Festival jardins de Pedralbes (del 8 de juny al 9 de juliol)

image001

 

 

 

 

 

Pet Shop Boys, Goran Bregovic, Víctor Manuel & Ana Belén, Jessie J, Buena Vista Social Club, Spandau Ballet, Sara Baras, Melodie Gardot, Paul Weller, Bob Dylan, Anastacia, Angus & Julia Stone i Miguel Poveda integren la programació d’aquest esdeveniment que es celebrarà del 8 de juny al 9 de juliol

La programación es complementa amb l’escenari Village que presentarà propostes joves de l’escena musical

S’amplía l’oferta musical dedicada a la familia: a més del Dia de la música comptarem amb la jornada Gastromusical by SoundEat

Del 8 de juny al 9 de juliol Barcelona acollirà la tercera edició del Festival jardins de Pedralbes. Aquest any comptarà amb les actuacions de Shop Boys, Goran Bregovic, Víctor Manuel y Ana Belén, Jessie J, Buena Vista Social Club, Spandau Ballet, Sara Baras, Melodie Gardot, Paul Weller, Bob Dylan, Anastacia, Angus & Julia Stone i Miguel Poveda. S’ha de destacar la programació de l’escenari Village on actuaran diversos artistes de la jove escena musical precedint els artistes principals a les 20,30h.

El bosni Goran Bregovic, associat a la música dels Balcans actuarà el 13 de juny. Des de que es va donar a conèixer a través de les bandes sonores de les pel·lícules d’Emir Kusturica, la seva música amb la mítica Orquestra de Bodes y Funerals és sempre garantia d’un gran esdeveniment musical i més quan es presenta el gran format de sextet vocal, string quartet, veus búlgars i la gypsy brass band.

Víctor Manuel & Ana Belén Víctor han tornat a l’estudi per gravar un disc conjunt titulat “Canciones regaladas”, 30 anys després de “La Puerta de Alcalá”. La seva presentació al Festival de Pedralbes serà un magnífica ocasió per retrobar-se amb aquesta parella artística y sentimental el 14 de juny.

La cantautora britànica Jessie J actuarà el 16 de juny. Es tracta d’una brillant realitat entre les noves dives del pop tenyit de música de ball. Amb 27 anys i tres àlbums és capaç de sintonitzar amb el soul de la Motown, el R&B i també amb el hip-hop, a més d’estar beneïda amb una veu sorprenent.

Buena Vista Social Club arriben a Pedralbes el 19 de juny en una gira que porta l’explícit títo d’de “Adiós Tour”. Un acomiadament dels escenaris que serà una síntesi de més de mil concerts que han involucrat a més de quaranta músics durant els últims 16 anys. Sota la direcció musical del trombonista Jesus ‘Aguaje’ Ramos, la formació comptarà amb varis dels músics que van participar al disc i la pel·lícula “Buena Vista Social Club” i que inclouen a Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Guajiro Mirabal i Barbarito Torres.

El 20 de juny el quintet londinenc Spandau Ballet, liderat pel cantant Tony Hadley i el guitarrista Gary Kemp, va ser a la dècada dels vuitanta un far de la new wave, sector de nous romàntics. Ara tornen als escenaris amb la gira “Soul Boys of the Western World Live”, un nom que fa al·lusió a la pel·lícula documental de gran èxit dirigida por George Hencken, un col·laborador de Julian Temple.

Per primer cop, al festival es presenta un espectacle de dansa. La bailaora i coreògrafa gaditana Sara Baras arriba a Pedralbes amb el seu nou espectacle “Voces” els dies 24 i 25 de juny. Es un homenatge a les figures del flamenc, un panteó on habiten Paco de Lucia, Antonio Gades, Camarón de la Isla, Enrique Morente o Moraíto. Bailaores, cantaores i músics llegendaris que són el nexe d’una obra que mostra l’esplendor i el dolor del flamenco.

