Jamboree et convida a arrencar el 2023 de la millor manera: amb música!


 
Aquest mes de gener ens visitaran artistes de la mida de Dave KikoskiAbe Rábade Bcn Trío,Mathieu des Longchamps & Iscle DatziraLos Saxos del AvernoBarcelona Big Blues Band & Saxorama i Mikkel Ploug
 
La sala Jamboree ens convida a arrencar l’any amb un complert mes de gener carregat de recomanacions, com l’estil al piano de Dave Kikoski, descobrir el directe d’Abe Rábade, el folk-jazz amb aires llatins del duetLongchamps & Datzira, ballar amb l’r&b amb tocs llatins i rock de Los Saxos del Averno, gaudir de la contundència saxofònica de Barcelona Big Blues Band & Sax-o-rama i  
 
DAVE KIKOSKI 
Dimarts 3 de gener 
19 i 20.30h 


 
Dave Kikoski és un dels grans pianistes de jazz des que es va incorporar a l’escena de Nova York, a començaments dels 80. D’aleshores ençà, ha fet feina amb figures de l’altura de Roy Haynes, Bob Berg, Randy Brecker, Billy Hart i un llarg etcètera. Com a intèrpret, atresora un estil propi, excels, assaonat amb un swing extraordinari i amb arrels a la tradició del post-bob, entre altres escoles. Al Jamboree, a on va triomfar amb Wayne Escoffery a la darrera edició del Mas i Mas Festival, oferirà un repertori de temes propis, de McCoy Tyner i d’un altre tòtem: Chick Corea. L’any 23 arrenca sens dubte amb una actuació de traca i mocador. 
 
Aquí en trobeu una mostra: 
https://youtu.be/5I886TkoEz8 
https://youtu.be/XQZ27Rgbcq4 
 
ABE RÁBADE BCN TRÍO 
Divendres 6 de gener 
19 i 20.30h 
 
Abe Rábadepiano 
David Mengualcontrabaix 
Gonzalo del Valbateria 
  
El pianista i compositor Abe Rábade (Santiago de Compostel·la, 1977) és un dels grans noms del jazz ibèric, un músic vinculat tant a les molt reeixides escenes de Galícia i Portugal, com a les de la resta de la península. Un bon exemple és el grup amb el qual actuarà al Jamboree. Rábade ha compost més de 200 peces a cavall del jazz, la música clàssica, l’experimental i la tradicional. Ha col·laborat amb grans figures del jazz i ha actuat en països de tot el món. I malgrat el seu currículum de traca i mocador, han estat poques les vegades que l’artista ha recalat a la nostra ciutat. Aquesta és doncs una oportunitat magnífica per descobrir, en viu i en directe, al cor de Barcelona, l’art d’aquest músic extraordinari. Un autèntic regal de reis. 
 
Aquí en trobeu una mostra: 
https://youtu.be/ul_xaMAcWnQ 
 
MATHIEU DES LONGCHAMPS & ISCLE DATZIRA 
Divendres 13 de gener 
19 i 20.30h 


 
Mathieu Des Longchampsveus i guitarra 
Iscle Datzira saxos 
  
Dos grans creadors de l’escena europea actuen a duet al Jamboree en un concert presidit per l’heterodòxia estilística. Format a la pedrera de la Sant Andreu Jazz Band, i als conservatoris del Liceu, Amsterdam i Toulouse, el saxofonista barceloní Iscle Datzira és un músic amb una marcada personalitat pròpia, a cavall del jazz, la música experimental i altres gèneres. Per la seva banda, Mathieu des Longchamps destaca com a guitarrista i compositor a l’escena de París. Nascut a Mont-real, practica un estil de folk amb aires llatins, assolit en les seves estades a països com ara Panamà, l’Argentina, l’Uruguai i Espanya. Les seves influències van de Patrick Watson a Bob Dylan, passant per Jorge Drexler i Carlos Gardel. 
 
Aquí en trobeu una mostra: 
https://youtu.be/Z_5FLun19xw 

SAXORAMA – LOS SAXOS DEL AVERNO 

Divendres 27 de gener 
19 i 20.30h 
 
Adrián Costaveu i guitarra 
Chavi Ontoriateclats i cors 
Dani Niñosaxo baríton 
Diego Jiménezsaxo tenor 
Luis Verdesaxo alt 
Miguel Benito “PT” bateria 
 
Des de les entranyes de l’inframon, s’escolta el ressò d’aquest endimoniat combo saxofònic que continua bufant amb força des del llançament de ‘Roasted Sinner’ (2017), el seu disc de debut. Avui ja compta amb tres singles més, ‘Voodoo Shoes’, ‘Devil Inside’ i ‘Beatman’, un munt de concerts i reconeixements i una bona legió de seguidors. El so d’aquest grup parteix del r&b dels 50 per a cuinar a foc lent les seves cançons. El seu estil és una mena de r&b cavernós, flamejat amb tocs llatins altes dosis de rock que destrossen les sabates del públic. Tal vegada haureu gaudit del seu vessant com a secció de vents de Julián Maeso, Pájaro, The Limbos, Vinila Von Bismark i altres artistes. Tanmateix, no haureu tastat mai les autèntiques flames de l’Avern fins els escolteu en solitari. 
 
Aquí en trobeu una mostra: 
https://youtu.be/IkgsXt-R59c 
https://youtu.be/yOpyOnpe4U8 

BARCELONA BIG BLUES BAND & SAXORAMA 
Dissabte 28 i diumenge 29 de gener 
19 i 20.30h 


 
Ivan Kovacevic contrabaix i conducció 
Duska Miscevic, Ignasi Poch saxo alt 
Pol Padrós, Nil Mujal saxo tenor 
Nuria Vitó saxo bariton 
Jaume Torné, Victor Verges trompeta 
Aram Montagud, Miguel Berenguer trombó 
Federico Mazzanti piano 
Héctor Martínugui Julià bateria 
 
El Jamboree acull un encontre anual de grans saxofonistes nacionals i internacionals de rhythm’n’blues conegut com a Sax-o-rama. Amb el segell personal que atresora, la Barcelona Big Blues Band capitaneja aquesta sessió única. El repertori del concert inclou grans temes dels anys 40 i 50, una època en la qual el saxofon era la veu principal dels salons de ball. Un espectacle sens dubte molt recomanable! 
 
Aquí en trobeu una mostra: 
https://youtu.be/LWBv6yHZPF8 
https://youtu.be/V4LVYonE90U 
 
MIKKEL PLOUG 
Dimarts 31 de gener 
19 i 20.30h 


Mikkel Ploug guitarra 
Jeppe Skovbakke contrabaix 
Sean Carpio bateria 
 
D’ençà que va editar el seu primer àlbum amb el segell barceloní Fresh Sound, el 2006, el danès Mikkel Ploug ha voltat per mig món amb el seu grup, completat per Jeppe Skovbakke, al contrabaix, i Sean Carpio, a la bateria. El trio ha recalat en més de vint països —EUA i el Brasil, entre d’altres—, interpretant el repertori melòdic, en constant evolució, d’un músic que ha seduït a Loren Stillman i Mark Turner, amb qui va oferir dos concerts memorables al Jamboree (2008 i 2012). No us perdeu la visita  d’un nom imprescindible de l’escena europea i, sobretot, de la guitarra de jazz contemporània.  
 
Aquí en trobeu una mostra: 
https://youtu.be/eSHAftjOlko 
https://youtu.be/jPtqcaIJVOE