Formentera Fotogràfica 5a edició, del 28 d’abril a l’1 de maig del 2017

Formentera Fotogràfica
5a edició, del 28 d’abril a l’1 de maig del 2017

 
 
 
291948_1ec4-11e7-b263-0050569a455d_FFABREGAS_WEB
 

  

 
 

Targetes formatejades, bateries carregades; la cinquena edició del Formentera Fotogràfica està a punt d’obrir el diafragma. Un festival artesà, proper i de qualitat que any rere any s’ha anat consolidant com una de les propostes culturals més atractives de la primavera. Del 28 d’abril a l’1 de maig la petita de les illes Balears, acull una nova edició d’una trobada on fotògrafs i aficionats comparteixen secrets professionals i experiències creatives.
 
Enguany el certamen del Formentera Fotogràfica 2017 comptarà amb la presència d’artistes de la fotografia com Joan Fontcuberta i Chema Amadoz, José Antonio Hervás i Antonio Moreno en fotografia nocturna i time-lapse, el rodamón Gonzalo Azumendi especialista en viatges i fotògrafs de la natura i la biologia com José Benito Ruiz i Manu San Félix. També tindrà entre nosaltres als fotoperiodistes Sandra Balsells i Xavier Bertral, els documentalistes Carlos Pérez Siquier i Txema Salvans, la historiadora de la fotografia Laura Terrè i la periodista Ana Morente.
 
Seguint amb el nivell de les edicions anteriors, la trobada comptarà amb fotògrafs professionals de reconegut prestigi nacional i internacional. Sense anar més lluny, hi ha tres premis nacionals de fotografia atorgats pel ministeri de Cultura espanyol, un premi Ortega y Gasset de fotoperiodisme, una medalla de plata de la Federació Alemanya de Fotografia, un premi Fundació Hasselblad, diversos premis de PHotoEspaña i dos guardons Bartolomé Ros, entre molts d’altres.
 
D’ençà que va començar el Formentera Fotogràfica no ha parat de créixer, no només en el nombre d’assistents sinó també en activitats i concursos. L’experimentada i variada proposta dels seus ponents i les sinergies que es creen durant els tallers, conferències o passejades al llarg dels quatre dies que dura el festival, han fet que molts dels assistents marquin aquestes dates en el seu calendari i repeteixin.
 
En els quatre anys anteriors han passat pel Formentera Fotogràfica professionals comSamuel Aranda, Gervasio Sánchez, Tino Soriano, Colita, Joana Biarnés, Manel Esclusa, Emilio Morenatti, Biel Capllonch, Francisco Mingorance, Oriol Alamany, José Manuel Navia, Fernando Moleres, entre d’altres.