Girona acollirà al novembre la gala Michelin on es premien els millors restaurants de la península

agora21600-1
Girona acollirà al novembre la gala Michelin on es premien els millors restaurants de la península

 

L’elecció s’ha fet entre vuit candidatures i el xef Joan Roca serà el coordinador de l’esdeveniment

Girona es vestirà de gala el proper 23 de novembre per acollir els millors restaurants a nivell de l’estat espanyol i Portugal. Els organitzadors de la gala de la ‘ Guia Michelin Espanya i Portugal 2017’ han triat la capital gironina per celebrar la festa que distingeix els millors establiments de la península.

Aquesta serà la vuitena edició d’aquesta festa gastronòmica i és la segona vegada que es fa a Catalunya, després que l’acollís Barcelona l’any 2012. Està previst que unes 400 persones assisteixin a l’acte, entre cuiners d’arreu de l’Estat i de Portugal, convidats i premsa especialitzada.

Les negociacions per aconseguir portar la gala de la prestigiosa guia vermella han estat llargues i costoses. Per una banda, ha estat clau la implicació del xef d’El Celler de Can Roca, Joan Roca. El restaurant gironí ocupa actualment el número 2 del rànquing de la cuina mundial –segons la revista ‘Restaurant’- i Joan Roca ha estat escollit entre la resta de xefs com el millor del món. El Celler de Can Roca ha apostat fort per portar la gala fins a Girona i, de fet, la celebració es farà al Mas Marroch, l’espai que el restaurant té a Vilablareix i que destina a la celebració de banquets i esdeveniments de caire més multitudinari.

Una altra peça imprescindible de la negociació ha estat el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Al gener, quan es va presentar el pla d’accions 2016, el director de l’organisme, Ramon Ramos, ja va anunciar que entre els seus objectius hi havia el d’aconseguir dur a Girona aquesta festa de l’alta cuina. Han estat setmanes de trucades, reunions i visites a la destinació. Finalment, han aconseguit convèncer els organitzadors que la gala s’havia de fer a la demarcació, amb la implicació també de la resta de restaurants amb estrella Michelin. En el cas de les comarques gironines, actualment hi ha tretze establiments que acumulen disset estrelles. Al capdamunt de la llista hi ha El Celler de Can Roca amb tres i el Miramar de Llançà (Alt Empordà) amb dues.

Els motius per escollir Girona

En un breu comunicat, els organitzadors de la gala han explicat que ho han tingut » més complicat que mai» a l’hora d’escollir on donar a conèixer la guia 2017 per «la solidesa de les candidatures presentades». Els organitzadors han escollit Costa Brava-Girona entre les vuit candidatures presentades i n’han donat els motius. Segons remarquen al comunicat, s’han decantat per Girona per «la importància turística i la riquesa gastronòmica de la demarcació, pilars sobre els quals es recolza la coneguda guia». «La demarcació de Girona representa l’essència i la cultura mediterrània atraient cada any milions de turistes per la bellesa dels seus paisatges i els seus pobles medievals, les impressionants platges, l’art i la seva història», recull el comunicat.

Per la seva banda, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona té previst donar els detalls sobre la gala i l’impacte que suposarà per a la destinació en una roda de premsa que ha convocat per divendres al matí, a la qual també assistirà el xef Joan Roca.

L’anunci de la gala ‘Guia Michelin Espanya Portugal 2017’ arriba en un moment de promoció de la gastronomia des de diverses institucions. Per una banda, C atalunya ha estat designada com a Regió Europea de la Gastronomia 2016. A més, a nivell de Girona, també s’ha fet una aposta per posicionar la cuina. Per això, el Patronat de Girona ha decidit dedicar el 2016 a l’enogastronomia i al sector del golf.

Informació : ara.cat