Melody Gardot només té 30 anys però és como si hagués viscut dues vides després d’un greu accident. El drama de la seva llarga rehabilitació la va fer més forta i es nota en una música que té la maduresa de les grans dives del jazz sense perdre de vista la frescor del pop i la música brasilera. Actuarà el 30 de juny.

L’esperat retorn de Paul Weller a Barcelona serà el 2 de juliol. Es un autèntic padrí del pop i el rock britànic, des de que de ben jove es va convertir en el líder del grup The Jam. La seva elegància mod es va refinar després amb The Style Council abans de desenvolupar una sòlida carrera en solitari que li ha valgut els elogis de públic i crítica.

Un altra gran cita molt esperada serà el 4 de juliol amb Bob Dylan. No només és un dels músics més importants de la historia de la música popular, sinó que també va ser un dels personatges més influents del segle XX. Les seves memorables cançons formen part de l’educació sentimental de vàries generacions, en una extensa carrera que segueix a ple rendiment, tant pel que fa a la gravació de discos com a les seves presentacions en directe.

Anastacia, cantant, compositora i productora originaria de Chicago, ha titulat el seu últim disc “Resurrection”, una paraula que fa referència a la seva pròpia vida ja que es va editar després de superar per segon cop un càncer de mama. Els seus problemes de salut no l’han impedit realitzar una carrera plena d’èxits on ha sabut barrejar pop, rock, soul, R&B i música disco per a arribar a públics molt diversos. El 6 de juliol.

La parella australiana formada pels germans cantautors Angus & Julia Stone, que van triomfar a l’última edició del Sabadell Festival Mil·lenni, torna en aquesta ocasió a Pedralbes el 7 de juliol per a reafirmar-se en una carrera ascendent que culmina al seu tercer àlbum de títol homònim produït pel llegendari Rick Rubin. El seu folk-pop apropa la riquesa melòdica de l’edat d’or de la música californiana a l’actual dream pop.

Y per a tancar el festival, el cantaor Miguel Poveda presenta el seu nou disc “Sonetos y poemas para la libertad”, un traball que inclou una sèrie de versos, clàssics i contemporanis, als que ha posat música el cantautor canari Pedro Guerra. La varietat del nou cançoner va de Quevedo i Lope de Vega a Gil de Biedma, passant per Borges, Lorca, Neruda o Aute. Amb el ‘toque’ de Chicuelo i la producció de Joan Albert Amargós.

Escenari Village

Tots els dies de concert, a les 20,30h., i com a aperitiu a les actuacions estel·lars, el Village acollirà una programació que reuneix algunes de les propostes musicals més joves i més interessants del panorama nacional. En aquesta edició actuaran, entre d’altres, Guillamino (8 de juny), Toni Xuclà & Gemma Humet (14 de juny), El último vecino (20 de juny), Màia (24 de juny), Laia Vehí (30 de juny), Tòfol Martínez (2 de juliol), The Selhos (7 de juliol) i Llorona de Mariola Membrives (9 de juliol)

Aquest any festival organitzarà dues jornades aptes per a tota la família a l’entorn dels jardins. Totes dues es realitzaran a l’aire lliure i en horari diürn. Gràcies a l’èxit de convocatòria de la passada edició, torna el Día de la Música by MiniMúsica (21 de juny) on hi hauran concerts i diversos tallers i activitats relacionades amb la música, a més d’animacions i berenar pels més petits. L’entrada serà gratuïta fins els 12 anys.

Com a novetat, la jornada Gastro-musical by SoundEat!, reunirà a l’entorno dels jardins la millor escena emergent de dj’s amb diferents propostes de cuina creativa entorn al famós model Truck Food.

