Festival de Fanals Xinesos al Parc del Fòrum (del 18/12/2014 al 16/03/2015)

Festival de Fanals Xinesos al Parc del Fòrum

fanals-225x170

Esplanada del Fòrum – El Parc del Fòrum
Del 18/12/2014 al 16/03/2015
Adreça: Pl Fòrum, 1
Web: www.agendabcn.catWeb

Les figures que es poden veure al Festival de Fanals Xinesos que s’instal·la al Fòrum mesuren entre un i sis metres d’alçada i estan meticulosament dissenyades i elaborades a mà per una vintena d’artistes xinesos procedents de Zi Gong (província de Sichuan, Xina).

La mostra està íntegrament elaborada a la Xina i totes les figures s’han traslladat en vaixell fins a Barcelona. L’exposició ocupa una superfície de 9.000 metres quadrats al Parc del Fòrum. Els fanals estan construïts amb estructures metàl·liques i coberts amb seda multicolor d’origen xinès. Les bombetes del seu interior són LED d’estalvi d’energia.

El Festival de Fanals Xinesos, un atractiu recorregut en el qual es podran contemplar els tradicionals fanals xinesos bellament dissenyats i meticulosament elaborats.

Els espectacles de fanals tènen una llarga tradició a la Xina. En aquest país, una de les grans festes és precisament el Festival dels Fanals, que és la culminació de la festa de l’Any Nou Xinès (calendari llunar) i Festival de la Lluna. Encendre i contemplar els fanals és l’activitat principal de la Festa dels Fanals, que es remunta al regnat de l’emperador Han Ming Di (28-75 DC). Segons la llegenda, l’Emperador era seguidor del Budisme, i just durant el seu regnat, un dels homes religiosos més importants de l’època, Cai Yin, va tornar de l’Índia amb les doctrines i escriptures budistes. Cai Yin va informar al seu Majestat Han Ming Digues que en el quinzè dia del primer mes de cada any, l’Índia portaria a terme una celebració per adorar a Buda. A l’assabentar d’això, l’Emperador va demanar que en aquest dia exacte, totes les llanternes s’encenguessin en els palaus i temples per mostrar respecte a Buda, seguint la festivitat índia. Amb el temps, aquesta pràctica va ser adoptada per la gent del poble, sent aquest l’orígen del Festival de Fanals a la Xina.