Festival SIMFONIC:100 concerts simultanis a Catalunya i Balears 11 de juny – 18hEl dia 11 de juny a les 18h més de 5.000 estudiants d’escoles de música i entitats musicals posen la banda sonora a més de 100 espais de les ciutats participants.

El reconegut cantautor mallorquí Tomeu Penya és el padrí d’aquesta dotzena edició. En el seu honor, a les 19.00 hores, la cançó “Illes dins d’un riu” sonarà simultàniament a tots els concerts.

El proper dissabte 11 de juny a partir de les 18h, més de 5.000 alumnes d’escoles de música de Catalunya i Balears realitzaran 100 concerts simultanis a la dotzena edició del Festival SIMFONIC.

Tots els concerts del Festival SIMFONIC es celebren de manera gratuïta i amb accés lliure.

Les actuacions tindran lloc a espais tan singulars com la Casa Seat a Barcelona, el Pati de les Magnòlies a Girona, La Canonja de la Seu Vella de Lleida, la Torre Lluvià a Manresa, la Plaça de l’Absis de la Catedral a Tortosa o Port Adriano a Mallorca entre molts d’altres.

També es podrà escollir entre formacions de caire clàssic (orquestres
simfòniques, música de cambra, recitals de piano i cant coral), concerts de
swing, grups de jazz, cors de gospel, música electrònica i música tradicional i
popular.

El Festival SIMFONIC compta amb l’apadrinament de Tomeu Penya , protagonista del videoclip de presentació del Festival. La cançó “Illes dins un riu” sonarà el dia 11 de juny a les 19h de manera simultània a tots els concerts.

Són ciutats simfòniques a Catalunya:
Província Barcelona: Barcelona, Caldes de Montbui, Cerdanyola, Cornellà del Llobregat, Manresa, Sant Feliu de Codines, Sant Fruitós del Bages, Sant Just Desvern, Terrassa i Vallirana.
Província de Girona: Girona, Besalú, Palafrugell, Puigcerdà i Vidreres.
Província de Lleida: Lleida, Agramunt, Alcoletge, Alpicat, Agramunt,
Puigverd de Lleida i Torrefarrera.
Província de Tarragona: Tarragona, Amposta, Camarles, El Perelló, Godall, L’Aldea, Reus, Tortosa i Ulldecona.

Són ciutats simfòniques a Balears: Palma de Mallorca i Inca.

La iniciativa SIMFONIC és impulsada per l’Associació SIMFONIC, amb l’objectiu de visualitzar la tasca que realitzen les Escoles de Música, entenent l’aprenentatge musical com una inversió en educació i aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes.

www.simfonic.org