Inauguració de l’exposició «Actrius catalanes del segle XX» 26 d´octubre

Inauguració de l’exposició «Actrius catalanes del segle XX»

9-Rosa-Maria-Sarda350x243

 

 

 

 

 

 

 

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i la presidenta de la Diputació de Barcelona i de l’Institut del Teatre, Mercè Conesa, inauguraran l’exposició «Actrius catalanes del segle XX» el dilluns 26 d’octubre, a les 19.30 hores, al Jardí del Palau Robert.

També intervindran en aquest acte el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i els comissaris de la mostra, Joan Casas i Joaquim Noguero.

L’exposició, organitzada per la Generalitat de Catalunya i l’Institut del Teatre, es pot visitar del 27 d’octubre al 27 de març. Joan Casas i Joaquim Noguero en són els comissaris. «Actrius catalanes del segle XX» posa en relleu el protagonisme del col·lectiu de les actrius a l’escena durant el segle XX. Un fenomen contemporani que es vincula amb la modernitat, una manifestació cultural bàsicament occidental. L’exposició s’organitza temàticament en set apartats: Lluminós calidoscopi; Amb veu d’actriu; Personatges, el valor de la màscara; Un segle en deu imatges; Magatzems d’il·lusions; Premsades en paraules, i Flash back.

Finalitzat l’acte inaugural, es representarà l’espectacle Les dones flor, a càrrec d’alumnes i graduades de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre, amb la direcció de Carles Salas