HOFESH SHECHTER COMPANY barbarians (del 4 al 7 de febrer) Mercat de les Flors

Political Mother comunitari_011-Foto getty-imageshdHOFESH SHECHTER COMPANY
barbarians

Del 4 al 7 de febrer a les 20:30 h (dg 18 h)
Sala MAC. Preu 25 €

Barbarians
Una trilogia de Hofesh Shechter

 

 

El sempre imprevisible Shechter presenta un món sobri per a tres visions profundament diferents sobre la intimitat, la passió i la banalitat de l’amor.

Amb una coreografia que es mostra més elegant i intimista que mai, l’aclamada i pertorbadora the barbarians in love obre l’espectacle. Amb la tremolor de l’emoció que rau dins l’ordre, una música eclesiàstica barroca acompanya una confessió veritablement contemporània. El que segueix, amb el desplegament de dues noves peces més, és una explosió volàtil de ritmes dubstep per a una coreografia quasi urbana i un extravagant duet, que completen un espectacle que mostra la veu singular i irònica del seu creador i la versatilitat i el talent dels seus intèrprets.

«Un espectacle magnífic: interpretacions riques i amb nervi, i comentaris aguts i inquietants» (extracte de The Guardian sobre the barbarians in love).

Crèdits

Una trilogia de Hofesh Shechter
Interpretada per Hofesh Shechter Company

Coreografia Hofesh Shechter

Ballarins Paula Alonso Gomez, Maëva Berthelot, Winifred Burnet-Smith (Rehearsal Assistant), Chien Ming Chang, Sam Coren, Frédéric Despierre (Rehearsal Assistant), Bruno Karim Guillore, Philip Hulford (Rehearsal Assistant), Yeji Kim, Kim Kohlmann,
Erion Kruja, Merel Lammers, Attila Ronai, Hannah Shepherd, Diogo Sousa

Equip artístic
Working with his world-class design team Shechter will create a work that is striking in its simplicity. With no set and a simple black box stage setting the lighting design will carve through the space falling on_the simply dressed dancers.

Coproducció Sadler’s Wells London, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Théâtre de la Ville – Paris, Berliner Festspiele – Foreign Affairs, Maison de la Danse- Lyon, Festival d’Avignon, HOME Manchester, Festspielhaus, St Pölten (including a working residency – the barbarians in love) and Hessisches Staatsballett, Staaststheater Darmstadt / Wiesbaden (including a working residency for tHE bAD).

barbarians
una trilogia de Hofesh Shechter

El nou espectacle de Hofesh Shechter, barbarians, reuneix tres peces breus creades entre novembre de 2014 i juliol de 2015.

L’imprevisible Shechter presenta un món sobri per a tres visions absolutament diferents sobre la intimitat, la passió i la banalitat de l’amor.

Una coreografia que es mostra més elegant i intimista que mai, l’aclamada i pertorbadora the barbarians in love, una peça per a sis intèrprets, obre l’espectacle. Amb la tremolor de l’emoció que rau dins l’ordre, una música eclesiàstica barroca acompanya una confessió veritablement contemporània. A continuació, tHE bAD és una explosió volàtil de ritmes dubstep per a una coreografia quasi urbana amb cinc intèrprets. Un extravagant duet completa l’espectacle, que mostra la veu singular i irònica del seu creador i la versatilitat i el talent dels seus intèrprets.

Extractes de premsa sobre the barbarians in love

Estrena: 1 de novembre de 2014 – Festspielhaus, St Polten (Àustria)
Funcions al Sadler’s Wells: 5-8 de febrer de 2015

«La primera part d’una futura trilogia, és un bon auguri per a l’obra completa.» The Stage

«La metamòrfica coreografia és temperamental i meravellosa.» The Times

«Un espectacle magnífic: interpretacions riques i amb nervi, i comentaris aguts i inquietants.» The Guardian

Extractes de premsa sobre tHE bAD

Funcions a HOME, Manchester (Regne Unit): 30 d’abril – 2 de maig de 2015

**** «Amb un moviment poderós, acompanyat per la banda sonora de narrativa i música de Shechter, aquesta fascinant mirada a les relacions humanes va causar un impacte memorable.» Manchester Evening News

**** «Formidable… És una peça sorprenent… És una peça esmunyedissa, però conté alegria i foscor, fragilitat i força.» Northern Soul

Hofesh Shechter Company

La Hofesh Shechter Company, amb seu al Regne Unit, és la companyia mundialment reconeguda del coreògraf Hofesh Shechter.

