Rambla.

Dormir a La Rambla fa Festa Major!

Hostal Mare Nostrum. Sant Pau, 2
10% de descompte addicional a totes les reserves que es facin a la web de l’establiment amb el codi promocional MARE10. Ofereixen allotjament amb esmorzar inclòs i copa de cava de benvinguda. https://hostalmarenostrum.com/

Hotel Arc La Rambla. La Rambla, 19
Habitació amb vistes a La Rambla, amb esmorzar i un ram de flors de la floristeria Benzal de La Rambla per 120 € (IVA inclòs). Cal fer la reserva (mínim 24 h abans al 933019798 o per mail a info@hotelarclarambla.com amb el codi: FestaROSER2022. Cal targeta de crèdit per garantir la reserva. Política de cancel·lació: cancel·lació gratuïta fins 24 hores abans del dia d’arribada. En cas de no presentar-se es facturarà la primera nit en concepte de despeses.

Hotel Bagués. La Rambla 105
10% de descompte en allotjament i esmorzar a l’Hotel. Cal reservar al mail ncongost@derbyhotels.com fent referència a l’oferta per Amics de La Rambla.

Hotel Continental. La Rambla, 138
Pack “Barcelona i tu, amics per sempre”
Descompte del 10% sobre la millor tarifa disponible. Únicament reserves al lloc webhttps://www.hotelcontinental.com/es/hotel-continental-barcelona/ofertas- especiales/last-minute-offer, mail o telèfon de l’hotel. Esmorzar inclòs i bufet 24 hores. Cancel·lació flexible garantida. Dates de validesa de la promoció: del 2 al 12 d’octubre.

Hotel España. Sant Pau, 9-11
Habitació i esmorzar bufet per 240 € per nit (IVA inclòs i tassa turística no inclosa). Oferta limitada als dies 7 i 8 d’octubre i a la disponibilitat. Web de l’hotel: https://www.hotelespanya.com/

Hotel Le Meridien Barcelona. La Rambla, 111 Pack “Viu La Rambla”

Hotel Silken Ramblas. Pintor Fortuny, 13
Descompte del 15% sobre la millor tarifa disponible. Inclou copa de benvinguda a l’arribada a l’Hotel. Reserves a la pàgina web amb el codi: ROSER. https://www.hoteles-silken.com/es/hotel-ramblas-barcelona/

Yurbban Ramblas Hotel. La Rambla, 129. Habitació Ramblas + sopar + esmorzar 250 €. Habitació Ramblas Superior + sopar + esmorzar 260 €. Les reserves les podeu fer a la web de l’Hotel amb el codi de promoció FESTESDELROSER.
Menús de Festa Major!

Cerveseria Canaletes. La Rambla, 129
Menú Festa Major a 12 €.

Restaurant Amaya. La Rambla, 20
Menú del Nord amb copa de cava d’obsequi a 32,50 €.

Restaurant La Poma. La Rambla, 117 Menú de Festa Major a 21 €

Restaurant Moka. La Rambla, 126
Menú de Festa Major amb copa de cava de benvinguda i croquetes de la casa a 25 €.

Restaurant CentOnze. La Rambla, 111
Del 7 al 13 d’octubre. Menú de Festa Major. 32 € dinar / 39 € sopar.

Restaurant Núria. La Rambla, 133 Menú Canaletes a 23 €
page13image11228032 page13image11223424
ORGANITZACIÓ

La Festa del Roser l’organitza AMICS DE LA RAMBLA amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

També volem agrair la col·laboració i participació de les següents persones, entitats i empreses:
Organitza:

Amics de La Rambla
Amb la col·laboració de:
Ajuntament de Barcelona / Districte de Ciutat Vella Generalitat de Catalunya

