ISABEL ROCATTI. EL MÒBIL DE LA PINTURA (8 d´abril) Casa de Cultura Les Bernardes de Salt

Imatge-postal

Inauguració el 8 d’abril a les 20h. Amb la presència de l’actriu.

Casa de Cultura Les Bernardes de Salt (Gestionada pel Consell Comarcal del Gironès)

Inauguració el 8 d’abril a les 20h. Amb la presència de l’actriu.
Horari de visites: de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 21:00

Espai

Sala Sant Jordi

Adreça: C/ Major, 172
Cp: 17190 Salt

Més info aquí http://bernardes.cat/1216-2/

Retrobament feliç.

Per mi ha estat una agradable sorpresa retrobar la pintura com a eina d´expressió. Ja a l´adolescència, volia fer Belles Arts degut a la inclinació natural de tenir un carbonet a les mans i dibuixar tot el que m´impactava. Amb tot, la vida em va acabar portant a les Arts Escèniques, camí que continuo transitant i que considero, també, una font essencial de creixement personal.

Descobrir el QuickMemo incorporat al meu mòbil va ser la clau que tornà a obrir el pany del desig… Aquesta joguina, malgrat tot, té les seves limitacions: una paleta de 16 colors, quatre gruixos de línia, i un “esborrar” i “desar” definitius, és a dir, que aquestes pintures estan fetes d´una “atacada” i sense retocs. Cada una d´elles respon a una única intenció i a una única respiració: son l´expressió del sentiment o la sensació pura d´un instant concret. En aquest sentit, podem parlar de gestalts acabades, de processos de satisfacció d´una necessitat acomplerts. El criteri seguit a l’hora de “desar” era la satisfacció interior, la pau aconseguida… Durant el procés, rarament pensava en la forma, en la figura que expressaria la sensació: el dit puntejava, traçava línies o escollia colors seguint tan sols l´impuls de l´emoció sentida.

Si no hagués estat per la determinació d’en Robert Fàbregas, mai no hagués pensat en compartir aquesta mena d´interioritat, així que amb tota la humilitat desitjo que gaudiu d’aquesta experiència.

Isabel Rocatti Campos (Burjassot, València,1958)