KRAFTWERK I MANUEL TURIZO COMPLETEN EL CARTELL FINAL DE LA 6a EDICIÓ DEL FESTIVAL JARDINS TERRAMAR DE SITGES del 28 de juliol al 9 d’agost


SE SUMEN ALS NOMS AVANÇATS ANTERIORMENT DE TOM JONES, ZAZ, SARA BARAS, ELS AMICS DE LES ARTS, SUU, MALÚ, NIÑA PASTORI, ZUCCHERO, FANGORIA, NANCYS RUBIAS, BLAUMUT AMB LA JOVE ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BARCELONA, I ANTONIO OROZCO, QUE CLOURÀ EL FESTIVAL EL 9 D’AGOST. 

EL 29 DE JULIOL, LA MÍTICA BANDA ALEMANYA KRATFWERK, PIONERS DE LA MÚSICA ELECTRÒNICA, I CONSIDERATS EL GRUP MÉS IMPORTANT I INFLUENT DEL GÈNERE, OFERIRÀ EL SEU ÚNIC CONCERT A CATALUNYA, FENT UN REPÀS ALS SEUS GRANS TEMES CLÀSSICS.

L’1 D’AGOST, SERÀ EL TORN DEL COLOMBIÀ MANUEL TURIZO, UN DELS ARTISTES LLATINS DEL MOMENT, QUE PORTARÀ FINS AL TERRAMAR LA SEVA GIRA MUNDIAL “2000” I EL SEU NÚMERO 1 GLOBAL “LA BACHATA”, EN EL SEU ÚNIC CONCERT A CATALUNYA. 

EL FESTIVAL ACOLLIRÀ UN ANY MÉS A L’ESCENARI DEL VILLAGE EL “CICLE IMPRESCINDIBLES”, LA PROGRAMACIÓ DE TALENT LOCAL DE LA COMARCA VINCULADA A LA MÚSICA I LA DANSA, ORGANITZADA PER LA REDIGORIA DE CULTURA DE L’AJUNTAMENT DE SITGES.

L’ORGANITZACIÓ DEL FESTIVAL REALITZARÀ UNA DONACIÓ DE 0,50€ PER ENTRADA VENUDA AL CENTRE DE DISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS, L’ENS LOCAL QUE TÉ CURA DE LES PERSONES I FAMÍLIES AMB DIFICULTATS ECONÒMIQUES, GESTIONAT PER CÀRITAS I CREU ROJA, AMB COORDINACIÓ DE L’AJUNTAMENT.

MÉS INFORMACIÓ I ENTRADES DISPONIBLES AL WEB OFICIAL FESTIVALJARDINSTERRAMAR.COM 


 
Sitges, 8 de març de 2023.-  Aquest migdia s’ha presentat oficialment el cartell complet de la sisena edició del Festival Jardins Terramar, en un acte celebrat al Teatre Prado de Sitges, que ha comptat amb les intervencions de l’alcaldessa de la ciutat, Aurora Carbonell, el codirector de la promotora del festival Terra Music & Events, Joan Ramon Rodríguez, i la presidenta del Casino Prado Suburense, Carme Artigas, en un acte conduït per la periodista Carola Fernández. L’organització del festival ha donat a conèixer les incorporacions de Kraftwerk, la llegendària banda pionera de la música electrònica, que actuaran a Sitges el 29 de juliol, i l’artista llatí número 1 del moment al món, Manuel Turizo, que hi actuarà l’1 d’agost, sent aquests els seus únics concerts a Catalunya.   Els organitzadors han sorprès els assistents a l’acte amb l’actuació especial de Suu, una de les artistes que forma part del cartell d’aquesta nova edició del festival, i que ha interpretat en acústic els temes del seu repertori “Tant de bo” i “Nota de voz”.

Tom Jones, ZAZ, Sara Baras, Els Amics de les Arts i Fangoria, entre d’altres, del 28 de juliol al 9 d’agost

Amb les incorporacions al cartell dels alemanys Kraftwerk (29 juliol) i del colombià Manuel Turizo (1 d’agost), la programació de la sisena edició del Terramar destaca per la important representació d’artistes internacionals, que es completa amb la cantautora francesa ZAZ (2 d’agost), el britànic Tom Jones (3 d’agost) o l’italià Zucchero Fornaciari(7 d’agost), anunciats per l’organització fa unes setmanes abans. El Terramar també comptarà amb un percentatge de gairebé la meitat (42%) d’artistes femenines, representades pels noms de Suu (28 de juliol), Sara Baras (30 de juliol), Malú (4 d’agost), Niña Pastori (5 d’agost) i Alaska, al capdavant de Fangoria, que compartirà escenari amb les Nancys Rubias (8 d’agost). 

El festival programa en aquesta nova edició dues de les gires més destacades de l’any de formacions catalanes, Els Amics de les Arts (28 de juliol), presentant el seu nou treball “Allà on volíem”, i els Blaumut (6 d’agost), que celebren el seu desè aniversari, amb un exclusiu concert simfònic acompanyats per la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona. El cartell es completa amb l’actuació el cantant i compositor Antonio Orozco (9 d’agost), en el marc de la seva nova gira “Mitad Antonio, mitad Orozco”, que posarà punt i final a la sisena edició del festival.

