Jazz de primavera, a CaixaForum Barcelona (a partir del 14 de maig)

 

 

L’Obra Social ”la Caixa” inaugura un nou cicle de concerts a l’aire lliure en col·laboració amb el Taller de Músics i on es donarà cabuda a una àmplia diversitat d’aproximacions al jazz des de diferents estils musicals

 

 

Jazz de primavera,  a CaixaForum Barcelona

 

 Eva Fernández_foto juan miguel morales (2)

Amb l’arribada de la primavera, l’Obra Social ”la Caixa” decideix treure l’escenari a l’aire lliure per presentar el nou cicle de concerts Jazz de primavera. Una nova aposta en col·laboració amb el Taller de Músics que omplirà el Pati Anglès de CaixaForum Barcelona d’una àmplia diversitat d’aproximacions al jazz.

 

Amb la voluntat d’acostar diferents gèneres musicals al públic, CaixaForum Barcelona ofereix de forma gratuïta propostes atractives i sorprenents pensades perquè els oients s’endinsin en diferents mons sonors i visquin una experiència musical més directa.

 

El cicle de concerts Jazz de primavera, que tindrà lloc entre el 14 de maig i el 18 de juny, aplegarà conjunts de jazz com The Mellow Sound (14 de maig), Threejay & Eva Fernández (21 de maig –concert integrat dins la Nit dels Museus a les 21, 22 i 23h-), Sloppy Beats (28 de maig), Jacaranda (4 de juny), Marc Martín Quartet (11 de juny) i Saphie Wells & The Swing Cats (18 de juny).  

 

 

 

El cicle de concerts Jazz de Primavera tindrà lloc a CaixaForum Barcelona (av. de Ferrer i Guàrdia, 6-8), del 14 de maig al 18 de juny de 2016.

 

 

 

 

CONCERTS

 

Dissabte 14 de maig, 20 h

The Mellow Sound

Jazz

 

Antonio Navarro, veu

Aida Ten, piano

Valentín Rodríguez, contrabaix

Denis Suárez, bateria

 

«The Mellow Sound» neix a la ciutat de Barcelona l’any 2012. Format per quatre músics de procedència molt diferent i fruit d’un interès comú pel jazz i la música moderna. El jove quartet enfoca el jazz des d’una perspectiva fresca, amb temes propis, majoritàriament, però amb una forta base del jazz més clàssic sense abusar dels estàndards típics, ni recórrer als clixés més evidents, el resultat és un és subtil, agradable i atraient.

 

 

 

Dissabte 21 de maig, 21, 22 i 23 h

Threejay & Eva Fernández

Jazz (concert dins la Nits dels Museus)

 

Joan Solana, piano

Josep Colls, baix elèctric

Joan Carles Marí, bateria

Feat. Eva Fernández, saxo i veu

 

Frescor, energia, dinamisme i interacció. Una proposta arriscada on els elements més característics són, entre d’altres, les composicions amb colors molt propis, evocant paisatges dignes de bandes sonores. En aquesta ocasió Threejay compta amb la col·laboració especial d’Eva Fernández, saxofonista i cantant, una de les més destacades promeses del jazz català.

 

 

 

 

Dissabte 28 de maig, 20 h

Sloppy Beats

Funk / Jazz

 

Sebastià Burguera, guitarra elèctrica

Pol Padrós, saxo

Daniel Prat, teclats

Fredi Gutierrez, baix elèctric

Jose Luis Garrido, bateria

 

Sloppy Beats neix l’any 2010 fruit de l’interès i passió de Frederic Gutiérrez, Jose Luis Garrido i Sebastià Burguera per la música moderna improvisada. Amb la incoporació més endavant del saxo tenor Pol Padrós i del teclista Daniel Prat llençan el seu primer disc l’any 2014, on el jazz, el rock i el funk es combinen de forma natural i divertida.

 

 

 

Dissabte 4 de juny, 20 h

Jacaranda

Música popular brasilera (homenatge a Noel Rosa i Cartolà)

 

Rocío Faks, veu

Yeray Hernández, guitarra i cavaquinho

Pedro Bastos João, guitarra

Jonas Santana, pandeiro

 

Entendre la música popular brasilera actual és entendre un gènere musical com el choro, música popular amb més de 120 anys d’existència. Un homenatge utilitzant les composicions d’aquests grans autors brasilers de mitjans del segle XX.

 

 

 

 

 

 

 

Dissabte 11 de juny, 20 h

Marc Martín Quartet

Jazz

 

Marc Martín, piano

Jaume Ferrer, saxo tenor

Joan Pastor, contrabaix

Jordi Pallarés, bateria

 

Marc Martin és integrant de diversos grups de jazz, inclòs el seu propi trio, inspirat en els trios d’Oscar Peterson, Monty Alexander i Ahmad Jamal, en el què es barregen a la perfecció els preceptes formals del gènere jazzístic i la frescor i desimboltura de la joventut. En aquesta ocasió, el trio comptarà amb la col·laboració especial de Jaume Ferrer al saxo tenor, destacat solista de la Sant Andreu Jazz Band.

 

 

 

Dissabte 18 de juny, 20 h

Saphie Wells & The Swing Cats

Swing / Jazz

 

Saphie Wells, veu

Marc Masagué, guitarra

Alejandro “Wassylli” Granados, contrabaix

Joan Subirats, saxo

 

Saphie Wells & The Swing Cats ens presenta un repertori de Swing recordant temes clàssics del Jazz en un format acústic i original. Billie Holiday, Ella Fitzgerald o Chet Baker són alguns dels músics als que aquesta banda fa tribut.

 

 

 

 
Jazz de primavera
 
Del 14 de maig al 18 de juny de 2016

 

CaixaForum Barcelona

Av. de Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona

 

Concerts:

The Mellow Sound: dissabte 14 de maig, 20.00 h

Threejay & Eva Fernández: dissabte 21 de maig, 21.00, 22.00 i 23.00 [ÍVV1] h

Sloppy Beats: dissabte 28 de maig, 20.00 h

Jacaranda: dissabte 4 de juny, 20.00 h

Marc Martín Quartet: dissabte 11 de juny, 20.00 h

Saphie & The Swing Cats: dissabte 18 de juny, 20.00 h

 

Activitat gratuïta

 

Informació entrades: www.barcelona.caixaforum.com

 

Servei d’Informació de l’Obra Social ”la Caixa”

Tel. 902 22 30 40

De dilluns a diumenge, de 9 a 20 h

www.obrasocial.lacaixa.es

 

 


 [ÍVV1]Jo igualaria formats, sigui com sigui