Més informació: www.festivalpedralbes.com

 

 

 

 

 

Pet Shop Boys, Goran Bregovic, Víctor Manuel & Ana Belén, Jessie J, Buena Vista Social Club, Spandau Ballet, Sara Baras, Melodie Gardot, Paul Weller, Bob Dylan, Anastacia, Angus & Julia Stone y Miguel Poveda integran la programación de este evento que se celebrará del 8 de junio al 9 de julio

La programación se complementa con el escenario Village con propuestas jóvenes de la escena musical

Se amplía la oferta musical dedicada a la familia: además del Día de la música contaremos con la jornada Gastromusical by SoundEat

Del 8 de junio al 9 de julio Barcelona acogerá la tercera edición del Festival Jardins del Palau Reial de Pedralbes. Este año contará con las actuaciones de Pet Shop Boys, Goran Bregovic, Víctor Manuel y Ana Belén, Jessie J, Buena Vista Social Club, Spandau Ballet, Sara Baras, Melodie Gardot, Paul Weller, Bob Dylan, Anastacia, Angus & Julia Stone y Miguel Poveda. Hay que destacar la programación del escenario Village donde actuarán diversos artistas de la joven escena musical los días de concierto a las 20.30h.

El Festival se abrirá el 8 de junio con un concierto de los iconos del pop electrónico Pet Shop Boys, el dúo formado por el cantante Neil Tennant y el teclista Chris Lowe. Con 12 álbumes publicados, más de 50 millones de discos vendidos en todo el mundo y numerosos premios Grammy y Brit Awards, son el dúo inglés más famoso y exitoso en la historia del pop.

El 13 de junio actuará el bosnio Goran Bregovic, asociado al esplendor de la música de los Balcanes. Desde que se diera a conocer a través de las bandas sonoras de las películas de Emir Kusturica, su música con la mítica Orquesta de Bodas y Funerales es siempre garantía de un gran acontecimiento musical y más cuando se presenta en el gran formato de sexteto vocal, string quartet, voces búlgaras y la gypsy brass band.

Víctor Manuel y Ana Belén Víctor han vuelto a grabar un disco conjunto en estudio, titulado “Canciones regaladas”, 30 años después de “La Puerta de Alcalá”. Su presentación en el Festival de Pedralbes será una magnífica ocasión para reencontrarse con esta pareja artística y sentimental. El 14 de junio.

La cantautora británica Jessie J actuará el 16 de junio. Se trata de una reluciente realidad entre las nuevas divas del pop teñido de música de baile. Con 27 años y tres álbumes es capaz de sintonizar con el soul de la Motown, el R&B y también con el hip-hop, además de estar bendecida con una voz asombrosa.

Buena Vista Social Club llegan a Pedraldes el 19 de junio en la gira que lleva el explícito título de “Adiós Tour”. Una despedida de los escenarios que será una síntesis de más de mil conciertos que han involucrado a más de cuarenta músicos en los últimos 16 años. Bajo la dirección musical del trombonista Jesus ‘Aguaje’ Ramos, la formación contará con varios músicos que participaron en el disco y la película “Buena Vista Social Club” y que incluyen a Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Guajiro Mirabal y Barbarito Torres.

El 20 de junio el quinteto londinense Spandau Ballet, liderado por el cantante Tony Hadley y el guitarrista Gary Kemp, fue en la década de los ochenta un faro de la new wave, sector nuevos románticos. Ahora vuelven a los escenarios con la gira “Soul Boys of the Western World Live”, un nombre que hace alusión a la exitosa película documental dirigida por George Hencken, un colaborador de Julian Temple.

Por primera vez el festival presenta un espectáculo de danza. La bailaora y coreógrafa gaditana Sara Baras llega a Pedralbes con su nuevo espectáculo “Voces” los días 24 y 25 de junio. Es un homenaje a las figuras del flamenco, un panteón en el que habitan Paco de Lucia, Antonio Gades, Camarón de la Isla, Enrique Morente o Moraíto. Bailaores, cantaores y músicos legendarios que son el nexo de una obra que muestra el esplendor y el dolor del flamenco.

