Festa Major del Raval 2015 (del 16 al 19 de juliol)

Festa Major del Raval 2015

Programa-Raval-2015_DEFINITIU_WEB-721x1024

Del 16 al 19 de juliol de 2015 el Raval celebra la seva Festa Major. Podrem gaudir de cercaviles, correfocs, castells, projeccions, esports, tot tipus de concerts i balls populars.

Les festes d’aquest emblemàtic barri de Barcelona començaran el dijous 16 de juliol a les 19:30 h amb la Cercavila de les Societats Corals del Raval i a les 20:15 h amb el Ball i Cercavila de gegants, capgrossos, bouets i la Vaqueta del Raval, que finalitzaran a la plaça de Vicenç Martorell a les 21 h amb el pregó de la Festa, que enguany es a càrrec de Viqui Molins que donarà pas a balls i música fins les 00:00 h, donant per finalitzada la jornada inaugural de la Festa Major.

Dijous 16

Un cercavila protagonitzat per les principals societats corals del barri serà el primer acte de festa major programat (19.30 h). Finalitzarà a les 20.15 h a la plaça Vicenç Martorell on hi haurà ballada de gegants i capgrossos, i dels bouets i la vaqueta del Raval.

Viqui Molins, activista social del districte, serà l’encarregada de llegir el pregó. Finalment, cap a les 22 h, hi haurà concert i ball a càrrec de la Raval’s Band.

Divendres 17

Els nens poden començar pels ‘Contes de festa major’ que amenitzarà Gina Clotet (Biblioteca Sant Pau, 18 h). La Haima viatgera ens proposa també tallers amb henna, cal·ligrafia i olors, el toc oriental des de les 14 h a la Rambla del Raval. I no deixeu de passar pel carrer d’en Robadors: diverses entitats dels barri ens proposen un guarniment especial de festa major, ‘Les flors del Raval’.

A la nit els concerts seran els protagonistes: en trobarem per a tots els gustos. Havaneres a la plaça Caramelles (de 17.30 a 19 h), punk a la plaça Jean Genet (de 21 a 2 h), vuit hores de pop a la Pista Aurora (Aurora, 24), blues (Nou de la Rambla amb Paral·lel), disco-funk a l’escenari Freedonia (Lleialtat, 6) i, per descomptat, el ball de Festa Major a la plaça dels Àngels des de les 23 h.

Dissabte 18

Un dels epicentres de la jornada serà la plaça Salvador Seguí, que concentra una gran quantitat d’actes. Al matí, trobareu mercats, tallers infantils, torneig d’escacs, conta-contes i dinar popular. A la tarda projecció de la pel·lícula familiar ‘Futbolín’ a la Filmoteca (17 h, gratuït) i concerts de tarda-nit, amb l’actuació destacada dels grups Ayora i Funk’On Crest.

El Rastro de la Virgen (Verge, 10), el mercat d’art reciclat, roba i objectes de segona mà a l’aire lliure que organitza La Virgen Despacho Cultural, planteja dissabte una edició especial amb música en directe i servei de bar.

La gent del Freedonia també surt al carrer amb una edició de la festa d’ambient Ká (Lleialtat, 6). A la fresca també el cinema mut a ritme de jazz de la placeta Martina Castells, amb projeccions de films Charles Chaplin, Harold Lloyd i Jimmy Aubrey (de 22.30 a 2 h).

A l’escenari central de la plaça dels Àngels trobareu música sikh (de 19 a 20 h, pl. Àngels) i el ball de festa major a càrrec de la Simfònica de Rumba de Ciutat Vella (22 h).

El programa d’actes d’arrel més tradicional comptarà amb diada castellera a la plaça Gardunya (de 18.30 a 21 h) i el gran correfoc entre les 22.30 i les 23.30 h que recorrerà els principal carrers del barri.

Diumenge

El Museu Marítim s’hi vol sumar amb una jornada de portes obertes per a veïns. Fleastock’15 (pl. Blanquena, 11-22 h) és l’edició especial de festa major del Flea Market, mercat de segona mà que a més de l’oferta de parades de sempre oferirà propostes gastronòmiques i concerts.

A la plaça Salvador Seguí a les 22 h s’inaugura el cicle de cinema a la fresca Puttanesca, i en la cruïlla d’en Robadors i Sant Rafel hi haurà concert de hip-hop amb Escandaloso Expósito i Hartosopash a partir de les 18 h. També en clau musical, la comunitat marroquina del barri vol celebrar el final del ramadà amb un concert de música tradicional (de 19.30 a 21.30 h, Rambla del Raval).