El certamen vol continuar refermant la seva aportació com a pol d’activitat cultural i econòmica, a més de ser un reclam turístic per a la destinació Sitges. L’alcaldessa de Sitges Aurora Carbonell, ha posat de manifest que “el valor del Festival Jardins Terramar és, precisament, l’aposta per una programació eclèctica per a tot tipus de públic i també pel cicle Imprescindibles que organitza la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Sitges amb l’objectiu de donar a conèixer el talent de músics i també de ballarines i ballarins tant locals com de la resta de la comarca del Garraf”. Aurora Carbonell també ha afegit que “amb pocs anys de vida, el Festival ha aconseguit, consolidar-se en el calendari dels festivals de música i, per tant, nosaltres ens sentim orgullosos i orgulloses” i que “és un gran Festival pensat per a tothom que contribueix a complementar l’oferta gastronòmica, comercial i esportiva (nàutica) que tenim a Sitges”.

El codirector del festival, Joan Ramon Rodríguez, ha assegurat que “el nostre model de festival ha sortit profundament reforçat després de guanyar el procés de licitació per quatre anys (2023-2026), que ens permetrà continuar treballant amb majors garanties per realitzar la contractació artística, millorar aspectes de la producció i arribar a acords estratègics amb nous patrocinadors que ens ajudaran a seguir creixent per ser més competitius”. 

Rodríguez també ha volgut remarcar la repercussió del festival en la generació d’activitat econòmica al territori, que segons es desprèn de l’Estudi d’Impacte Econòmic, fet per la consultora social The Watsons, avala una xifra de gairebé 7 milions d’euros d’impacte, dels quals un 33% reverteix directament en l’economia local. La despesa mitjana efectuada a Sitges en la passada edició va ser de 84,5 euros, sense tenir en compte el cost de l’entrada.  La repercussió econòmica es produeix en la restauració, tot i que també té efectes en diversos sectors de l’economia local, entre els quals destaquen els comerços i l’alimentació.  En la passada edició vam rebre persones provinents de 255 localitats de Catalunya, 19 províncies espanyoles i un total de 13 països.

Solidaritat 
L’organització del certamen realitzarà una donació econòmica de 0,50 € per cada entrada venuda al Centre de Distribució d’Aliments, que coordina l’Ajuntament de Sitges i que està gestionat per Creu Roja i Càritas. Joan Ramon Rodríguez, ha remarcat que “estem molt satisfets de poder anunciar que el Festival Terramar ha signat un conveni molt important de col·laboració amb el Centre de Distribució d’Aliments, coordinat per la regidoria de Drets Socials, Ciutadania Igualtat de l’Ajuntament i gestionat per Càritas i la Creu Roja de Sitges. L’aportació econòmica equivaldria, amb les 27.200 localitats disponibles, a una aportació aproximada de 13.600 € destinats a persones i famílies amb dificultats econòmiques i que requereixen d’un ajut social per cobrir adequadament les seves necessitats d’alimentació”.

Primeres Jornades professionals “Terramar Inspira: Festivals, molt més que música”
La promotora del certamen, Terra Music & Events, també ha anunciat que organitzarà a Sitges, del 9 i 10 de novembre, la primera edició de les jornades professionals “Terramar Inspira: Festivals, molt més que música”, que tindran lloc al Teatre Prado, i que combinaran tant ponències d’experts del sector sobre l’aportació a la societat dels festivals de música en àmbits com la cultura, el turisme, la promoció econòmica o els vessants socials i de sostenibilitat com una programació de concerts els mateixos dies.

Let’s clean up day – Sostenibilitat 
En aquesta mateixa línia, el festival tornarà a col·laborar enguany amb el Centre d’Estudis del Mar (CEM) de Sitges al Let’s Clean Up Day, que tindrà lloc el 6 de maig per recollir deixalles a l’entorn de les platges de la vila. Paral·lelament, el festival està tramitant la seva adhesió al segell Biosphere, amb la supervisió del NODE Garraf i la Diputació de Barcelona (DIBA).
 
Cartell 6a edició Festival Jardins Terramar:
 28 juliol  ·  Els Amics de les Arts “Allà on volia” + Suu “Karaoke 2023”
29 juliol   ·Kraftwerk “Grans èxits”
30 juliol  ·  Sara Baras “Alma”
01 agost ·  Manuel Turizo “Tour 2000”
02 agost  ·  Zaz “Organique Tour”
03 agost  ·  Tom Jones “Ages & Stages Tour”
04 agost  ·  Malú “Mil Batallas Tour 2023”
05 agost ·   Niña Pastori “Gira Camino”
06 agost  ·  Blaumut “Blaumut 10” amb la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB)
07 agost  ·   Zuccero Sugar Fornaciari “World Wild Tour”
08 agost  ·  Fangoria “Ex Profeso” + Nancys Rubias