IF (L’ÚLTIM DESIG) CIA VERO CENDOYA (del 25 de gener al 18 de febrer) SALA ATRIUM

IF (L’ÚLTIM DESIG) 
CIA VERO CENDOYA

SALA ATRIUM
Del 25 de gener al 18 de febrer

Vero Cendoya presenta el seu darrer espectacle IF (L’últim desig)a la Sala Atrium de Barcelona, una comèdia satírica inspirada en un text de la periodista i escriptora Natza Farré
La companyia Vero Cendoya presenta a la sala Atrium el seu darrer espectacle de dansa – teatre IF (L’últim desig) dirigit per la pròpia Vero Cendoya, inspirat en un text de la periodista i escriptora Natza Farré i creat i interpretat per Vero Cendoya, Alba Florejachs i Gloria Sirvent.

Després del gran èxit de la seva anterior proposta, La Partida, la peformer, coreògrafa i pintora proposa una comèdia negra, àcida, que tracta en to satíric temes tabú de la més ferotge normalitat. 

L’espectacle IF (L’últim desig) es presentarà a la sala Atrium del 25 de gener al 18 de febrer. La companyia després seguirà a la cartellera de la ciutat amb el seu multipremiat La Partida, que es podrà veure per primer cop en un recinte tancat. Serà al Mercat de les Flors del 23 al 25 de febrer. 

IF (L’últim desig) és un espectacle de dansa – teatre dirigit per Vero Cendoya i inspirat en un text de la periodista i escriptora Natza Farré.

Després del gran èxit de la seva anterior proposta, La Partida (Premi de la Crítica 2015, Premi Moritz de Fira de Tàrrega 2015 i finalista als Premis Max a Millor Coreografia i Millor Espectacle de Carrer), la performer, coreògrafa i pintora Vero Cendoya presenta IF (L’últim desig), amb creació i interpretació d’Alba FlorejachsGloria Sirvent i ella mateixa.

Tres dones, tres germanes, tornen al càmping on varen passar els estius de la seva infantesa amb el propòsit de complir l’ultim desig de la seva mare: ser enterrada al lloc on han compartit tants moments. L’escenari convertit en un decadent càmping intemporal. Un univers en el qual el moviment i la paraula es barregen d’una manera total, al servei d’una dramtúrgia centrada en el tema dels desitjos.

IF (L’últim desig) és una proposta en to de comèdia àcida, amb un humor que toca extrems; entre la sensibilitat que només la poètica del moviment pot reflectir i la quotidianitat més immediata que empodera la paraula.

Vero Cendoya reuneix un equip de luxe per a construir IF (L’últim desig): els escenògrafs Sebastià Brosa i Sergi Corbera, el disseny de llums de la Sylvia Kuchinow, el vestuari de la Laura Garcia i la creació i interpretació compartida amb l’Alba Florejachs i la Gloria Sirvent.

IF (L’últim desig) està Inspirat en la estètica i continguts de l’oníric món del pintor Mark Rydeni amb referències al cinema de Wess Anderson. Els textos i la dramatúrgia de la periodista i escriptora Natza Farré serveixen de punt de partida per una comèdia negra, amb to satíric, que tracta temes tabú des de la més ferotge normalitat.

Vero Cendoya
Vero Cendoya (Barcelona, 1976) combina la seva carrera com a creadora, intèrpret i pintora. Ha estudiat dansa i teatre a l’Institut del Teatre de Barcelona, la Trisha Brown Dance Company i el Movement Research de Nova York, entre d’altres. Va crear la seva pròpia companyia l’any 2008. Des dels seus inicis es caracteritza per la col·laboració amb artistes d’altres disciplines, com el teatre, la pintura, la música o la poesia.

Ha treballat com a ballarina amb companyies nacionals com Sol Picó, Mar Gómez o Cobosmika i internacionalment ha treballat a diverses companyies d’Israel, Itàlia i Alemanya. Així com també ha treballat com actriu en muntatges teatrals.

Col·labora com a assesora de moviment i coreògrafa en projectes teatrals de directors com Blanca Portillo, Carol Lopez o T de Teatre, entre molts d’altres.

Els seus espectacles s’han presentat a teatres i festivals d’Espanya, Itàlia, Alemanya, República Txeca,  Argentina, Xile, Salvador, Països Baixos, Suècia, Portugal, França, Bèlgica, Anglaterra, la Xina i Taiwan.

da59526b-09e4-4f83-8750-e1957c5e4c87

SALA ATRIUM
c/ Consell de Cent, 435, 08009, Barcelona

IF (L’ÚLTIM DESIG) 
CIA. VERO CENDOYA

Del 25 de gener al 18 de febrer
De dimecres a dissabte a les 20.30h i diumenge a les 19.00h
Dansa – teatre. Espectacle en català i castellà. 70 minuts

Venda d’entrades: Sala Atrium