Grouper i Moderna de Pueblo, protagonistes del proper DNIT a CaixaForum Barcelona (1 d´abril)

Grouper - Dustin Aksland 2014 copiaL’Obra Social ”la Caixa” rep a una de les artistes experimentals més respectades del moment i convida als responsables de revolucionar el món del còmic d’humor a Espanya

Grouper i Moderna de Pueblo, protagonistes del proper DNIT a CaixaForum Barcelona

• Des d’octubre de 2012, la Obra Social «la Caixa» organitza DNIT, un cicle pel qual han passat algunes de les propostes més rellevants de l’electrònica d’avantguarda. Tres temporades en les quals CaixaForum Barcelona ha rebut a artistes tan importants com Fuck Buttons, Gold Panda, Ben Frost, Julia Holter o Atom ™.

• L’1 d’abril rebem a Grouper, una de les artistes de música experimental més importants de l’actualitat i també de les més difícils de veure, degut a les sesves escasses actuacions a Europa.

• El cicle de conferències Divendres amb…, que permet conèixer de prop a rellevants creadors del disseny, la fotografia o el cinema, rebrà la visita dels creadors del blog Moderna de Pueblo.

L’Obra Social «la Caixa» presenta una nova edició de luxe del programa DNIT, el cicle multidisciplinari destinat a potenciar la difusió de les últimes tendències artístiques i musicals del moment. Una acurada selecció d’artistes de música electrònica permet gaudir cada últim divendres de mes d’alguns dels directes menys convencionals del gènere i dels noms amb més projecció del moment. El Hall de CaixaForum Barcelona rebrà el proper 1 d’abril a una de les artistes experimentals millor valorades del panorama internacional, Grouper, que presentarà les últimes composicions incloses en el seu àlbum Ruins.

L’últim divendres de cada mes, CaixaForum Barcelona i el Dnit es convertiran en cita ineludible per a tots aquells interessats en les tendències més trencadores del terreny musical. No obstant això, també seran un punt de trobada imprescindible per a aquells seguidors de l’últim en disseny, il·lustració, cinema … doncs alguns dels noms més rellevants d’aquestes disciplines es donaran cita al centre per protagonitzar el cicle divendres amb … en aquesta ocasió seran els responsables del blog Moderna de Pueblo qui ens revelin els secrets de la seva trajectòria.

DIVENDRES 1 D’ABRIL

Divendres amb…MODERNA DE PUEBLO

 Divendres 1 d’abril, a les 20.00 h. Preu: 4 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)

A través de la paròdia, que facilita una mirada intel·ligent amb molt de sentit de l’humor, Raquel Córcoles (1986, Reus) i Carlos Carrero (1984, Madrid) han convertit el blog Moderna de pueblo en un referent. Amb les novel·les gràfiques Soy de pueblo (2010), Los capullos no regalan flores (2013) i Cooltureta: la novela gráfica (2014), han aconseguit connectar amb el públic, tal com demostren els milers d’exemplars venuts i totes les traduccions que ja se n’han fet. Formen part, en efecte, dels joves creadors que, des de fa temps, han revolucionat el món del còmic i la novel·la gràfica.

Concert d’electrònica GROUPER

DNIT

CaixaForum Barcelona
Av. Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona

Divendres amb:
Catalina Estrada: divendres 1 d’abril, 20.00h
Eugenio Merino: divendres 29 d’abril, 20.00h

Preu: 4 € (50% de descompte per a clients de ”la Caixa”)

Concert electrònica:
Grouper: divendres 1 d’abril, 22.00h
Mika Vainio: divendres 29 d’abril, 22.00h

Preu: 6 € (50% de descompte per a clients de ”la Caixa”)

 Divendres 1 d’abril, a les 22.00 h, al Vestíbul. Preu: 6 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)

Grouper, a.k.a. Liz Harris, és una de les artistes experimentals més venerades del gènere. Les seves composicions creen paisatges d’una gran bellesa a través de càlids i emocionals drones, en els quals l’ús de la seva veu, llunyana i misteriosa, es fon amb loops melòdics submergits en guitarres i textures electròniques.
Va debutar l’any 2005 amb un disc homònim autoeditat al qual va seguir el seu primer llançament oficial, el mateix any, anomenat Way Their Crept. El reconeixement fora dels cercles experimentals va arribar amb l’àlbum Dragging a Dead Deer Up a Hill, editat el 2008 per Type Records. A partir d’aquí, els seus discos sempre han aparegut en les llistes dels millors de l’any pel que fa a les publicacions especialitzades més exquisides. El seu últim treball d’estudi, Ruins, destaca per una bellesa intimista, en què Grouper deixa de banda per primera vegada els efectes i dota de més protagonisme el piano i la veu.
Grouper ha col•laborat amb diferents artistes com Xiu Xiu, Lawrence English o The Bug. A CaixaForum presentarà les seves últimes composicions en un entorn íntim i proper.