l Cicle de Cinema Asiàtic de la Mostra de CineBaix arriba del 25 al 29 de gener

CICLE DE CINEMA ASIÀTIC.

cartellcinemaasiatic2018r72

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat

El Cicle de Cinema Asiàtic de la Mostra de CineBaix arriba del 25 al 29 de gener

• La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat s’expandeix en quatre mostres anuals

• El primer cicle està dedicat al cinema asiàtic i inclou dues estrenes absolutes a l’Estat, debats sobre problemàtiques mundials i l’última joia de Hong Sang-soo

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat s’expandeix aquest 2018 en quatre cicles anuals, després de l’èxit de l’11a edició, el novembre passat. CineBaix, el cinema local de Sant Feliu de Llobregat, aposta per distribuir la programació de la Mostra al llarg de l’any en quatre cicles específics de cinema asiàtic, cinema africà, cinema llatinoamericà i cinema del Llevant i el Sud de la Mediterrània. D’aquesta manera, ofereix la possibilitat d’observar a través d’una finestra privilegiada -la del cinema- un bon grapat de cultures i problemàtiques socials que s’estenen més enllà de les nostres fronteres.

El Cicle de Cinema Asiàtic de la Mostra de CineBaix serà el tret de sortida a aquesta nova estructura de la programació. Del 25 al 29 de gener, CineBaix ha programat 9 pel·lícules en què participen 13 països diferents. El cicle inclou les històries orientals de directors de renom com Hong Sang-soo (En la playa sola de noche), conegut com el Woody Allen coreà, i pel·lícules premiades com Yo no soy Madame Bovary de Feng Xiaogang, guanyadora de la Concha de Oro a la Millor Pel·lícula al Festival de Sant Sebastià, o Alma mater (Insyriated) de Philippe Van Leeuw, premi del públic al Festival de Sevilla i al Festival de Berlín. Aquesta útlima, junt amb Celestial Camel (Nebesnyy verblyud) de Yuri Feting, seran estrenes absolutes a l’estat espanyol

Debat sobre Corea del Nord i una conferència amb Nazanín Armanian

 

Uns dels temes més candents de La Mostra serà el debat sobre la dictadura comunista a Corea del Nord. La situació del país dominat per Kim Jong-un continua provocant una fascinació a nivell mundial. Per endinsar-nos en aquest món, el periodista Eduardo Luque presentarà i debatrà sobre la pel·lícula documental El sueño coreano d’Álvaro Longoria, on coneixerem l’únic occidental que treballa pel règim comunista nord-coreà, Alejandro Cao de Benós. Serà diumenge a les 20.35.

 

La situació als països àrabs també serà objecte de debat en aquest cap de setmana de cinematografia social. El debat l’obrirà la pel·lícula Alma mater dissabte a les 19h, i el continuarà l’experta en conflictes geopolítics Nazanín Armanian, en una conferència sota el nom Revoltes i guerres pels recursos naturals: de Síria a Iemen.