Shechter va crear la Hofesh Shechter Company amb Helen Shute (directora executiva) el 2008, en resposta al desig del públic, després de l’èxit de la seva premiada producció Uprising/In your rooms, que la companyia va portar per tot el món durant el seu primer any de vida. També el 2008, la Hofesh Shechter Company es va convertir en la primera companyia resident del Brighton Dome i el Festival de Brighton, fet que va comportar encàrrecs i projectes importants tant al sud-est d’Anglaterra com a escala internacional.

El 2009, el Sadler’s Wells va encarregar a Shechter la creació d’Uprising/In your rooms: The Choreographer’s Cut, que es va representar a l’emblemàtic Roundhouse londinenc amb un gran èxit de públic. Aquell mateix any també va concebre The Art of Not Looking Back, per a sis intèrprets femenines, a petició del Festival de Brighton. Al mateix temps, la companyia seguia de gira mundial, amb un èxit creixent de crítica i públic. El seu primer espectacle complet, Political Mother, també es va estrenar al Festival de Brighton el 2010. Un any després, Shechter el va revisar per crear Political Mother: The Choreographer’s Cut, que va omplir diversos espais per a concerts de rock a Berlín, Montpeller, París i Hong Kong. El 2012 va col·laborar amb Antony Gormley en la creació de Survivor per al Barbican Centre. D’altra banda, el seu espectacle Sun, del 2013, s’ha representat a molts països després de la seva inauguració al Festival de Melbourne del 2013, i la seva nova creació, barbarians, s’estrenarà l’estiu del 2015 al Festspielhaus de Berlín.

La Hofesh Shechter Company compta amb el suport del Consell de les Arts d’Anglaterra.

Hofesh Shechter
Coreografia i música

Hofesh Shechter, cèlebre per compondre peces musicals atmosfèriques que realcen l’excepcional fisicalitat del seu moviment, és considerat un dels creadors més interessants del panorama artístic actual. És director artístic de la Hofesh Shechter Company, amb seu al Regne Unit.

Després del seu debut coreogràfic amb Fragments el 2003, Shechter va crear Cult el 2004 per encàrrec de The Place Prize i va obtenir el Premi del Públic. Va continuar amb Uprising el 2006, una peça per a set homes que han representat diverses companyies de tot el món i que actualment es pot veure a cinc països. El 2007, The Place, el Southbank Centre i el Sadler’s Wells Theatre li van encarregar la creació d’una obra, In your rooms, que li va valdre el Premi del Cercle de Crítics a la Millor Coreografia (Moderna).

El 2008 va crear la Hofesh Shechter Company, que ha aconseguit prestigi internacional en molt poc temps. Posteriorment, el Sadler’s Wells li va encarregar la creació d’Uprising/In your rooms: The Choreographer’s Cut (2009), que s’ha representat a l’emblemàtic Roundhouse de Londres. Aquell mateix any Shechter va crear The Art of Not Looking Back, per a sis intèrprets femenines, a petició del Festival de Brighton. El seu primer espectacle complet, Political Mother —encarregat per teatres de París, Lió, Roma, Londres i Barcelona—, també es va estrenar al Festival de Brighton el 2010. Un any després el va revisar per crear Political Mother: The Choreographer’s Cut, que es va presentar a diversos espais per a concerts de rock de Berlín, Montpeller, París i Hong Kong. El 2012 va col·laborar amb Antony Gormley en la creació de Survivor per al Barbican Centre. D’altra banda, el seu espectacle Sun, del 2013, continua viatjant per tot el món després de la seva estrena al Festival de Melbourne.

Shechter també ha treballat com a coreògraf al teatre, la televisió i l’òpera, en especial a The Royal Court Theatre per a Motortown (2006), de Simon Stephens, i
The Arsonists (2007), i a la premiada producció del National Theatre Saint Joan (2007). En l’àmbit televisiu, va coreografiar la famosa seqüència de dansa Maxxie’s Dance per a l’estrena de la segona temporada de Skins, la popular sèrie de Channel 4.
El 2013 va crear la coreografia de l’òpera de Nico Mulhy Two Boys, representada a la
Metropolitan Opera de Nova York. El 2014 va ser director convidat del Festival de
Brighton, i actualment és artista associat del Sadler’s Wells. Recentment ha creat Untouchable per al Royal Ballet, obra que s’ha presentat a la Royal Opera House amb música composta per Shechter i un vell col·laborador seu, Nell Catchpole. El seus plans de futur inclouen l’espectacle barbarians per a la Hofesh Shechter Company, que s’estrenarà l’estiu del 2015 al Festspielhaus de Berlín, i una nova obra per al Netherlands Dance Theatre 1, que s’inaugurarà l’abril de 2016.