Melody Gardot actuará el 30 de junio. Tan solo tiene 30 años pero es como si hubiera vivido dos vidas, tras sobrevivir a un accidente de tráfico que casi le cuesta la vida. El drama de su larga rehabilitación la hizo más fuerte y se nota en una música que tiene la madurez de las grandes divas del jazz sin perder de vista la frescura del pop y de la música brasileña.

El esperado retorno de Paul Weller a Barcelona será el 2 de julio. Es un auténtico padrino del pop y el rock británico, desde que a temprana edad se convirtió en el líder del grupo The Jam. Su elegancia mod se refinó luego con The Style Council antes de desarrollar una sólida carrera en solitario que le ha valido los parabienes del público y la crítica.

Otra gran cita será el 4 de julio con Bob Dylan. No solo es uno de los músicos más importantes de la historia de la música popular, sino que también fue uno de los personajes más influyentes del siglo XX. Sus memorables canciones forman parte de la educación sentimental de varias generaciones, en una extensa carrera que sigue a pleno rendimiento, tanto en lo referente a la grabación de discos como a sus prestaciones en directo.

Anastacia, cantante, compositora y productora originaria de Chicago, ha titulado su último disco “Resurrection”, una palabra que hace referencia a su propia vida ya que se editó tras superar por segunda vez un cáncer de mama. Sus problemas de salud no le han impedido realizar una exitosa carrera en la que ha sabido mezclar pop, rock, soul, R&B y música disco para llegar a públicos muy diversos. El 6 de julio.

La pareja australiana formada por los hermanos cantautores Angus & Julia Stone, que triunfó en la última edición del Banc Sabadell Festival Mil.lenni, vuelve en esta ocasión a Pedralbes el 7 de julio para reafirmarse en una carrera ascendente que culmina en su tercer álbum de título homónimo producido por el legendario Rick Rubin. Su folk-pop acerca la riqueza melódica de la edad de oro de la música californiana al actual dream pop.

Y para cerrar el festival, el cantaor Miguel Poveda presenta su nuevo disco “Sonetos y poemas para la libertad”, un trabajo que incluye una serie de versos, clásicos y contemporáneos, a los que ha puesto música el cantautor canario Pedro Guerra. La variedad del nuevo cancionero va de Quevedo y Lope de Vega a Gil de Biedma, pasando por Borges, Lorca, Neruda o Aute. Con el toque de Chicuelo y la producción de Joan Albert Amargós.

Escenario Village

Todos los días de concierto a las 20,30h y como aperitivo a las actuaciones estelares, el Village acogerá programación que reúne algunas de las propuestas musicales más jóvenes y más interesantes del panorama nacional. En esta edición actuarán, entre otros Guillamino (8 de junio), Toni Xuclà & Gemma Humet (14 de junio), El último vecino (20 de junio), Màia (24 de junio), Laia Vehí (30 de junio), Tòfol Martínez (2 de julio), The Selhos (7 de julio) y Llorona de Mariola Membrives (9 de julio).

Este año el festival hará un guiño al público familiar en dos jornadas de su programación ubicadas en el entorno de los jardines. Ambas se realizarán al aire libre y en horario diurno.

Gracias al éxito de convocatoria del pasado año vuelve el Día de la Música by MiniMúsica (21 de junio) en el que habrá concierto y diversos talleres y actividades relacionadas con la música, además de animaciones y merienda para los más pequeños. La entrada será gratuita hasta los 12 años.

Y como novedad, la jornada Gastro-musical by SoundEat!, reunirá en el entorno de los jardines la mejor escena emergente de dj’s con diferentes propuestas de cocina creativa entorno al exitoso modelo Truck Food.

Más información y venta de entradas: www.festivalpedralbes.com

/FestivalPedralbes @FPedralbes /FestivalPedralbes/FestivalPedralbesBcn