ActividadesActualidadCine y series

Festival Jove Audiovisual de Barcelona 1ª Edició del 15 al 20 de gener de 2018

Festival Jove
Audiovisual de Barcelona

1ª Edició del 15 al 20 de gener de 2018
El Festival Audiovisual Jove de Barcelona, RETEENA, ha presentat la seva programació completa. Del 15 al 19 de gener, a les 20:00h, els Cinemes Texas acolliran 5 pel·lícules amb debat posterior que giren al voltant del concepte “JOVE” i que han sigut triades per diferents entitats com el DocsBarcelona, la Federació Catalana de cineclubsGoethe InstitutCasa Amèrica Catalunya i Cine Àsia, amb l’ajuda d’un comitè format per d’adolescents.
La proposta es complementa amb una jornada de xerrades i tallers pràctics i gratuïts a l’Espai Fabra i Coats. El dia 20 de gener, els adolescents que s’inscriguin podran aprendre a rodar curtmetratges, crear efectes de so foley, fer peces d’animació stop motion o participar en una taula rodona sobre Instagramers, Youtubers i continguts online. Tot això gràcies a la implicació de professionals de la pedagogia audiovisual, com Petit AtelierEl BombetoWärksPlató de Cinema, Film Club, El Parlante,Digital Films i Nadir.

La proposta, adreçada als adolescents d’entre 13 i 19 anys, pretén convertir-se en un espai de descoberta, reflexió i experimentació de l’audiovisual per aquesta franja d’edat.

Les pel·lícules programades per aquesta primera edició són: La guanyadora del Gaudí a la millor pel·lícula, La Propera Pell d’ Isaki Lacuesta i Isa CampoL’himne del cor, un anime de Tatsuyuki Nagai, l’alemanya El parc dels vidres trencats de Bettina Blümner, el documental Joana Biarnés, una entre tots d’Òscar Moreno i Jordi Rovira i El Soñador d’Adrián Saba. Totes les pel·lícules comptaran amb un debat posterior moderat per l’Equip RETEENA i amb convidats especials.

L’equip RETEENA està format per un grup de nois i noies de 15 a 19 anys que es van implicar de manera voluntària responent a una convocatòria oberta durant l’estiu. Aquest equip s’ha encarregat d’escollir les pel·lícules programades i els tallers que es realitzaran. A part, amb l’ajuda de professionals del sector, s’han implicat en diversos aspectes del festival com la imatge gràfica, la comunicació i la gestió de les xarxes socials. Segons les organitzadores del festival, Claudia Mera i Maria Castellví,  la implicació dels joves és la clau del projecte.

Segons elles, actualment els adolescents produeixen, consumeixen i distribueixen més audiovisual que mai (a través de dispositius mòbils, plataformes online i les xarxes socials). Tanmateix, hi ha una manca de coneixement, reflexió i anàlisi d’això que veuen.

És per això que RETEENA es proposa diversos objectius com incentivar una mirada crítica dels joves cap al contingut audiovisual, i despertar un interès cap a un cert tipus de pel·lícules i el procés creatiu que hi ha darrere.

La primera edició del festival serà possible gràcies a la col·laboració de col·lectius, associacions i professionals que treballen en l’àmbit de la pedagogia audiovisual. També gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Districte de Sant Andreu, la Fabra i Coats i els Cinemes Texas, i a la implicació de mitjans de comunicació i plataformes com Adolescents.cat, El Cinefil i les revistes Imagénes de Actualidad i Dirigido Por. Reteena és una iniciativa de joves de menys de 30 anys amb moltes ganes de compartir l’audiovisual entre el jovent del país.

RETEENA, El Festival Audiovisual Jove de Barcelona tindrà lloc del 15 al 20 de gener del 2018

 

RETEENA_POSTER2