FESTIVAL EL MÉS PETIT DE TOTS (del 5 al 20 de novembre)

 

FESTIVAL EL MÉS PETIT DE TOTS

Del 5 al 20 novembre

11 ciutats · 14 teatres

ZONA DE PREMSA

CAT / CAST

201607151314204_540_180_1_0
 

El Festival El Més Petit de Tots se celebrarà entre el 5 i el 20 de novembre a 11 ciutats i 14 teatres del territori català.

Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a edició del Festival El Més Petit de Tots. Les novetats més destacades d’aquesta nova edició és que s’hi afegeixen dos nous espais: el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i l’Atrium de Viladecans i hi haurà per primer cop, masterclasses i tallers amb els artistes.

El certamen se celebrarà a 11 ciutats i 14 teatres.

El Més Petit de Tots és un festival de referència, singular i únic ja que mostra els millors espectacles internacionals, nacionals i contemporanis destinats a aquesta franja d’edat: nens de 0 a 5 anys.

Enguany la producció pròpia del festival serà Maleable d’Helena Lizari, una coproducció entre el festival i el Mercat de les Flors.

El Festival El Més Petit de Tots va ser creat ara fa dotze anys a Sabadell per LaSala Miguel Hernández i és un aparador per a mostrar creacions artístiques de qualitat i de proximitat i un referent per aquest sector artístic tan poc desenvolupat en el nostre país.

Enguany s’hi sumen dos nous teatres i, per tant, el festival s’escamparà per 11 ciutats i 14 teatres.

El cap de setmana del 11, 12 i 13 de novembre el festival oferirà dos espais a Barcelona: el Mercat de les Flors i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Així el públic podrà escollir entre una àmplia oferta d’espectacles i activitats.

Els espectacles i experiències que acull el festival estan totalment pensades per al seu públic: els nens de 0 a 5 anys. Amb un ritual, una durada, una concepció de l’espai diferents i amb aforaments reduïts, on tot es veu de molt a prop i on tot es viu intensament; on hi caben i es barregen tot tipus de llenguatges i disciplines: la música, la dansa, l’audiovisual, el joc…

Avançament de programació:

La festa d’inauguració tindrà lloc el dissabte 5 de novembre (d’11 a 13:30h i de 16:30h a 19:00h) al Teatre Principal de Sabadell i serà una festa dedicada exclusivament als nens i nenes de 0 a 5 anys. Hi haurà espectacles i instal·lacions insòlites que ocuparan tots els espais del teatre i donaran el tret de sortida del festival, que s’allargarà a 11 localitats durant tres setmanes.

Per aquells que vinguin a aquesta jornada festiva podran gaudir d’un dels plats forts d’enguany, l’espectacle Suspès. La companyia PLAYMIDS realitzarà una instal·lació lumínica a la platea i els pisos de la sala del Teatre Principal de Sabadell, una aposta del Festival per incorporar les noves tecnologies a l’escena en propostes pels més menuts, i ho farà de la mà d’aquesta reconeguda companyia catalana que és pionera internacionalment en aquestes propostes. Suspès, com el seu nom indica és un espectacle ingràvid, on tot transcorre en unes bombolles suspeses en l’aire i el sostre del teatre, i on l’espectador haurà de pujar sobre l’escenari per poder contemplar l’espectacle des d’allà, oferint un nou punt de vista d’aquest teatre. Sens dubte serà un dels bombonets de la festa i una de les propostes més innovadores del panorama de les arts tecnològiques.

La producció pròpia del festival:

Maleable d’Helena Lizari és un viatge en una bombolla, a través de les sensacions, els sentits. És elàstic, suau, moldejable, flexible, transformable, consistent i irrompible. Tot espectacle és un viatge. Malebable és un vehicle imaginari que se situa a l’escenari i ens porta a viatjar impulsats pel motor de la imaginació. És una coproducció del Festival i el Mercat de les Flors, que s’estrena enguany. Helena Lizari és ballarina i coreògrafa. Professora de moviment i psicomotricitat. Té una llarga trajectòria en dansa contemporània tant com a creadora com a docent.

