Focus Audiovisual i TV3 coprodueixen l’adaptació televisiva d’El nom

Focus Audiovisual i TV3 coprodueixen l’adaptació televisiva d’El nom 

 

bcd2fb34-3a4d-458d-9352-605e4ac7bb79

Des del passat 17 de febrer es roda El nom, una coproducció de Focus Audiovisual i Televisió de Catalunya, en associació amb Chapter 2 i amb la producció associada de Distinto Films. Es tracta d’una pel·lícula per a televisió que adapta la reeixida obra teatral amb el mateix títol, exhibida al Teatre Goya durant dues temporades seguides. Aquesta producció conservarà el ritme, la contundència, l’estructura dramàtica i l’eficàcia còmica de la funció teatral i hi afegirà recursos específics de llenguatge audiovisual, que permetran a l’espectador aprofundir en les zones de confort de la funció.

Cinc personatges, un pis de Barcelona i el nom d’un nadó que encara no ha nascut, són els elements bàsics d’aquesta producció, una comèdia àcida i brillant sobre les relacions humanes.
 

La direcció d’aquesta nova producció anirà a càrrec de Joel Joan (“El crac”, “Fènix 11·23”, “Porca Misèria”, “Excuses!”,”Plats Bruts”), que també va dirigir i protagonitzar la versió dramàtica de la peça. Xavi Mira, Sandra Monclús, Sergi Vallès i Mireia Piferrer completen el repartiment d’aquesta adaptació audiovisual de Joel Joan amb adaptació al català de Jordi Galceran. El rodatge es durà a terme en un pis de L’Eixample barcelonès i tindrà una durada d’aproximadament tres setmanes.

 

Visita de premsa al set del rodatge

Perquè puguis veure com es desenvolupa el rodatge i parlar amb els protagonistes i el director, em plau convidar-te el dimarts 28 de febrer a les 16.30 h a l’escenari principal del rodatge (c/ Rosselló, 231, 2n 2a – Barcelona).
Durant la visita podràs entrevistar els actors Joel Joan (també director), Mireia Piferrer, Sandra Monclús, Xavi Mira i Sergi Vallès.

Confirmar visita de premsa
 
 
 
 

Fenomen teatral

L’obra teatral que serveix de base per a aquesta producció es va estrenar al Teatre Goya el 19 d’octubre del 2012, amb adaptació de Jordi Galceran. El muntatge es va convertir en un gran èxit tant en nombre d’espectadors -91.165- com en nombre de representacions arreu de Catalunya -256 funcions-. Aquesta producció teatral és una adaptació de l’obra francesa Le prénom de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, que va ser un rotund èxit en la seva estrena al Théâtre Édouard VII de París el 2010. La peça va ser nominada als Premis Molière 2011 en 6 categories, incloent-hi millor comèdia, millor autor viu i millor director. Els mateixos autors van dirigir una adaptació audiovisual de la peça l’any 2012, amb Patrick Bruel, Valérie Benguigui, Charles Berling, Guillaume de Tonquédec, Judith El Zein i Françoise Fabian com a protagonistes.
 
 

La crítica va dir:

  • “Joel Joan, una bestia cómica. La gracia del texto, la energía actoral y la firmeza de la puesta en escena mantienen constantemente en alto la atención del público, que premia con una ovación rotunda.” – Marcos OrdóñezEl País (Babelia)
  • “Una comèdia excel·lent. 4 estrelles. Ritme, diàlegs brillants i un factor X que desencadena el caos. Interpretacions excel·lents”. – Juan Carlos Olivares, Time OUT
  • “Comedia redonda. Ritmo ágil, diálogos brillantes y humor inteligente. A Joel Joan le sienta como un guante la tesitura moral de su protagonista. Xavi Mira borda al pedante profesor.” – Sergi Dòria, ABC
  • «Joel Joan debuta amb bon pols com a director teatral i sedueix al Goya amb aquesta àcida comèdia. El fenomen de l’espaterrant èxit francès tornarà a repetir-se a Barcelona» – Cesar López Rosell, El Periódico de Catalunya
  • «Actuacions magnífiques, molt cuidades. A partir d’un text intel·ligent, la dignitat de l’entreteniment està assegurada» – Joan-Anton Benach, La Vanguardia
  • “Una gran comèdia. Aquest nom fa olor d’èxit.” – Santi Fondevila, Ara
  • “Excel·lent peça de falsedats. El Nom promet mesos d’èxit.” – Jordi BordesEl Punt Avui