Festa d’Estiu del Cinema Català 2016 (30 de juny)

PRESENTADORS_FESTA_DESTIUFesta d’Estiu del Cinema Català 2016
DIJOUS, 30 DE JUNY. 20H.

PARC D’ATRACCIONS DEL TIBIDABO
• L’Acadèmia del Cinema Català distingirà les produccions catalanes premiades fora de Catalunya, avançarà les properes estrenes i anunciarà el guanyador del IV Premi Pepón Coromina
• La vuitena Festa d’Estiu del Cinema Català aplegarà els acadèmics, personalitats del sector cultural, la política i la comunicació en un escenari privilegiat i de pel·lícula: el Parc d’Atraccions del Tibidabo
El Parc d’Atraccions del Tibidabo, un escenari màgic i un mirador privilegiat de Barcelona a 500 metres d’alçada, acollirà la VIII Festa d’Estiu del Cinema Català.

La trobada estival aplega cada any acadèmics, professionals del sector, representants institucionals i personalitats destacades de la vida pública i social catalana. Els convidats podran passejar pel Camí del cel, pujar a atraccions tan emblemàtiques com La Talaia, L’Avió o el Carrousel, entre d’altres, i gaudir del capvespre des del segon parc d’atraccions més antic del món, amb les millors vistes de la ciutat de Barcelona.

En el transcurs de la vetllada, conduïda pels actors i acadèmics Cristina Brondo i Roger Pera, l’Acadèmia del Cinema Català presentarà, com a novetat, les 24 produccions (15 pel·lícules, 8 documentals i 1 pel·lícula per a tv) catalanes estrenades des de l’1 de gener fins el 10 de juny de 2016, posant l’èmfasi en les 50 produccions catalanes premiades arreu del món des de la darrera Festa d’Estiu (1 de juliol de 2015 fins el 15 de juny de 2016 ) i les 56 estrenes previstes per a la pròxima temporada. Un dels moments més especials de la nit serà l’entrega del Premi Pepón Coromina, guardó que arriba a la quarta edició reconeixent l’acció audiovisual més innovadora, creativa i arriscada que es produeix en l’àmbit del cinema català. Bigas Luna, Hammudi Al-Rahmoun Font i El camí més llarg per tornar a casa han estat els anteriors guanyadors.

VIII Festa d’estiu del Cinema Català
Dijous 30 de juny
Parc d’Atraccions del Tibidabo, Barcelona
20.00 h Photocall – catifa vermella
De 20 a 22h – Atraccions obertes pels convidats: Noria, Avió, Carrousel, Talaia, Autos de xoc i Miramiralls
22.00h (Es fa fosc) Inici de l’acte
Vídeo pel·lícules estrenades
Vídeo premis internacionals rebuts
Vídeo properes estrenes
Lliurament Premi Pepón Coromina
Parlament presidenta Acadèmia Isona Passola
23.00h Foto de família amb tots els premiats
02.00h Es tanquen les portes del Tibidabo
Com arribar-hi?

Amb el Tibibus T2A que surt des de Plaça Catalunya (Rambla Catalunya / Ronda Universitat), de les 19.00h. fins les 21.00h. (cada 20 minuts). El Tibibus baixa del Parc a Barcelona de 23.30h. a 02.00h. (cada 40 minuts). Servei gratuït per a tots els convidats.

També podeu arribar-hi en cotxe. Tarifa aparcament: 6€
Des de l’aparcament, seguiu els indicadors, o busqueu l’avió vermell!

Col·laboradors VIII Festa d’Estiu 2016
Generalitat de Catalunya – Departament de Cultura – Diputació de Barcelona – Parc d’Atraccions del Tibidabo-Ajuntament de Barcelona, Antaviana Films, Estrella DAMM, Jean Leon, Gramona, Gin Raw, Vermouth Dos Déus, Jägermeister, Cerabella, Frit Ravich, Pa de Pagès Català, Panàtics, Triticum, Formatge del Cadí, Oleum Flumen, Llangonissa de Vic, Farggi, Sushifresh, Benfumat, Torrons Alemany, Sukor, Artyplan, Basmar, Teresa Helbig, Tween, Tintoreria Avenir, Sevilla Festival de Cine Europeo.

Col·laboradors de l’Acadèmia del Cinema Català
GENERALITAT DE CATALUNYA – INSTITUT CATALÀ DE LES EMPRESES CULTURALS
AGÈNCIA CATALANA DE LA JOVENTUT – CARNET JOVE
DIPUTACIÓ DE BARCELONA
AJUNTAMENT DE BARCELONA
FUNDACIÓ SGAE
FUNDACIÓ AISGE
EGEDA – FILMOTECH
GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMES DE CATALUNYA

Patrocinador oficial de l’Acadèmia: ESTRELLA DAMM
Mitjans de comunicació oficials: TELEVISIÓ DE CATALUNYA – CATALUNYA RÀDIO
Perruqueria oficial: L’ORÉAL PROFESSIONNEL
Maquillatge oficial: CAZCARRA-IMAGE GROUP
L’Acadèmia té el suport de: XAL (XARXA DE COMUNICACIÓ LOCAL), LA VANGUARDIA, COL·LEGI DE DIRECTORS DE CINEMA DE CATALUNYA, GAC (GUIONISTES ASSOCIATS DE CATALUNYA), ACCEC (ASSOCIACIÓ CATALANA DE CRÍTICS I ESCRIPTORS CINEMATOGRÀFICS, AADPC (ASSOCIACIÓ D’ACTORS I DIRECTORS PROFESSIONALS DE CATALUNYA), DDT EFECTOS ESPECIALES, ANTAVIANA FILMS, MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA, PARC AUDIOVISUAL DE CATALUNYA, ACADEMIA GALEGA DO AUDIOVISUAL, AMPM (AMICS DE MIQUEL PORTER I MOIX), FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA, CATALUNYA FILM FESTIVALS, DRAC MÀGIC, FILMOTECA DE CATALUNYA, CINEMES TEXAS, LIVEMEDIA, DELUXE, TINTORERIA AVENIR, SERCOTEL-ÁMISTER ART HOTEL, JEAN LEON, GRAMONA, ARTYPLAN.
L’Acadèmia del Cinema Català és membre de la FAN of Europe, Film Academies Network of Europe / European Film Academy, EFA, del Patronat de la Fundació Sitges Festival Internacional de Catalunya i de la FOCIR, Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes. L’Acadèmia és una entitat que fomenta l’ús de la llengua catalana inscrita al Cens del Departament de Política LingüísticaGeneralitat de Catalunya.

ACADÈMIA DEL CINEMA CATALÀ academia@academiadelcinema.cat
Passeig de Colom, 6. 08002 Barcelona
Tel. 93 268 27 76
Facebook.com/academiadelcinema
Twitter.com/academiacinecat
Instagram.com/academiacinecat