KIRKO, el darrer espectacle del Circ Històric Raluy, arriba a Barcelona aquest divendres per celebrar la màgia del circ durant les festes de Nadal


Estrenat la tardor de l’any passat, ha recorregut Catalunya i Balears en una gira que han gaudit més de 180.000 espectadors

El gran pallasso italià DAVIS VASALLO, número de barra russa del TRIO BARBARA i el de Mans a Mans dels GERMANS MARTON, són peces clau
d’una proposta que uneix tradició circense i risc en propostes actuals i renovades
 
ESTRENA A BARCELONA: divendres 1.12 a les 19 h

El nou espectacle 2022/2023 “KIRKO L’origen del circ” és un dels més ambiciosos de la companyía Raluy en els seus més de 100 anys d’història. Kirko es una paraula grega, “Κίρκο”, que significà cercle o anell i, en època romama, va ser un préstec del llatí a l’imperi oriental per designar als circs que els romans van construir allà també. Amb aquesta paraula, que ens transporta a l’origen del circ, la companyia Raluy, amb artistes catalans, nacionals i internacionals i sota la direcció de Rosa Raluy, presenta un espectacle que descobreix al gran públic una mica mes aquest misteriós i desconegut món dels artistes nomades.

A partir d’aquest divendres 1 de desembre, i en el seu emplaçament habitual a la ciutat, al Port Vell, en ple Moll de la Fusta, els espectadors de Barcelona i Catalunya descobriran el passat, el present i el futur del circ a través dels números de malabaristes, pallassos, equilibristes i acrobates. 

ELS GERMANS MARTON  ens presenten un número amb la tècnica de Mà a Mà en el qual l’equilibri i la força s’uneixen a la bellesa gràcies a la plasticitat i perfecció dels seus moviments. Per la seva banda, el TRIO BARBARApresenta la Barra Russa, una de les especialitats més arriscades de l’acrobàcia. L’artista Olga Mokahtsova executa de manera impecable salts mortals a diversos metres d’alçada, aterrant en una barra de pocs centímetres de diàmetre controlada pels seus infal·libles companys. Destaquen a KIRKO, els Jocs Ícars de les GERMANES RALUY(Kimberley i Jillian), que pertanyen a la 5a generació d’artistes de la família. El seu extraordinari número, les ha catapultat a l’Olimp dels artistes circenses. Com en totes les propostes de circ, no podria faltar el klown. DAVIS VASALLO és un gran pallasso italià amb una llarguíssima trajectòria internacional.

Descendent de família de circ, cap de cartell del programa televisiu Circo Massimo a les cadenes de Mediaset a mitjans dels 90, ha treballat als circs més importants d’Europa: Estrella del circ RINGLING als Estats Units entre 2013 i 2017 o estrella del circ estable de Moscou el 2018, són només dos exemples que fan de Vasallo un dels grans pallassos del panorama internacional.

Com el darrer espectacle de la compañía, “Vekante” (premi zirkolika al millor espectacle en carpa de Catalunya 2019/2020), “KIRKO” no serà un espectacle convencional si no que, a través de la barreja del circ tradicional i el contemporani, mourà consciències, educarà, sorprendrà i divertirà. 

Tenim com a principal objectiu crear una cultura de circ a Catalunya com ja hi ha a altres països (França, Alemanya o Bélgica), llocs on el circ es al mateix nivell que la òpera, el teatre i la musica en viu.

+ info AQUÍ
Web del circ: https://raluy.com
Venda d’entrades AQUÍ