Altres col·laboradors:
Agència Catalana del Patrimoni Cultural Apartaments Rambles Bacardí Aquàrium de Barcelona
Arts Santa Mònica
Ateneu Barcelonès
Barcelona Activa Bagués-Masriera Joiers
Barça Store Canaletes Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin Cafè de l’Òpera
Casa Guinart
Catifaires del Raval
Centre Comercial El Triangle Cerveseria Canaletes
Clase Bcn
Col·lectiu de Floristes de la Rambla Conselleria de Cultura Conservatori del Liceu
Culturae
Escola Massana
Estudi d’Arquitectura EMBT
Fira Nova Artesania
Fira Productes Catalans i Artesans Fundació Enric Miralles
Fundació Tot Raval
Garatge Atarazanas
Govern Militar
Gran Teatre del Liceu
Gremi de Floristes de Catalunya Hostal Mare Nostrum
Hotel Arc La Rambla
Hotel Bagués
Hotel Continental Barcelona
Hotel España
Hotel Le Meridien Barcelona
Hotel Petit Palace Boqueria Garden
Hotel Silken Ramblas
ICUB
Institut d’Estudis Catalans
Institut Milà i Fontanals
Interprofit
Impulsem
Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona
La Casa d’Oficis de l’Espectacle i les indústries creatives La Virreina Centre de la Imatge
Las Golondrinas
Leroy Merlin Urban Barcelona
Línia Cultural Rambles
Mercat de la Boqueria
Mirador de Colom
Museu de Cera de Barcelona
Museu de l’Eròtica de Barcelona
Museu Marítim de Barcelona
Óscar Manresa
Palau Güell
Palau Moja
Pau Bosch Domínguez
Port Vell
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona Restaurant Amaya
Restaurant CentOnze
Restaurant La Poma
Restaurant Moka
Restaurant Núria
Sketch & Write
Tablao Flamenco Cordobés
Teatre Pels Descosits
Teatre Poliorama
Turisme de Barcelona
Vapiano Ramblas
Yurbban Ramblas Hotel

#festadelroser #festamajordelarambla
www.festadelroser.cat
Facebook: https://www.facebook.com/AmicsdelaRambla/
Twitter: https://twitter.com/AmicsdeLaRambla
Instagram: https://www.instagram.com/amicsdelarambla

AMICS DE LA RAMBLA

L’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu la defensa i promoció del patrimoni material i immaterial de La Rambla.
A finals dels anys cinquanta, Barcelona es trobava amb una situació de desordre urbanístic i la Rambla havia patit una certa decadència. Per solucionar aquesta situació va néixer, l’any 1960, l’Associació d’Amics de La Rambla. Amadeu Bagués va ser l’impulsor d’aquesta iniciativa nascuda amb l’objectiu de defensar i promoure els interessos socials, comercials i culturals d’aquest passeig universal.
Els fundadors de l’Associació van ser Amadeu Bagués, Josep Gaspart, Miquel Pantaleoni, Antoni Llenas, Baltasar Soubriet, Miquel Pintó, Francesc Malagarriga, Higini Feliu, Ramon Guimerà i Josep Fedi. Es volia tornar a la Rambla el prestigi que havia perdut.

Entre els nostres socis figuren veïns, amics (persones que no viuen ni tenen comerç a la Rambla, però que tenen una vinculació afectiva amb el passeig), comerciants i institucions.
En aquests seixanta-dos anys d’història, Amics de La Rambla ha liderat la promoció i la regeneració del passeig amb campanyes en defensa dels interessos de veïns i comerciants.

L’Associació organitza, des de l’any 1961, la Festa Major de La Rambla – Festa del Roser i atorga els guardons de “Ramblista d’Honor” que distingeix a ciutadans i entitats que s’han significat en la seva estimació per la Rambla i que han dedicat una atenció especial a aquest passeig en la seva vida personal, professional o associativa.

Presidents d’Amics de La Rambla
1960 1969 1981 1986 1993 1996 2005 2011 2012 2016
– 1969 Higini Feliu
– 1981 Amadeu Bagués
– 1986 Joan Deulofeu
– 1993 Enric Pantaleoni
– 1996 Tristán Xancó
– 2005 Ignasi Torralba
– 2011 Ramón Lamazares
– 2012 Joan Pavía
– 2016 Joan Oliveras Bagués
Fermín Villar Chavarria

