Jamboree celebra el 40 anniversari de Fresh Sound Records 26 i 27 de maigJamboree celebra el 40 l’anniversari de Fresh Sound Records i els 30 anys del seu segell Fresh Sound New Talent a finals de mes

El dia 26 al migdia hi haurà un col·loqui obert dedicat a tots dos anniversaris, i al vespre hi haurà una irrepetible sessió musical que presentarà formacions i projectes com a mostra del talent més jove de l’actual jazz londinenc, que desembocarà en una jam que aplegarà alguns dels grans noms de la nostra escena

Al dia següent aquesta mateixa formació de 10 musics anglesos, liderats pel compositor i director Alex Merrit, interpretaran Common Threats, un doble disc creat ex profeso per a culminar la celebració

Els dies 26 i 27 de maig celebrem a Jamboree el 40 anniversari de Fresh Sound Records i els 30 anys del seu segell Fresh Sound New Talent. Amb dos concerts i un col·loqui obert, dedicats a commemorar ambdós anniversaris, amb la participació figures internacionals, músics de referència del catàleg, periodistes especialistes de França, EEEUU, Regne Unit i del nostre país, així com altres professionals i col·laboradors del segell.  
 
Jordi Pujol Baulenas crea Fresh Sound Records ara fa 40 anys, construïnt un dels catàlegs de referència internacional pel que fa a la edició i reedició de grans obres discogràfiques dins la història del jazz. Un segell amb el que ha recuperat i documentat treballs descatalogats i publicat enregistraments i versions inèdites. Deu anys més tard crea el segell Fresh Sound New Talent, amb el que ha editat més de 600 enregistraments. Entre aquests, els primers treballs de Brad Mehldau, The Bad Plus, Kriss Davis, Jorge Rossy, Lluís Vidal, Ethan Iverson, Ambrose Akinmusire, Robert Glasper, Carme Canela, Kurt Rosenwinkel, Gorka Benitez o Gulia Valle, entre molts d’altres. Un catàleg que ha esdevingut visionari i descobridor de nous talents, tant als EEUU com a Europa, i un impulsor de l’escena de Barcelona, que ha connectat amb la d’altres ciutats i païssos i projectant-la internacionalment.   
 
El 26 de maig i sota el nom Fresh Sound Stories, celebrarem un primer acte commemoratiu, que consistirà en un col·loqui obert amb Jordi Pujol, moderat per Josep Mestres (programador de Jamboree) i en el que, entre d’altres, hi participaran periodistes com Roger Roca, Carlos Pérez Cruz, Olga Ábalos, Martí Farré, Kevin Le Gendre (Jazzwise), Daniel Yvinek (Jazz Magazine), Alex Dutilth (France Musique), Marc Mayers (JazzWax), així com alguns dels músics més identificats amb el segell i colaboradors de Fresh Sound. Aquest col·loqui no vol ser tan un homenatge o reconeixement (que ho serà evidentment) sinó més aviat una conversa on tots aprendrem i coneixerem millor la trajectoria d’un dels catàlegs que documenten millor el jazz que s’ha fet els darrers 30 anys.  
 
El mateix divendres 26 de maig al vespre, un grup de young lions de l’escena britànica es combiarà amb alguns dels jazzmen del nostre país, tots ells representatius del catàleg de Fresh Sound.  
 
Finalment, el dissabte 27 de maig, el Fresh Sound Ensemble (creat a Londres espressament per aquest anniversari) presentarà el disc Common Threads, encàrrec de FSNT al saxofonista, compositor i conductor Alex Merrit. La formació estarà formada per: Sam Braysher (saxo alt), Ronan Perrett (alto sax), Alex Merritt (saxo tenir), Adele Sauros (saxo tenor), Michael Chillingworth (saxo tenor i clarinet baix), Steve Fishwick (trompeta), Tom OIllendorff (guitarra), John Turville (piano),  Conor Chaplin (contrabaix) i Jay Davis (bateria). 
 
Guardonat en diverses ocasions aquests darrers anys, per exemple per l’Academie du Jazz francesa o l’Academie Charles-Cross, Pujol ha rebut també la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona o el reconeixement de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna. Amb aquests dos dies d’anniversari, la sala Jamboree i el conjunt dels que participaran als actes de celebració, rendiran un tribut i reconeixement al treball i trajectòria de l’equip deFresh Sound Records i especialment del seu creador.

40 anniversari de Fresh Sound Records 
programa

26/5 – 12h – Jamboree · SALA3 

30 anys de FSNT · Fresh Sound Stories 
Obrim l’anniversari dels 30 anys de Fresh Sound New Talent, amb una conversa amb Jordi Pujol. Un coloqui obert amb periodistes, col·laboradors, alguns del músics emblemàtics del catàleg, professionals del sector i amics del segell. Una oportunitat per conéixer més d’aprop el segell que ha documentat el jazz dels darrers 30 anys, esdevenint un catàleg de referència internacional, descobridor de nous talents tant als EEUU com a Europa i que ha connectat l’escena de Barcelona amb la d’altres ciutats i païssos, projectant-la internacionalment. 
 
26/5 – 19 i 20:30 – Jamboree · SALA1 
30 anys de FSNT · London-Barcelona Fresh Sound Reunion  

Dins dels actes d’anniversari dels 30 anys de Fresh Sound New Talent, viurem a Jamboree una primera nit irrepetible on els young lions de l’escena del jazz londinenc, es reuneixen amb alguns dels jazzmen més actius de Barcelona. Un concert en el que gaudirem de diverses formacions i projectes en una sola nit, integrant-se finalment en una jam d’altura tan inèdita com imprevisible. 

Alex Merritt saxo tenor, Steve Fishwick trompeta, Sam Braysher saxo alt, Adele Sauros saxo tenor, Ronan Perrett saxo alt i clarinet, Michael Chillingworth saxo tenor i baix clarinet, John Turville piano, Tom Ollendorffguitarra, Conor Chaplin contrabaix, Jay Davis bateria.
 

27/5  – 19 i 20:30 – Jamboree · SALA1 
30 anys de FSNT · Fresh Sound Ensemble – Common Threads 

Una formació creada especialment per celebrar l’anniversari del segell Fresh Sound New Talent, amb una desena de nous talents de l’escena del Regne Unit. Common Threads és el resultat de l’encàrreg de Jordi Pujol a Alex Merrit (compositor i director d’aquest doble disc d’anniversari). Una formació on ressalta l’esperit jazzístic de tots els seus membres, amb composicions escrites pels diferents integrants de l’ensemble, i on la imaginació, originalitat i qualitat artística (també en l’orquestració) assoleixen un resultat sorprenent. 
 
Alex Merritt saxo tenor, Steve Fishwick trompeta, Sam Braysher saxo alt, Adele Sauros saxo tenor, Ronan Perrett saxo alt i clarinet, Michael Chillingworth saxo tenor i baix clarinet, John Turville piano, Tom Ollendorffguitarra, Conor Chaplin contrabaix, Jay Davis bateria.