Joan Vidal Sextet inaugura les Jazz Sessions de L’Auditori amb Revisiting Zarathustra (a partir del 20 de gener)

Joan Vidal Sextet inaugura les Jazz Sessions de L’Auditori amb Revisiting Zarathustra

fotoprojectezaratustra.0 

 

 

 

 

 

La programació de jazz de L’Auditori presenta el 2017 una vintena de propostes amb noms consolidats com Pablo Martínez, Néstor Giménez o Mayte Martín i talents emergents

 

El proper divendres 20 de gener comença la programació de jazz de L’Auditori. Joan Vidal Sextet inaugura les Jazz Sessions amb la presentació del seu nou treball discogràfic: Revisiting Zarathustra (JazzGranollers Records, 2016), l’enregistrament d’una suite de set moviments inspirada en el poema simfònic de Richard Strauss Also Sprach Zarathustra. L’obra s’emmarca en la línia d’encàrrecs inspirats en altres programacions de L’Auditori que es va iniciar fa dues temporades sota el nom de Revisitings. A més del Revisiting Zarathustra aquest any es podrà escoltar l’estrena de Revisiting Granados. Amb motiu el centenari de la mort del compositor lleidetà Enric Granados, L’Auditori ha encarregat al trombonista i cantaor flamenco Pablo Martínez revisitar l’obra «Goyescas» des del prisma del jazz i el flamenco. El tercer Revisiting de la temporada serà Consagració [Rite] que protagonitzarà el guanyador del premi al millor compositor de l’any atorgat per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, Néstor Giménez. Giménez oferirà una nova mirada sobre La Consagració de la Primavera d’Stravinsky que aquest any interpretaran a L’Auditori l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l’Orquestra Simfònica de Ràdio Frankfurt.

 

Les Jazz Sessions de L’Auditori també comptaran amb Mayte Martín i la presentació a Barcelona del seu treball Al flamencoo por testigo. Un nou espectacle en què segueix recuperant cants antics, aportant al flamenco la seva particular filosofia, una estètica artística i musical radicalment diferent. Al maig arribaran Chicuelo i Mezquida, dues personalitats artístiques que encreuaran els seus camins a L’Auditori per retre un homenatge musical al Mare Nostrum, als seus ports i a les seves aigües. I al juny serà el torn de l’Esmuc Jazz Project que presentarà un concert entorn el teclista de jazz i compositor austríac Jose Zawinul.

 

Els nous talents del Jazz a l’Emergents Barcelona Music Festival 2017

 

La programació de jazz de L’Auditori també donarà visibilitat als joves talents en el marc del Festival Emergents amb importants col·laboracions amb l’ESMUC, el Taller de Músics i el Conservatori del Liceu. L’Emergents Barcelona Music Festival és una de les grans novetats de la temporada 2016-2017 de L’Auditori. Aquest festival, que posa en valor el nou talent d’aquí i d’arreu, neix de la temporada de música de cambra i s’estén fins arribar a la música simfònica i el jazz. Emergents integra, a més, les grans institucions del país dedicades a la música: l’OBC, la Banda Municipal de Barcelona, la JONC, Joventuts Musicals de Catalunya, l’ESMUC, el Conservatori del Liceu i el Taller de Músics i ECHO. El festival se celebrarà del 18 al 23 d’abril i pel què fa al jazz portarà a L’Auditori noms com Eva Fernández, Xavi Torres, Lluc Casares, Emilio Martin Quintet, Miquel Mayordomo Trio o el quartet Aurora encapçalat pel cantaor Pere Martínez. La primera cita amb el jazz del Festival Emergents la protagonitzarà l’Esmuc Jazz Project, una formació orquestral estable integrada per estudiants de grau, tant de l’àmbit de Jazz i Música Moderna com de Clàssica i Contemporània, alumni i professors. Enguany, presenten el projecte Univers Ornette relacionat amb la figura del saxofonista i compositor Ornette Coleman.

 

Torna el Vermut Jazz, un clàssic de la música a l’aire lliure

 

Amb l’arribada del bon temps tornarà a L’Auditori el característic escenari a l’aire lliure del Vermut Jazz que enguany se celebrarà del 7 de maig al 18 de juny. Un any més aquesta programació s’organitza juntament amb l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) i per primera vegada comptarà amb la col·laboració de Ciutat Flamencoo, el festival de flamenco del Taller de Músics. Al Vermut Jazz s’hi podran escoltar 7 propostes d’estils diferents dins de la sonoritat del jazz composant una fotografia de l’actual escena del jazz a Barcelona. L’escenari exterior acollirà les actuacions d’artistes com Mathilde Tousaint o Eladio Reinon, entre d’altres.