JUNTA DIRECTIVA
Aquesta és la composició de la Junta Directiva de l’Associació d’Amics de la Rambla. La Junta Directiva va ser escollida per l’Assemblea General de l’Associació el 14 de juliol de 2020.
Fermín Villar – President
Roser Tiana – Vicepresidenta primera i Comunicació Núria Llorach – Vicepresidenta segona i Cultura
Anna Matamala – Vicepresidenta tercera i Restauració Ángel Díaz – Vicepresident quart i Turisme.
Enric Pantaleoni – Consell Assessor Rosa Bassedas – Secretària
Àlex Balletbó – Tresorer
Amit Sharma – Vocal
Sandra Parcet – Vocal
Àlex Puig – Vocal
Javier Peña – Vocal
Enric Nogueras – Vocal
Alicia Berlanga – Vocal Valentí Oviedo – Vocal
Josep Maria Bilurbina – Vocal. Pau Bosch- Vocal.
Carles Ferrer – Vocal Clementina Milà – Vocal Jordi Mas – Vocal.
Juan Jiménez – Vocal. Ferran Nadal – Vocal. Toni Albaladejo – Vocal

EIXOS PROGRAMÀTICS
La Rambla ha patit els darrers anys una pèrdua de diversitat comercial. Molts dels negocis del passeig han centrat la seva oferta en el públic visitant oblidant-se del barceloní. Aquest fet, combinat amb una creixent presència de visitants, han creat un corrent d’opinió contrària que ha portat a molts barcelonins a deixar d’utilitzar la Rambla.
Així i tot, La Rambla continua sent el carrer amb l’oferta cultural més completa de la ciutat i, per tant, encara té molts atractius pels barcelonins. Això, conjuntament amb una qüestió més afectiva, fan que La Rambla continuï
sent un referent pels barcelonins.

El Pla d’Usos de La Rambla, aprovat el desembre del 2014, ha provocat ja una millora del teixit comercial en limitar els usos més presents al passeig (Restauració, Hostaleria…) i altres amb una presència ja suficient (Supermercats d’alimentació…). Cal no fer un pas enrere en aquest sentit i seguir aplicant la normativa.
Per millorar aquests aspectes considerem indispensable:

1. El desenvolupament, amb urgència, del Pla Especial d’Ordenació de La Rambla. Aquesta normativa, aprovada el maig del 2016 i sense aplicació encara, suposa una millora de certs aspectes que ha de garantir La Rambla del futur.

2. Per millorar la gestió de La Rambla, creiem necessari la seva conversió en el cinquè barri de Ciutat Vella.

3. Cal diversificar l’oferta comercial perquè sigui igualment atractiva per a locals i visitants. La creació d’un

4. Cal aconseguir l’equilibri entre una Rambla habitable i una Rambla visitable. Una Rambla que serveixi de punt de trobada entre barcelonins i visitants. Per arribar a això cal que es produeixi una Reconquesta Ciutadana de La Rambla.

5. Per tal de recuperar el pràcticament desaparegut teixit veïnal cal promocionar i defendre l’ús residencial del passeig. En aquest aspecte cal donar facilitats i serveis als veïns (ajudes a la rehabilitació, promoció d’habitatge públic, instal·lació d’ascensors…).

6. Per altra banda, La Rambla és el principal passeig de la nostra ciutat i ha de recuperar aquest rol com a espai de centralitat barcelonina i d’activitat ciutadana. S’ha de permetre que tot tipus d’actes (culturals, d’oci, reivindicatius, festius…) tinguin lloc al passeig. L’ús intensiu per part de visitants i locals no pot ser motiu per desviar activitats a altres llocs de la ciutat.

7. La Rambla és l’eix de Ciutat Vella i ha de convertir-se en l’altaveu per fer visibles, en col·laboració amb l’ampli entramat associatiu de Ciutat Vella, les energies creatives del barri.

8. La cultura és un dels elements distintius del passeig. Cal promocionar el que ja tenim i facilitar la presència de nous atractius en aquest camp.

9. Cal tenir una cura especial amb el Mercat de la Boqueria que no ha de deixar de ser el mercat de La Rambla, el Raval i el Gòtic i de referència per als barcelonins.

10. En aquest procés de recuperació ciutadana de la Rambla, l’Associació d’Amics de la Rambla ha de tenir un paper capdavanter i un ampli suport ciutadà.

11. Un altre aspecte important és millorar la connectivitat de La Rambla i, per tant, de Ciutat Vella, amb la resta de la ciutat. Per això cal reformar la Plaça de Catalunya, per millorar la connectivitat amb la ciutat, i el Passeig de Colom, per fer l’accés al Port de Barcelona més fàcil i amable. També cal millorar la connexió amb el
Paral·lel.

2.Tots aquests canvis han d’anar lligats a una promoció i defensa del patrimoni material i immaterial del passeig.