Gran de Gràcia torna a ser espai per a vianants el 4 de febrer

Gran de Gràcia torna a ser espai per a vianants el 4 de febrer

 
 
 Pacificació-carrer-Gran-de-Gràcia
 
 
 
 

 

 

 

Aquest dissabte 3 de desembre Gran de Gràcia es tornarà a convertir en espai per a vianants. L’eix viari es tallarà al trànsit des del Pla de Salmerón fins a Nil Fabra, des de les 17:00 h i fins a les 21:00 h. Vine a gaudir del carrer Gran!

El proper dissabte 4 de febrer, com ja portem fent des de fa mesos, Gran de Gràcia tornarà a ser un espai dedicat als vianants, una mesura que es duu a terme els primers dissabtes de cada mes.  La mesura té la voluntat de recuperar l’espai públic per passejar a peu o en bicicleta; per jugar o practicar esport i generar nous espais de trobada que donguin opcions d’organitzar activitats a l’aire lliure. A més a més, aquesta vegada l’Escola d’Escacs “Miguel Illescas” EDAMI i també l’Escola d’Escacs Tres Peons realitzaran activitats d’escacs obertes a tothom que hi vulgui participar a l’alçada del carrer de Goya.

El veïnat podrà accedir, en tot moment, als seus pàrquings circulant amb precaució i atenent a les indicacions de la guàrdia urbana o el personal auxiliar. Les línies d’autobús modificaran el seu recorregut habitual i entre les 17h i les 21h s’anul·laran les parades de Gran de Gràcia. Els autobusos seran desviats per Via Augusta- Príncep d’Astúries- Pl. Lesseps. Per a moure els cotxes estacionats es demana als veïns i visitants que surtin del c/Gran de Gràcia pel primer carrer transversal possible i que segueixi les indicacions de la guàrdia urbana. Consulteu més les afectacions i normativa.

Per a dur a terme aquesta mesura, el districte de Gràcia –que va presentar la iniciativa al plenari del districte—ha fet un pla de d’actuació que estudia com compatibilitzar l’activitat dels locals de planta baixa, el passeig dels veïns i les veïnes, i les necessitats d’accés puntuals de vehicles per a la millora de la convivència del tràfic pels vianants, comerciants i serveis. Aquests estudis també determinaran els recursos humans i materials necessaris per desenvolupar-la.

Antecedents de pacificació

El Consell Plenari del Districte de Gràcia ja va aprovar les mesures de govern de “dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat”, el desembre de 2009; i “potenciar i dinamitzar el comerç de proximitat i afavorir el passeig veïnal els caps de setmana a la Travessera de Gràcia”, el febrer de 2012. Totes dues mesures van tenir una bona acollida entre el teixit social del barri, així com entre els comerciants de la zona.

Per això, el districte va decidir ampliar aquesta mesura a Gran de Gràcia per a fomentar la qualitat de l’espai públic; la diversitat d’usos i la convivència, el comerç i el teixit social.

La mesura s’implantarà, en una primera fase pilot, durant un any, i es farà seguiment del seu funcionament a través dels òrgans de participació de què disposa el Districte de Gràcia, i concretament des del Consell de Comerç, el Consell de Medi Ambient, la Comissió de treball de Mobilitat i els Consells de Barri de la Vila de Gràcia, Salut, Vallcarca-Penitents i el Coll.

Per a fer-ne l’avaluació es tindrà en compte diferents indicadors, com el nombre d’activitats realitzades, enquestes de satisfacció, nombre d’entitats i persones que fan ús de l’espai públic, valoració de comerciants, valoració dels òrgans de participació competents i una memòria econòmica.