INFINITA MUJER COCOLIA CREATIVE STUDIO 3, 4 i 5 DE JULIOL

INFINITA MUJER
3, 4 I 5 DE JULIOL

COCOLIA CREATIVE STUDIO
C/ MONTALEGRE, 48. BARCELONA

Artig Gallery presenta ‘Infinita Mujer’, una exposició conjunta de Martina Matencio i Mireia Ruiz
Serà la primera vegada que aquestes dues artistes col·laboren juntes en una exposició i podrà visitar-se només tres dies, el 3, 4 i 5 de juliol.

Artig Gallery presenta una selecció comisariada de pintures, collages i escultures de Mireia Ruiz, i una selecció de fotogtrafías emmarcades i d’edició limitada de Martina Matencio.

‘Infinita Mujer’ vol mostrar la força amagada en l’aparent fragilitat femenina i ressaltar l’honestedat en la creació artística, des d’una mirada contemporània, femenina i inclusiva.

‘Infinita Mujer’ és una exposició col·lectiva, comisariada per la galeria digital Artig Gallery, de la fotògrafa Martina Matencio i la pintora i polifacètica dissenyadora Mireia Ruiz, dues artistes barcelonines que han aconseguit un gran èxit professional retratant la seva realitat d’una manera molt personal i atípica. Per a ambdues el valor agregat de l’art és la possibilitat que té de tocar als altres, amb la qual cosa fan gran èmfasi en la comunicació del seu procés creatiu i inspiren dia a dia als seus milers de seguidors a les seves xarxes socials (més de 300.000 seguidors entre totes dues). És la primera vegada que aquestes dues artistes col·laboren juntes en una exposició i podrà visitar-se només tres dies, el 3, 4 i 5 de juliol Cocolia Creative Studio, situat a el carrer Montalegre 48 de Barcelona.

‘Infinita Mujer’ vol explicar la història de dues artistes el leitmotiv de les quals ha estat sempre la passió. Des de l’abstracció més onírica, fins a la figuració poètica, tant la Martina com la Mireia veuen en l’art un mitjà en el qual retratar la nostra realitat i influenciar-nos profundament. Juntes per primera vegada en una exposició, les artistes ens enlluernen amb la seva alta qualitat tècnica i efusiu missatge social.

L’exposició vol reinventar el concepte de feminisme, mostrar la força amagada en l’aparent fragilitat femenina així com l’amor per l’art, com el motor més fort per a impulsar una carrera exitosa i fructífera. Parteix del concepte de l’amor en l’art i l’honestedat en la creació artística, des d’una mirada contemporània, femenina i inclusiva. L’exposició és un retrat de l’amistat entre dues fortes dones la influència de les quals és real, tant per als seus seguidors com per a les milers de vides que toquen a través del seu art.

Totes les obres exposades podran adquirir-se. El dimecres 3 de juliol entre les 18h i les 19h l’exposició obrirà les seves portes només per a mitjans de comunicació. A partir de les 19h ja estarà oberta al públic amb un còctel de benvinguda i la presència de les dues artistes. S’invitarà als assistents a una copa de Champagne Ruinart patrocinada per Champagne Ruinart.

El paper de la dona en l’art ha estat qüestionat al llarg de la història i ha evolucionat grandiosament a una realitat en la qual cada vegada més la dona és una part activa del món de l’art contemporani, no només sota el nom de muses, sinó d’artistes, curadores, mecenes, educadores, col·leccionistes i models a seguir.

Ja en els anys 80 les famoses “Guerrilla Girls” proposaven una inclusió de la dona com a part activa de la societat artística. Avui dia, i des d’una perspectiva menys rupturista, la dona combat batalles tàcites per a arribar a ser reconeguda i reeixida en un món tan competitiu com ho és el de l’art.

Artig Gallery presenta una selecció comisariada de pintures, collages i escultures de l’artista Mireia Ruiz. També coneguda com @MIREIAYSUSCOSAS, Mireia és una artista polifacètica l’obra de la qual es basa en el color i la geometria per a crear realitats paral·leles que ens generin alegria i emoció davant un món a vegades fred i comercial. Mireia ha col·laborat amb grans marques com Bimba&Lola, Cordonne, Reebok, Tous, Absolut i imparteix classes de Creativitat en l’Institut IDEP de Barcelona.

Martina Matencio, també coneguda pel seu compte d’Instagram @LALOVENENOSO, ens fascinarà amb una selecció de les seves càlides i delicades imatges, que retraten el poder amagat en la fragilitat femenina. Les imatges d’edició limitada de Martina creen un ambient sensual i nostàlgic, que ens convida a reflexionar en la bellesa de la feminitat.

ARTIG GALLERY

Artig Gallery és una galeria online d’art emergent, amb seu a Barcelona, comissariada per experts i fundada per Greta Schindler i Gemma Comabella. El projecte, creat en col·laboració amb creadors i entusiastes de l’art, persegueix l’objectiu de promoure artistes emergents i contemporanis, oferint una plataforma on poder representar-se a si mateixos i el seu treball artístic. A Artig Gallery s’hi pot trobar art contemporani, autèntic i d’alta qualitat a preus assequibles: pintura, escultura, fotografia d’edició limitada, il·lustració i mitjans mixtos, creats per artistes internacionals joves i emergents els qui creuen que són el futur del discurs de l’art internacional.

Els artistes representats per Artig Gallery són acuradament seleccionats per un equip de comissaris i curadors. A la plataforma joves promeses poden exposar i oferir el seu art a un públic internacional ampli interessat tant per l’estètica, el valor comercial i el missatge que s’amaga darrera de cada obra d’art. Així mateix, estan presents en fires d’art internacionals com AQUA durant l’Art Basel Miami i JustMad a Madrid i creen exposicions d’art fora del seu context habitual, col·laborant amb espais com Galeries Lafayette Berlin, Odetta Gallery Brooklyn Nova York, Soho House Group, Espai 88 Barcelona, o Cocolia Creative Studio, entre molts altres. Només ofereixen art que els apassiona i treballen mà a mà amb reconegudes universitats i institucions d’art per a descobrir i donar suport prodigiosos artistes i projectes.

INFINITA MUJER
COCOLIA CREATIVE STUDIO
3, 4 i 5 DE JULIOL
C/ MONTALEGRE, 48. BARCELONA

ENTRADA GRATUÏTA

HORARIS: 
Dimecres 3 de juliol, de 19h a 21h
Dijous 4 i divendres 5 de juliol, d’11 a 21h

MÉS INFO