HOTEL TAPA TOUR BARCELONA, PRIMERA EDICIÓ (del 6 al 17 d´abril)

tapas
HOTEL TAPA TOUR BARCELONA

PRIMERA EDICIÓ

DEL 6 AL 17 D’ABRIL

 

NEIX HOTEL TAPA TOUR, LA PRIMERA RUTA-CONCURS DE TAPES D’AUTOR EN HOTELS URBANS.

La primera edició d’Hotel Tapa Tour Barcelona se celebrarà del 6 al 17 d’abril a 30 hotels de la ciutat.

Hotel Tapa Tour presenta la primera ruta-concurs de tapes d’autor per hotels urbans del territori nacional. La primera edició d’Hotel Tapa Tour Barcelona se celebrarà del 6 al 17 d’abril. Hi participaran 30 hotels de 4 i 5 estrelles dels districtes barcelonins d’Eixample, Ciutat Vella, Sant Martí, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi.

La iniciativa està dedicada a la promoció de la gastronomia hotelera a través d’un element tan arrelat en la nostra cultura popular com són les tapes. El repte d’Hotel Tapa Tour és obrir la restauració hotelera al carrer i reivindicar l’hotel com a punt de trobada gastronòmica, no només per al públic estranger, sinó també per al públic local, generant vincles emocionals entre els hotels i els seus veïns, i trencant la barrera psicològica que els separa.

Durant l’edició, cada hotel oferirà al públic dues tapes diferents: una tapa a concurs, que serà valorada per un jurat (professional i popular), i una tapa solidària, fora de concurs, els beneficis de la qual estaran destinats a la causa social o ambiental escollida per cada establiment. El preu de la tapa més beguda (cava, vi o còctel) estarà entre 4€ i 8€.

El jurat professional, format per professionals del sector de la restauració, atorgarà els premis a la Millor Tapa Tradicional, Millor Tapa Avantguardista i Millor Tapa Sostenible.

El jurat popular, format pel públic assistent, podrà valorar les tapes a concurs, votant presencialment en cadascun dels hotels de la ruta, en els quals trobarà les paperetes de votació i les urnes per introduir el seu vot. El seu veredicte determinarà el premi a la Tapa més Popular.

Tots els votants podran participar en el sorteig de suculents premis oferts pels hotels participants. Per a això hauran de registrar-se a través de la pàgina web d’Hotel Tapa Tour.

El públic assistent trobarà el mapa d’Hotel Tapa Tour Barcelona, amb informació detallada sobre hotels, horaris i tapes, en tots els hotels de la ruta. A més, la informació estarà disponible a la pàgina web d’Hotel Tapa Tour.

Els hotels que participen en aquesta primera edició són: El Palace Barcelona, Eurostars Grand Marina Hotel, Hotel Claris, Hotel Mercer Barcelona, Le Méridien Barcelona, The Serras Hotel Barcelona, Alma Barcelona, Cotton House Hotel, Fairmont Rey Juan Carlos I, Gran Hotel Princesa Sofía, Grand Hotel Central, Meliá Barcelona Sarrià, Meliá Barcelona Sky, Ohla Hotel, Pullman Barcelona Skipper, Renaissance Barcelona Hotel, H10 Cubik, Hotel Negresco Princess, NH Collection Barcelona Constança, AC Hotel Diagonal L’Illa, AC Hotel Victoria Suites, Barceló Atenea Mar, Condes de Barcelona, Duquesa de Cardona, H10 Marina Barcelona, NH Collection Gran Hotel Calderón, Novotel Barcelona City, Silken Concòrdia, Silken Diagonal i Villa Emilia.

UNA TAPA, UNA CAUSA

La iniciativa “Tapes Solidàries” d’Hotel Tapa Tour vol donar a conèixer les bones pràctiques dels hotels responsables i sensibilitzar a la societat sobre la importància de la sostenibilitat ambiental, econòmica i social, no només en l’àmbit turístic, sinó també en la vida quotidiana. En la primera edició d’Hotel Tapa Tour Barcelona, cada hotel oferirà, fora de concurs, una “Tapa Solidària” els beneficis de la qual seran destinats a la causa social o ambiental escollida per cada establiment.

ELS HOTELS TAMBÉ SÓN GASTRONOMIA

Hotel Tapa Tour Barcelona és un projecte adherit a “Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016“, un important programa d’un any de durada que té la gastronomia com a fil conductor i que està abanderat per l’Agència Catalana de Turisme (Generalitat de Catalunya).

En el marc d’aquest important esdeveniment, Hotel Tapa Tour ve a reforçar la visibilitat de la gastronomia hotelera amb una proposta d’oci enogastronòmic que posa l’accent sobre la tradició, el producte local, la innovació gastronòmica i la sostenibilitat.

ELS ANTECEDENTS D’HOTEL TAPA TOUR

Hotel Tapa Tour neix a l’entorn de Poblenou Urban District, una associació sense ànim de lucre que el seu objectiu és donar visibilitat a la comunitat creativa del districte de Sant Martí. La primera edició, a nivell de districte, es va celebrar el dissabte 21 de març de 2015, coincidint amb el Open Day organitzat per aquesta associació.

Van participar vuit hotels de Poblenou: Hotel Barcelona Princess, Hotel Barceló Atenea Mar, Meliá Barcelona Sky, Novotel Barcelona City, Hotel Silken Diagonal Barcelona, Twentytú High Tech Hostel, Sallés Hotel Pere IV i Hotel H10 Marina Barcelona.

La bona acollida per part d’hotelers, públic i mitjans ens va animar a exportar el projecte, no només a nivell local, sinó també nacional.

HOTEL TAPA TOUR BARCELONA

PRIMERA EDICIÓ

del 6 al 17 d’abril

www.hoteltapatour.com

Hastag: #HotelTapaTour