ActividadesActualidadFin de semanaMúsicaPlanazos finde

Joan Miquel Oliver presenta ‘Electronic Devices’ al Razzmatazz 25 de novembre


Joan Miquel Oliver presenta Electronic Devices en concert a Barcelona aquest dissabte 25 de novembre al Razzmatazz
El nou LP en solitari d’un dels líders d’Antònia Font està a la venda des de primers d’octubre i es presentarà a València (Loco Club) l’endemà, 26 de novembre, i a Londres el 8 de desembre (Nell’s).
Entrades a la venda:www.joanmiqueloliver.cat
Pots escoltar el nou LP aquí

 Electronic Devices (Oigo Discos, 2023) és el setè LP en solitari de Joan Miquel Oliver, que va sortir a la venda el passat 6 d’octubre i que ara arriba a Barcelona en concert únic, després de la seva estrena a Mallorca (Porreres) el passat dia 11 d’aquest mateix mes. El proper dissabte 25 de novembre, a les 21 h, la sala Razzmatazz acollirà l’estrena peninsular d’aquest nou treball en el marc del Cruïlla de Tardor. Les entrades es poden adquirir aquí.

L’endemà de la presentació a Barcelona, Oliver viatjarà fins a la sala Loco Club de València, el diumenge 26, per oferir el seu pop més singular, abans de viatjar al Nell’s de Londres per consolidar amb aquesta proposta renovada i original el seu debut internacional.

El cantant i guitarrista mallorquí convida al públic a un viatge pop que explora, a través de 10 cançons, els dos extrems del gènere i un llarg espectre de mitges tintes. L’àlbum -del qual s’han produït a més dos videoclips –Robot mayordomo i Siento Feelings– inclou temes que van des de l’experimental 50 euros, una cançó construïda damunt d’un audio de Whatsapp que el seu amic Javier Dalmau li va enviar per explicar com havia trobat un bitllet al carrer i que, alhora, recorda el treball instrumental dodecafònic que Oliver va publicar en plena pandèmia; fins a la Viutantera Barra lliure, que es tira de cap dins la més típica cançó pop de caixa de ritmes i sentiments senzills.

El guitarrista i compositor d’Antonia Font, que ha comptat per la portada del disc amb un disseny exclusiu de la pintora Cinta Vidal (https://cintavidal.com),  abraça un ventall elèctric i variat, sòlid i coherent, amb la determinació de dur a les més altes esferes estètiques el gènere pop, és a dir, la música popular moderna.

Sobre Joan Miquel Oliver

El músic i escriptor nascut a Sóller l’any 1974 és compositor, lletrista i guitarrista del grup Antònia Font. Paral·lelament, ha fet carrera en solitari i ja fa més de 15 anys que volta pels escenaris amb discs com Surfistes en càmera lenta(Blau, 2005), Live in Paris (2006), Hansel i Gretel (2007), Bombón Mallorquín (2008), Un quilo d’invisible (2013), Pegasus (2015), Atlantis (2017) i Elektra (2018), Aventures de la nota La (2020), aquests quatre últims amb il·lustracions d’Albert Pinya.

Com a compositor i productor musical, ha treballat amb artistes com Jaume Sisa o Albert Pla, i ha col·laborat en projectes per a la televisió i el cinema. Oliver és llicenciat en filosofia per la UIB i ha publicat el poemari Odissea trenta mil (Lleonard Muntaner, 2002), del qual ha fet una versió musicada amb la formació Drogueria Esperança; la novel·la El misteri de l’amor (Empúries, 2008); l’edició facsímil de documents personals Quadern 2008 (Empúries, 2009); l’obra de teatre Un quilo d’invisible(Empúries, 2013); la biografia novel·lada de l’escalador mallorquí Miquel Riera Setembre, octubre i novembre (L’Altra Editorial, 2014), i la novel·la Alexandra Schneider und ihr Casiotone (L’Altra Editorial, 2018).
 
www.joanmiqueloliver.cat