Festa Major de Sants (del 22 al 30 d´agost)

Festa Major de Sants

Ja falta poc perquè comenci la Festa Major de Sants, una cita imprescindible en el calendari festiu de la ciutat de Barcelona.

cartellsants

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquesta edició, participen 18 carrers en el guarniment, dos més que l’any passat, ja que s’incorporen els carrers de Papín i Gayarre. I el renovat mercat de Sants redobla la seva implicació amb la Festa Major.

El pregoner serà l’Alfred Picó, periodista cultural i escriptor, molt estimat i arrelat al barri, que llegirà el pregó el dissabte 22 d’agost a les 20 h al parc de l’Espanya Industrial.

Prèviament al Pregó, a les 18.30 h hi haurà la cercavila de Festa Major a càrrec dels Geganters de Sants, Banda del Triangle de Sants i Tabalers de sants. Recorregut de la cercavila: Jardins de Can Mantega, c. de Joan Güell, pl. de Sants, c. de Sants, c. de l’Espanya Industrial i arribaran al parc de l’Espanya Industrial. Mentre espereu la lectura del pregó podreu gaudir de la Ballada de gegants i de l’actuació de la Banda del Triangle de Sants, tabalers de Sants, i pilar de castells dels Castellers de Sants.

Diumenge 23 d’agost hi haurà una visita audiodescrita pels carrers guarnits de la Festa Major de Sants (itinerari nord), una activitat adreçada a les persones amb discapacitat visual. Les inscripcions són gratuïtes a SUBTIL fins el 21 d’agost enviant un correu electrònic a subtil@subtil.cat o trucant al telèfon 620 626 704. Places limitades

El dilluns 24 d’agost començarà amb la tradicional ofrena a Sant Bartomeu a l’església de Santa Maria de Sants, a la tarda hi ha una altra visita audiodescrita (itinerari sud), la forma d’inscripció és la mateixa que hem explicat a l’itinerari nord.

A la tarda, al parc de l’Espanya Industrial, la ballada de sardanes a les 17.30 h, a les 19.15 h, espectacle de dansa vertical amb la companyia Delrevés i finalment a les 20.00 h, un dels moments més esperats de la Festa Major, el lliurament de premis del concurs de guarniments de carrers.

El dimarts 25 d’agost, també comença amb una ofrena floral, però aquest cop al mercat de Sants, a les 11 del matí. A les 11 del matí també comencen tots els actes unitaris al parc de l’Espanya Industrial. Festa d’Aigües, tallers infantils i exposicions dels Mossos d’Esquadra, activitats per a tota la família a càrrec d’Ambulàncies Catalunya, Beisbol per a nens de 5 a 15 anys, Activitats per als més petits a càrrec de Tata Inti, Coresponsabilitat (tot jugant reflexionarem sobre els mites, els roles i les identitats de gènere predominant en la nostra societat). La Unitat Canina dels Mossos d’Esquadra farà una exhibició amb gossos a les 12 h.

A la tarda, taller de globoflèxia, activitat de bombolles de sabó gegants. I al mercat de Sants a partir de les 18.30 h, tercer tastet popular de la Festa Major (amb tiquet).

A partir de les 21.30 h, nit de concerts al parc de l’Espanya Industrial amb La Màlaga (rumba catalana de lea més pura) i Fundación Tony Manero (música disco-funk).

El divendres 28 d’agost, el mercat de Sants organitza dues activitats, el concurs infantil de dibuix del Mercat de Sants, a les dotze del migdia, i a les 21.15 h Concert dela Coral finalista del programa Oh Happy Day “Music Box”. Podeu recollir la invitació a les parades del Mercat de Sants a partir del 18 d’agost.

Dissabte 29 d’agost, entrega de premis de la votació popular de carrers organitzada per Sants 3 Ràdio, a les 12 h al carrer Valladolid. A la tarda, a les 18.30 h la tradicional diada castellera a la plaça de Bonet i Muixí i després pilar caminant des de pl. Bonet i Muixí fins a Cal Borinot.

A partir de les 19.30 h correfoc infantil amb Guspires de Sants i els Socarrimats de l’infern. Recorregut: pl. de Can Mantega, c. Joan Güell, c. Miracle, c. Galileu i pl. de Sants. I dues hores més tard (21.30 h), el correfoc dels adults, les colles participants són Diables de Sants, Guspires de Sants i Els Socarrimats de l’infern. Recorregut: pl. d’Osca, c. Premià, c. Autonomia, c. Muntades, c. de l’Espanya Industrial, c. Masnou, c. Miquel Bleach i pl. Joan Pelegrí.

Diumenge 30 d’agost a les 9 del matí, la cursa popular de festa major que organitza la Unió Esportiva Sants, i a la qual us podeu inscriure fins el 28 d’agost al carrer Riego, 2 o al web de l’entitat www.uesants.cat. I a les 10.15 h

Després la tradicional cursa ciclista al c. de Sants i Creu Coberta que organitza la Volta Ciclista a Catalunya. Les inscripcions per a persones federades es fan a la Federació Catalana de Ciclisme.

La cloenda dels actes unitaris serà a les 22.00 h, amb el Piromusical al parc de l’Espanya Industrial amb la Colla de Diables de Sants i Sants 3 Ràdio.

Per tercer any consecutiu, el MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya) ofereix visites guiades els dies 29 i 30 d’agost. Les inscripcions les podeu fer del 22 al 28 d’agost a la recepció de les Cotxeres de Sants. L’activitats és gratuïda però hi ha un aforament limitat a 30 persones per grup. El dia 29 a les 18 h la visita guiada és sobre Modernismes i el dia 30 a les 12 h sobre 1000 anys de l’Art Català.

A més de tots aquests actes, els 18 carrers guarnits per la Festa Major, també ens oferiran un munt d’activitats. Així que passegeu-hi i no us ho perdeu! Els carrers que participen a la Festa Major de Sants, són: Alcolea de Baix, Alcolea de Dalt, Canalejas, Pl. La Farga, Finlàndia, Galileu, Gayarre, Guadiana, Masnou-Premià, Papin, Robrenyo, Rosés-Casa Gran, Rossend Arus, Sagunt, Santa Cecília, Valladolid, Vallespir i Vallespir de Baix.

La Fira d’atraccions estarà situada al pg. de Sant Antoni.

Dissabte 5 de setembre a les set de la tarda, es clourà la festa amb el concert de Festa Major a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona al parc de l’Espanya Industrial.