Hiroshima coprodueix amb dansa. Quinzena metropolitana el darrer projecte de la seva artista associada Aina Alegre | 15, 16 i 17 de març de 2019

LA NUIT, NOS AUTRES
Aina Alegre (Catalunya / França)
Divendres 15 i dissabte 16 de març, 20:30 h, diumenge 17 de març, 19 h
13fbcd6d-34f4-491a-a28b-5fd4d8a4544e
Hiroshima coprodueix amb «dansa. Quinzena metropolitana» i altres socis francesos el darrer projecte de la seva artista associada Aina Alegre
En el marc de «dansa. Quinzena Metropolitana», la sala Hiroshima estrenarà LA NUIT, NOS AUTRES, el darrer espectacle de la seva artista associada Aina Alegre. La proposta es podrà veure el divendres 15, el dissabte 16 i el diumenge 17 de març, després de dues setmanes en residència a la sala.
El cap de setmana del 15, 16 i 17 de març, la coreògrafa catalana afincada en París Aina Alegre, artista associada de la sala Hiroshima, estrenarà el seu nou espectacle LA NUIT, NOS AUTRES, coproduït per Hiroshima i que forma part de la Selecció Hiroshima per a «dansa. Quinzena Metropolitana».

Hiroshima aposta una vegada més per Aina Alegre, una de les coreògrafes emergents més estimulants del moment. Alegre ja va presentar a la sala el seu solo No se trata de un desnudo mitológico, i la seva primera peça de grup, Le jour de la bêteon cinc intèrprets oferien un ritual festiu inspirat en els gestos i en els espais simbòlics de les festes populars de Catalunya, tot preguntant-se pels mecanismes que fem servir per reunir-nos i celebrar, construïnt una energia col·lectiva i una identitat comuna. Gràcies a la col·laboració amb «dansa. Quinzena Metropolitana», aquest any, Hiroshima coprodueix, amb importants socis francesos com L’Atelier de Paris o Les Ballets de Loraine, LA NUIT, NOS AUTRES, una proposta que segueix preguntant-se com celebrar.

Si bé a Le jour de la bête la pregunta anava dirigida al grup, a LA NUIT, NOS AUTRES la coreògrafa se centra en l’autocelebració i posa en joc la noció d’identitat, explorant el retrat com un lloc orgànic i ambigu, un lloc en moviment, canviant i aliè a un mateix. A un escenari nocturn, tres artistes viuen tres viatges físics, que de vegades es fonen i de vegades es multipliquen, per teixir tres retrats en forma de «tríptic». Cada viatge és una experiència gestual i plàstica al voltant de la representació, la figuració i la metamorfosi d’un mateix per transformar-se en «un altre», per canviar de forma, naturalesa o estructura. La nit els permet imaginar-se de manera diferent, ficcionalitzar-se, manipulant diversos materials per disfressar-se i emmascarar el cos.

LA NUIT, NOS AUTRES s’estrenarà a Hiroshima després de dues setmanes de residència a la sala, en el marc de la Selecció Hiroshima per a «dansa. Quinzena Metropolitana». Amb aquest projecte Aina Alegre ha estat seleccionada per ser una de les quatre artistes que mostraran el seu treball a tots els Centres Nacionals Coreogràfics de França.

Ballarina, coreògrafa i performer, Aina Alegre és una creadora interessada en la intersecció de diferents disciplines artístiques. Per a ella, la coreografia és un espai per reinventar el cos i la dansa, a partir d’un treball que es nodreix de matèries plàstiques, sonores i cinematogràfiques. Nascuda a Vilafranca del Penedés, però afincada a París, la sala Hiroshima l’ha triat com artista associada, continuant amb la seva aposta pel seu treball.

CALENDARI DE MARÇ A LA SALA HIROSHIMA
Divendres 15 i dissabte 16 de març, 20:30 h, diumenge 17 de març, 19 h
LA NUIT, NOS AUTRES, d’Aina Alegre (Catalunya / França)
Dansa. Estrena. 55 min. Coproducció sala Hiroshima – «dansa. Quinzena metropolitana». Selecció Hiroshima per a «dansa. Quinzena metropolitana».

Divendres 29 i dissabte 30 de març, 20:30 h
Amaro, de Raquel Gualtero (Catalunya)
Dansa. Estrena. 40 min. Selecció Hiroshima per a «dansa. Quinzena metropolitana».

Imatge Jordi Gual
SALA HIROSHIMA
TEMPORADA 2017/2018

Més informació i venda d’entrades: Sala Hiroshima