Il·lustracions per a una Barcelona antimasclista (25 de novembre)

Il·lustracions per a una Barcelona antimasclista

ed_facebook_1

 

 

Una vintena d’il·lustradors es fan seu el clam contra les violències masclistes a Barcelona. En el marc del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’Ajuntament de Barcelona ha llançat la campanya “No en deixem passar ni mitja”, en referència als gestos, les paraules i les accions que constitueixen la base de les violències masclistes. La campanya pren vida amb la relectura que n’han fet dinou artistes locals.

Sota la coordinació de la també il·lustradora Júlia Solans (@guisante), cada artista ha abordat lliurement l’encàrrec de reinterpretar la campanya institucional, des de diverses perspectives artístiques. Aquestes mirades noves aborden tots els racons de les violències masclistes, moltes de les quals poden passar desapercebudes i que, gràcies a la lectura artística, agafen més rellevància. El micromasclisme, el control, l’abús i, sobretot, l’apoderament de les dones i el fet d’assenyalar i ridiculitzar les actituds masclistes s’evidencien en la tasca dels il·lustradors.

Totes aquestes il·lustracions estan penjades al web BCN Antimasclista, des d’on es poden descarregar, utilitzar i redifondre per mitjà de les xarxes socials. Totes les imatges se cedeixen obertament amb llicència CC.

Han participat en aquesta iniciativa:

Alfonso Casas @alfonsocasas
Amaia Arrazola @amaiaarrazola
Ana Belén Rivero @ana.belen.rivero
Andrés Requena @requenaoffice
Brusco @brusco
Catalina Estrada @catalinaestrada
Ed Carosia @mistergramed
Elisa Munsó @elisamunso
Flavita Banana @flavitabanana
Georgina Gerónimo @minibloggers
Iván Castro @ivancastrolettering
Jet Defrost @jet_defrost
Joan Negrescolor
La Mandanga (Noemí Rebull) @la_mandanga
Laia Arqueros @laiaarqueros
Maria Corte @mariacorte
Monstruo Espagueti @monstruo_espagueti
Olga Capdevila @olgacapdevila
Sil Bubble @sil_bubble