 
Espectales internacionals:

White / Catherine Wheels Theatre Company (Escòcia)

Benvinguts al bonic i estrany món de White. Ple d’ocells i de gàbies. Un món que brilla i enlluerna durant la nit. Dos amics tenen cura de les casetes dels ocells i s’asseguren que els ous es mantinguin fora de perill. Aquest món és blanc, brillant i ordenat. Però a la part alta dels arbres de sobte hi apareix color. Primer el vermell, després el groc, després el blau… White és un espectacle alegre, juganer i molt visual. És una primera experiència teatral perfecta per als més petits.

Catherine Wheels és una companyia de teatre infantil de renom internacional. Un dels millors grups de teatre d’Escòcia segons The Scotsman. White es va estrenar al Edinburgh Fringe Festival l’any 2010 i es va emportar tres premis. EI 2011 va triomfar al Critics Awards for Theatre in Scotland (CATS) i va ser considerat el millor espectacle de l’any.

Mama Singt Geschenke (Les cançons de la mare són un regal) / Dschungel Wien (Àustria)

Una nova producció de Stephan Rabl que compta amb la participació de la soprano afro-austríaca Marie-Christiane Nishimwe que ens captiva amb la seva prodigiosa veu i aconsegueix emocionar-nos en la curta distància. La veu d’una mare fa música. Són tonades suaus i delicades que es converteixen en les més belles cançons. I quan canta, mentre es maquilla, a la banyera o quan bressola el seu fill, els seus ulls brillen. Les cançons d’una mare són un regal.

El Dschungel Wien és un centre dedicat a l’art i la cultura, un exemple únic de teatre per a públic jove, amb reputació nacional i internacional.

Lala Pop / Cia Inger Cecilie Bertrán de Lis (Noruega)

Lala Pop ens presenta un univers musical on s’explora el llenguatge en els seus inicis. Coneixerem a un músic i dos personatges, la Lala i el Pop. Són espontanis, enginyosos, juganers i curiosos i els agrada jugar amb el llenguatge. La Lala i el Pop es comuniquen a través del moviment, el balboteig i els sons, que es poden convertir en paraules, tot cantant i ballant una música pop molt enganxosa. Una sèrie de situacions còmiques i absurdes els porten a noves descobertes i nous reptes, en un món, el seu, màgic i estrany alhora.

Inger Cecile B. de Lis és una de les coreògrafes més destacades de l’escena de la dansa per als més petits a Noruega. Ella ha dirigit les produccions més exitoses del teatre nacional de dansa a Noruega (DansensHus Oslo) com ara: Inni min Klode (2006, 2007) Å, Marja, vola, vola (2009, 2012, 2015), Bzz Bzz – DADA dóna abella (2013) i Lala Pop(2014).

Miravella / Compagnie Act2 (França)

Al principi apareix la vida en la seva forma més simple, cel·lular, orgànica. Els primers moviments es creen dins de bombolles delicades. Miravella ens transporta a un món primitiu on les formes i els moviments ens remeten als orígens i ens fan explorar l’animal que hi ha en tots nosaltres. La dansa és aquí una matèria vibrant, rítmica i plena de colors que ens convida a un viatge a través d’un món surrealista, poètic i meravellosament imaginatiu.

Catherine Dreyfus va crear la seva pròpia companyia de dansa, Act2, el 2008. En els seus espectacles li agrada portar el cos en contacte amb objectes físics i en aquest sentit, l’escenografia hi té un paper fonamental. Musicalitat, poesia, fluïdesa són ingredients del seu univers creatiu, caracteritzat per un toc surrealista tenyit d’ironia. Els seus treballs són delicats, efervescents i estimulants alhora.

 
Els espais i ciutats del festival:

LaSala Miguel Hernández de Sabadell, Teatre de l’Aurora d’Igualada, Mercat de les Flors de Barcelona, Teatre municipal L’Escorxador de Lleida, Teatre Principal d’Olot, Teatre Municipal de Benicàssim, Teatre Auditori de Sant Cugat, Teatre Clavé de Tordera, Teatre Auditori de Granollers, Teatres de Tarragona.

I les dues noves incorporacions:

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i Atrium Viladecans de Viladecans.