FLY ME TO THE MOON de Marc Angelet del 12 al 29 de setembre de 2019

FLY ME TO THE MOON 
de Marc Angelet
Teatrium, S.L.
FLY ME TO THE MOON una comèdia basada en fets reals.
Un diàleg entre el ventríloc americà Dennis Hope i el seu ninot Mel «el Malcarat» la nit que va decidir deixar-ho tot per aconseguir la Lluna. 
Fly me to the Moon és un espectacle que utilitza l’anècdota (verídica, per altra banda) del ventríloc fracassat Dennis Hope reclamant la propietat de la Lluna per a parlar de la dificultat de dedicar-se a les arts escèniques i/o activitats artístiques diverses en un món globalitzat, heterogeni i regit per la dictadura de l’economia.
El text de Marc Angelet ens mostra la necessitat de reinvenció de l’ésser humà al llarg de la seva existència. En aquest cas un ventríloc que, cansat del seu escàs èxit en la disciplina que porta somiant exercir des que era un nen i de la vida a la carretera a la recerca de la següent actuació decideix reclamar la Lluna i es converteix en multimilionari venent parcel•les de sòl lunar. Com diu en Mel “el Malcarat” en un moment de l’obra: “Això és Amèrica, un país on un ventríloc pot convertir-se en multimilionari i un actor de segona en president.”
El Tractat de l’Espai Exterior, signat el 1967 per l’ONU, va acordar que cap país podia reclamar la sobirania dels cossos celestes, però els polítics van oblidar un detall: estendre el seu veto a empreses i particulars. «Potser va ser un error innocent, però vaig decidir omplir un formulari reclamant la possessió de la Lluna». En l’actualitat, Dennis Hope ha venut parcel•les lunars a més de 2 milions de persones de tot el món, i la seva fortuna es calcula en 50 milions de dòlars.
Els referents estètics de FLY M TO THE MOON han estat els còmics, el kitsch (entenent-lo com a fracàs en l’intent de retorn a formes estilístiques del passat) i les fires ambulants d’atraccions (amb especial èmfasi en els autos de xoc).
La directora Sílvia Navarro explica: «Aquest ventríloc ens serveix com a punt de partida per a crear una escenificació que pretén, intentant agafar alguns dels elements de Brecht a l’hora de crear l’efecte de distanciament, mostrar en tot moment el truc i l’artifici teatral a nivell escenogràfic per tal de crear aquest paral•lelisme entre la història de Dennis Hope i el seu ninot Mel “el Malcarat” i el nostre propi treball com a agents del món de l’espectacle ».
Marc Angelet és conegut, sobretot, pel seu ús de la tecnologia en els seus espectacles i per tractar a les seves obres temes de ciència-ficció (viatges en el temps, realitats paral•leles, fenòmens paranormals) i pel seu llenguatge cinematogràfic. Els seus darrers textos l’han consolidat com a un dramaturg d’èxit: PLUJA Cia.Guillem Albà, Temporada Alta, Timbre 4 Buenos Aires; LIFE’S SPOILER Sala Flyhard i IMMORTAL al Club Capitol, escrites amb Alejo Levis; 11 PRÍNCEPS Premi Eduard Escalante, Ciutat de València 2017; LAPÒNIA Club Capitol, escrita amb Cristina Clemente; MILI KK Sala La Planeta, La Seca, escrita amb Jumon Erra.
FITXA ARTÍSTICA
Companyia: La Canina
Dramatúrgia: Marc Angelet
Intèrprets: Dani Arrebola i Marçal Bayona
Direcció: Sílvia Navarro
Il•luminació: Tània Gumbau
Escenografia: Marina Valls i Tània Gumbau
Vestuari: Marina Valls i Tània Gumbau
Fotografia: Aitor Rodero
Teaser: La Canina
Producció: Sàndal Produccions i La Canina
INFORMACIÓ PRÀCTICA:
Del 12 al 29 de setembre de 2019
NO HI HA FUNCIÓ ELS DIES 17, 24 i 27.
De dilluns a dissabte a les 20.30h i diumenges a les 19.00h
Idioma: català
Durada: 65 minuts
Preu: de 9,50€ a 19€
Venda d’entrades: Entradium (www.entradium.com) i a la taquilla de la Sala Atrium.
Sala Atrium
Consell de cent, 435
08009 BCN