Hiroshima presenta per primera vegada a Barcelona el coreògraf canadenc Manuel Roque amb el seu espectacle “Data” per encetar el 2016 ( 8 i 9 de gener)

hiroshima
Hiroshima presenta per primera vegada a Barcelona el coreògraf canadenc Manuel Roque amb el seu espectacle “Data” per encetar el 2016

Divendres 8 i dissabte 9 de gener el coreògraf canadenc del Québec Manuel Roque presentarà Data, una peça coreogràfica de caràcter tan grotesc com sublim mitjançant la indagació sobre les seves possibilitats de moviment.

Data, de Manuel Roque (Québec, Canadà)

Divendres 8 i dissabte 9 de gener, 20.30 h. 50 minuts

Data és un impressionant i commovedor solo del coreògraf del Québec Manuel Roque, inspirat pel Requiem del compositor Gabriel Fauré, que profunditza en el inconscient col·lectiu.

Sol, en una illa deserta, dominada per una totèmica roca metàl·lica, un home s’embarca en una exploració profunda dels territoris del cos. La seva bruixola apunta cap al que està vibrantment viu perquè, inclús la mínima articulació d’un os o la partícula més petita de la pell són riques en vida. A mesura que la seva lectura avança, la seva carn esdevé matèria maleable. Torna a endinsar-se en els orígens del món i explica la història de la humanitat.

Manuel Roque és una figura emergent de l’escena de Montreal (Québec, Canadà). Ha estat triat «Hoffnungsträger» (Portador de l’Esperança 2015) per la revista alemanya «Tanz».

Data es presenta a Hiroshima dintre de la plataforma QUB, que pretén fomentar l’intercanvi d’artistes i noves estètiques escèniques entre Cataluña i Québec.

Data compta amb el suport de: CALQ (Conseil des Arts et des Lettres du Québec), Usine C (Montreal), Circuit-Est Centre Coreogràfic i Opera Estate (Bassano Del Grappa – Italia).