ActividadesActualidad

Gandules, cinema a la fresca (del 8 al 24 d´agost) CCCB

Gandules, cinema a la fresca

Gandules’17 – Gas Natural Fenosa

Rebels i perilloses

CCCB-banners-groc-1000x560
 

 

 

 

 

 

Torna el cinema d’estiu del CCCB amb una programació dedicada a dones rebels i perilloses en el món del cinema. Les pel·lícules han estat seleccionades per la investigadora feminista María Castejón.

Les bones noies van al cel, les dolentes a tot arreu.
Mae West

Dones fatals, bruixes, rebels, males mares i esposes, quadrilleres, boges, vampires adolescents… El cinema està ple de dones rebels i perilloses que han destruït els mandats de gènere i han construït nous referents, però que també han hagut de pagar un preu molt elevat pels seus desafiaments.

La programació d’aquest any de Gandules’17 – Gas Natural Fenosa els ret homenatge a través de nou pel·lícules protagonitzades per dones que trenquen estereotips i no responen a les convencions:femmes fatales, rebels quotidianes, mares imperfectes o dones violentes són les protagonistes d’un programa que inclou films de totes les èpoques, gèneres i nacionalitats.

Del 8 al 24 d’agost, tots els dimarts, dimecres i dijous a les 22.00 al Pati de les Dones. Entrada gratuïta. L’aforament és limitat. En cas de pluja, la sessió es traslladarà al Hall del CCCB.

Comparteix les teves cançons sobre dones rebels i perilloses: participa a #Gandules17!

«Yo no soy esa que tú te creías / La paloma blanca que te baila el agua / Que ríe por nada diciendo sí a todo / Esa niña, sí, no / Esa no soy yo»

Cançons com Yo no soy esa de Mari Trini, que hem triat per al vídeo promocional de Gandules’17, són possibles himnes del cicle de cinema a la fresca que presentem enguany. Coneixes més cançons sobre dones rebels i perillosesAjuda’ns a crear la banda sonora de #Gandules17:

Entre tots farem la llista més rebel de l’estiu!